به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاعپرس، کتاب «خاطرات شفاهی دفاع مقدس روایت حجتالاسلام و المسلمین غلامحسین بشردوست؛ غروب روز ششم» خاطرات فرمانده قرارگاه کربلا در دوران دفاع مقدس است که به کوشش «محمدمهدی بهداروند» گردآوری و توسط انتشارات مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس منتشر شده است.
این کتاب در ۱۸ فصل تنظیم شده که از تولد حجتالاسلام و المسلمین بشردوست در سوم شهریور ۱۳۳۶ در شهرستان بابلسر آغاز شده و تا خاطرات پایان جنگ وی نقل شده است.
در پایان نیز برخی اسناد و تصاویر مرتبط با فرمانده قرارگاه کربلا در دوران دفاع مقدس منتشر شده است.
بخشی از متن کتاب:
«با اتمام عملیات، احساس کردیم که میشود به دشمن حمله کرد و پیروز شد. «گلف» هماهنگیهای کمرنگی با ارتش انجام میداد؛ مثلاً برای این عملیات قرار شد با تیپ ۵۵ هوابرد ارتش هماهنگی شود. در این عملیات، تعداد زیادی تانک و نفربر به غنیمت گرفته شد، اما، چون روی رودخانه «کرخه» پل نبود، نیروهای تکور نتوانستند آنها را به عقب انتقال بدهند.
مهمترین نتیجه عملیات، بالا رفتن روحیه رزمندگان ارتشی، سپاهی و بسیجی و به خودباوری رسیدن نیروهای سپاه در طراحی و اجرای عملیات بود. از ابتدای جنگ، این، اولین عملیاتی بود که با طرح و برنامه پیش رفت و کاملاً به موفقیت رسید.
تا آن زمان، نیروهای سپاه، اغلب در مواضع دفاعی بهکار گرفته میشدند؛ یعنی زمان حمله در کنار واحدهای زرهی و مکانیزه ارتش نقش پیادهنظام را ایفا میکردند، ولی در این عملیات، کاری کردند کارستان! الگوی تهاجمی پیادهنظام علیه زرهی که توسط سپاه در این عملیات بهکار برده شد، بعدها بهصورت الگوی ثابت در حملات سپاه پاسداران مورد استفاده قرار گرفت.
دو ماه بعد، در عملیاتهای غرب سوسنگرد و امام علی (ع) همان راهکار عملیات «امام مهدی (عج)» برای بازپسگیری تپههای «الله اکبر» در شمال سوسنگرد بهکار گرفته شد که عراقیها تا نزدیکی دهلاویه عقبنشینی کردند.»
انتهای پیام/ 118