استقرار ۳ هزار نیروی آتش‌نشانی برای چهارشنبه آخر سال

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران گفت: ۱۳۸ ایستگاه آتش‌نشانی برای چهارشنبه آخر سال آماده باش ۱۰۰ درصدی دارند.
کد خبر: ۷۳۱۹۹۴
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۶ - 10March 2025

به گزارش گروه جامعه دفاع‌پرس، نشست خبری «قدرت‌الله محمدی» مدیرعامل سازمان آتش نشانی شهرداری تهران با موضوع شب چهارشنبه پایان سال امروز دوشنبه برگزار شد.

استقرار ۳ هزار نیروی آتش‌نشانی برای چهارشنبه آخر سال

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی تهران با اشاره به تحولات گسترده این سازمان طی سه سال گذشته، اظهار داشت: آتش‌نشانی تهران در مسیر رشد و بهبود قرار دارد و بسیاری از مشکلات پیشین برطرف شده است.

وی در ارائه گزارشی از وضعیت آتش‌نشانی پایتخت گفت: در این سه سال جهش بسیار خوبی در همه حوزه‌ها اتفاق افتاده است. مشکلات و نارسایی‌هایی که وجود داشت، تا ۸۰ درصد رفع شده است. این بهبود‌ها شامل افزایش نیروی انسانی، ارتقای سطح معیشتی آتش‌نشان‌ها، تجهیز بهتر سازمان و بهبود سایر شاخص‌های عملکردی بوده است. نتیجه این جهش‌ها، تأمین ایمنی بیشتر برای مردم تهران است.

محمدی با اشاره به دستاورد مهم کاهش آمار حریق در تهران تأکید کرد: برای اولین بار در ۴۶ سال گذشته، شاهد کاهش حریق در تهران بوده‌ایم. میزان این کاهش حدود ۸ درصد بوده است که دستاوردی بزرگ برای شهر محسوب می‌شود.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی تهران با تأکید بر نقش پیشگیری در کاهش حوادث، گفت: ما برنامه‌ریزی خود را بر محور پیشگیری قرار داده‌ایم که این اقدام باعث کاهش نیاز به نیروی انسانی در عملیات‌های اطفای حریق شده است. در حوزه پیشگیری، اقدامات شاخصی انجام شده که یکی از مهم‌ترین آنها رسیدگی به وضعیت ساختمان‌های ناایمن بوده است.

وی در این خصوص افزود: در گذشته ۱۲۹ ساختمان ناایمن در تهران وجود داشت، اما اکنون این تعداد به ۶۰ ساختمان کاهش یافته است. مهمترین دغدغه ما در این میان، ایمن‌سازی بیمارستان‌ها بوده که تاکنون اکثر بیمارستان‌های ناایمن اصلاح شده‌اند و تنها چهار بیمارستان باقی مانده است. امیدواریم به‌زودی بتوانیم این بیمارستان‌ها را نیز از فهرست ساختمان‌های ناایمن خارج کنیم.

نوآوری در خودروسازی آتش‌نشانی

محمدی یکی دیگر از اقدامات نوآورانه سازمان آتش‌نشانی تهران را ورود به حوزه خودروسازی عنوان کرد و گفت: بالای ۱۵ سال است که تجهیزاتی که بهترین وسیله برای خاموش کردن آتش محسوب می‌شوند، به‌روز نشده‌اند. ما در این زمینه اقداماتی انجام داده‌ایم تا تجهیزات و خودرو‌های آتش‌نشانی را به‌روز کنیم.

وی همچنین به کمبود مراکز آتش‌نشانی در اتوبان‌های تهران اشاره کرد و ابراز داشت: متأسفانه هیچ مرکز آتش‌نشانی در اتوبان‌های تهران وجود ندارد. این در حالی است که حوادث جاده‌ای و آتش‌سوزی‌ها در اتوبان‌ها می‌توانند خسارات سنگینی به‌همراه داشته باشند. ما به دنبال ایجاد پایگاه‌های آتش‌نشانی در این مسیر‌ها هستیم تا ایمنی بیشتری برای شهروندان فراهم شود.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی تهران، اعلام کرد: در راستای پیشگیری از حوادث، تغییرات اساسی در ضوابط ایمنی ساختمان‌ها و فرآیند تأییدیه‌های آتش‌نشانی اعمال شده است.

وی تأکید کرد: سیستم رسالت سازمان آتش‌نشانی بر مبنای پیشگیری قرار گرفته و اقدامات سختگیرانه‌ای در این زمینه انجام شده است.

محمدی با اشاره به افزایش چشمگیر ساخت‌وساز‌ها در سال جاری گفت: همین امسال ۳۴ هزار واحد مسکونی، اداری و تجاری تهیه شده که نشان‌دهنده رشد بسیار خوبی است. این موضوع یک تحول پویا در حوزه ایمنی به شمار می‌رود، به طوری که همه به دنبال دریافت تأییدیه آتش‌نشانی هستند. ما سختگیری‌های بی‌مورد را بازنگری کرده و ضوابط را منطبق با شرایط موجود اصلاح کرده‌ایم. ساختمان‌ها تا پیش از این مطابق با استاندارد‌های ۳۰ سال پیش ساخته می‌شدند که دیگر پاسخگوی نیاز‌های ایمنی امروز نیستند.

محمدی در خصوص نقش سازمان آتش‌نشانی در ایمنی شهری بیان داشت: صدور مجوز پرواز برای عملیات آتش‌نشانی به این راحتی انجام نمی‌شود، اما در عوض، ما ضوابط ایمنی ساختمان‌ها را تقویت کردیم تا از وقوع حوادث جلوگیری شود. فرآیند بررسی و تأییدیه‌های آتش‌نشانی دارای رفت‌وبرگشت‌هایی است که البته زمان‌بر است، اما هدف اصلی افزایش سطح ایمنی است.

وی با اشاره به قدمت بالای شهر تهران و وجود ساختمان‌های قدیمی ادامه داد: ما ساختمان‌هایی داریم که بیش از ۲۰۰ سال قدمت دارند. بسیاری از معضلات ایمنی شهر تهران ناشی از تغییر کاربری‌های غیرمجاز در اماکن مختلف است. به عنوان مثال، واحد‌هایی که به‌صورت غیرقانونی به انبار یا پاساژ تبدیل شده‌اند، در صورت بروز آتش‌سوزی، کنترل آنها بسیار دشوار خواهد بود، به‌ویژه در زیرزمین‌ها که مهار آتش در آنها چالش‌های زیادی دارد.

اجرای ۱۳۸ پروژه جدید ایمنی در سطح شهر

مدیرعامل آتش‌نشانی همچنین از اجرای ۱۳۸ پروژه جدید ایمنی در سطح شهر خبر داد و گفت: در همین دو سه روز آینده، نمونه‌هایی از این طرح‌ها از جمله در محدوده امام خمینی اجرایی خواهند شد. این اقدامات بخشی از برنامه جامع ارتقای ایمنی شهری هستند که با هدف کاهش حوادث و افزایش ایمنی شهروندان دنبال می‌شوند.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران، با اشاره به دغدغه اصلی آتش‌نشان‌ها گفت: مهم‌ترین نگرانی آنان در حال حاضر مسکن است.

وی تأکید کرد: اگر مسکن برای آتش‌نشان‌ها تأمین شود، با این شرایط، ۹۵ درصد از آتش‌نشان‌ها تا سال ۱۴۰۵ صاحب خانه خواهند شد و این دغدغه به طور کامل حل خواهد شد.

محمدی درباره اقدامات این سازمان در خصوص چهارشنبه سوری امسال گفت: آتش‌نشانی برای ایمنی و کنترل حوادث این روز فراخوان داده است.

این مسئول افزود: تمام نقاط حساس و تجمعی در تهران تحت پوشش قرار دارند و این اقدام از آخرین نقطه در هشت گرد و گیلاوند انجام شده است. در مجموع ۱۳۸ دستگاه آماده به کار برای این روز آماده هستند، اما این تعداد به تنهایی نمی‌تواند پاسخگوی حوادث تهران باشد.

محمدی ابراز داشت: ما هزار و ۶۰۰ نیرو در اختیار داریم و برای چهارشنبه سوری ۳ هزار نیرو در ۵۳۰ نقطه حساس مستقر خواهند شد. برای این عملیات، بیش از ۹۰۰ خودرو سبک و سنگین به کار گرفته شده تا از بروز حوادث جلوگیری شود.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران همچنین تأکید کرد:، چون چهارشنبه سوری همزمان با پایان سال و آغاز تعطیلات نوروز است و تردد زیادی در ورودی و خروجی‌های تهران وجود دارد، تمامی ۶ خروجی تهران نیز تحت پوشش خواهند بود. از ۲۰ اسفند تا پایان تعطیلات نوروز، این نیرو‌ها در این مناطق مستقر خواهند شد و بروشور‌هایی برای اطلاع‌رسانی به مسافران نوروزی تهیه شده است.

وی در ادامه از برنامه‌ریزی آتش‌نشانی برای مناسبت‌های مختلف مانند روز قدس، عید فطر و شب‌های قدر خبر داد و گفت: باید مراقبت‌های لازم برای این مناسبت‌ها نیز انجام شود.

محمدی بر اهمیت آموزش‌های شهروندی تأکید کرده و افزود: در صورتی که شهروندان نکات ایمنی را رعایت کنند، قطعاً شاهد حوادث کمتری خواهیم بود. سازمان آتش‌نشانی با همکاری سایر دستگاه‌ها در حال تلاش برای ارتقا فرهنگ ایمنی است. امسال یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در صنف‌های مختلف آموزش‌های ایمنی دیدند، در حالی که سال‌های گذشته این رقم ۵۰۰ هزار نفر بود.

محمدی همچنین از حضور آتش‌نشانی در فضای مجازی برای اولین بار خبر داد و گفت: از طریق شبکه‌های ارتباطی ایرانسل و همراه اول، پیامک‌هایی برای ایمنی ارسال می‌شود.

وی در خصوص وضعیت سینما‌ها نیز نگرانی خود را ابراز کرد و گفت: سینما‌ها به عنوان یکی از نقاط با تراکم جمعیتی بالا باید تحت نظارت دقیق‌تری قرار گیرند.

محمدی عنوان کرد: به سینما‌ها ابلاغ شده که باید تأییدیه آتش‌نشانی را دریافت کنند و در غیر این صورت پروانه فعالیت آنها پذیرفته نخواهد شد.

انتهای پیام/ 261

نظر شما
پربیننده ها