سرهنگ سلامی: ۷۵ درصد کارکنان دولت در مازندران معارف دفاع مقدس را گذرانده‌اند

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران با اشاره به اینکه ۷۵ درصد کارکنان دستگاه اجرایی معارف دفاع مقدس را گذراندند، گفت: امیدواریم ۲۵ درصد دیگر را در سال ۱۴۰۴ با اهتمام سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و دانشگاه‌ها به اتمام برسانیم.
کد خبر: ۷۳۲۴۰۴
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۴ - 12March 2025

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از مازندران، سرهنگ پاسدار «محمدحسن سلامی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران امروز (چهارشنبه) در جلسه شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان که با حضور «قاسم عزیز زاده گرجی» معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری مازندران در سالن شهید رجایی استانداری برگزار شد، با گرامی‌داشت روز ملی راهیان نور و بزرگداشت شهدا، سالروز وفات حضرت خدیجه (س)، اظهار داشت: در ایام عملیات بدر هستیم و مازندران با ۹ گردان در این عملیات نقش آفرین بود و ۱۰۵ شهید تقدیم شد.

سرهنگ سلامی:

وی با اشاره به اینکه چهارمین جلسه شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران را در سال ۱۴۰۳ برگزار می‌کنیم، افزود: در طی این سال برنامه‌ها و فعالیت‌های بزرگی در سطح استان انجام شد که تشکیل ۲۲ کارگروه استانی یکی از آنها است.

سرهنگ سلامی با اشاره به تشکیل ۲۲ ستاد بزرگداشت دفاع مقدس و مقاومت در سطح شهرستان‌ها، ادامه داد: یکی از برنامه‌های شاخص حضور پیکرهای مطهر شهدای گمنام در ایام فاطمیه بود که بیش از ۴۰۰ مراسم وداع مردمی با حضور بیش از ۱۰۰ هزار نفر برگزار شد.

این مسئول راهیان نور را از دیگر برنامه‌های اولویت دار این حوزه برشمرد و اضافه کرد: در این زمینه به همت و همکاری سپاه کربلا بیش از ۲۰ هزار نفر از اقشار مختلف و صنوف اعزام شدند.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران با اشاره به برگزاری دومین اجلاسیه شهدای مازندران گفت: این برنامه فضای معنوی استان را تقویت کرد و عطر و بوی شهادت را در فضای دیار علویان پراکند.

وی با اشاره به برگزاری محافل روایتگری و خاطره‌گویی دفاع مقدس با محوریت مدارس، دانشگاه‌ها و مساجد بیان کرد: هفت هزار و ۵۰۰ محفل خاطره‌گویی و روایتگری تا پایان بهمن ۱۴۰۳ برگزار شده است.

این مسئول با بیان اینکه تجلیل و تکریم از ۶۰ هزار پیشکسوت جهاد و مقاومت با محوریت بانوان و زنان ایثارگر در اقصی نقاط استان برگزار شده است، اذعان داشت: برنامه محور شدن همه دستگاه‌ها در حوزه دفاع مقدس و مقاومت از اقدامات مهم بود که در سال آینده با قوت ادامه خواهیم داد.

وی بیان کرد: یکی از اقداماتی که در سال آینده باید منسجم‌تر از سال جاری به آن توجه شود و مدیرانی که مدیر کارگروه شدند باید اهتمام بیشتری داشته باشند کارگروه‌های دفاع مقدس و مقاومت است.

سرهنگ سلامی بر لزوم ثبت برنامه‌ها و فعالیت‌های دفاع مقدس در سامانه جامع دفاع مقدس تأکید کرد: مازندران با ثبت دو هزار برنامه در این سامانه در رتبه دوم قرار دارد.

به گفته مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران، از تعداد ۲۲ کارگروه ستاد بزرگداشت دفاع مقدس و مقاومت، عملکرد پنج کارگروه مطلوب ارزیابی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: تدوین دانشنامه دفاع مقدس به عنوان بزرگترین اثر علمی، پژوهشی و تحقیقی حوزه دفاع مقدس استان باید مورد توجه قرار گیرد و تاکنون از هزار و ۱۰۰ مدخل شناسایی شده، ۴۰۰ مقاله علمی تهیه و تدوین شده است و در این حوزه لازم است ادارات و دستگاه‌ها برای تدوین نقش خودشان در دفاع مقدس اهتمام ویژه داشته باشند.

وی از تشکیل شورای پژوهش در دانشگاه مازندران خبر داد و خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود سازمان مدیریت و برنامه ریزی در خصوص اقدام شاخص دفاع مقدس حمایت جدی داشته باشد.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران با تاکید بر اینکه باید موضوعات مرتبط با موزه دفاع مقدس و مقاومت را قوی‌تر دنبال کنیم، اذعان داشت: دستگاه‌های مختلف وظایف خود را به خوبی انجام دهند و همچنین شهرداری‌های استان بویژه شهرداری ساری اهتمام ویژه داشته باشد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های مختلف برنامه‌ای و اعتباری استان، در اولویت قرار داشتن موزه دفاع مقدس و مقاومت را کار دیگر هیئت مدیره در سال ۱۴۰۴ عنوان کرد بر لزوم فعال سازی ظرفیت خیرین در بخش‌های مختلف که در سال ۱۴۰۳ اقدامات اولیه آن انجام شده و سال آینده، سال نتیجه‌گیری در این زمینه خواهد بود، تأکید کرد.

این مسئول اذعان داشت: همچنین معارف دفاع مقدس و مقاومت در دانشگاه‌ها که به صورت دو واحد درسی اجباری در حال انجام است و همه واحد‌های دانشگاهی به موضوع اهتمام داشته باشند. 

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران با اشاره به اینکه ۷۵ درصد کارکنان دستگاه اجرایی معارف دفاع مقدس را گذراندند، ادامه داد: امیدواریم ۲۵ درصد دیگر در سال ۱۴۰۴ با اهتمام سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و دانشگاه‌ها به اتمام برسانیم.

وی به وجود ۱۸۱ یادمان شهدای گمنام در استان اشاره کرد و با بیان اینکه شهدای گمنام باید مورد عنایت فرمانداران باشند و از لحاظ فعالیت‌های فرهنگی، حمایت و پشتیبانی صورت گیرد، گفت: امیدواریم با مساعدت خیرین ۲۵ یادمان نیمه تمام را به اتمام برسانیم.

سرهنگ سلامی خاطرنشان کرد: فرماندارانی که درخواست شهید گمنام در سال ۱۴۰۴ دارند تا پایان امسال فرصت دارند به ما اعلام کنند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار