به گزارش گروه بینالملل دفاع پرس، حمله نژادپرستانه صربها به مسلمانان بوسنی و راهاندازی موجی از وحشیگری، قتل، تجاوز به نوامیس، کودککشی و... یکی از فجیعترین حوادث تاریخی است که با سکوت و خیانت سازمان ملل و کشورهای غربی مدعی حقوق بشر انجام شد.
یکی از مهمترین عوامل بروز جنگ در بوسنی را میتوان طرز نگرش نژادپرستانه و زیادهخواهی صربها در رسیدن به صربستان بزرگ دانست که تحقق این امر منوط به پاکسازی نژادی در قالب صرب، و پاکسازی مذهبی در ظاهر مسیحیت بود، بدین ترتیب، هر چند مسلمانان بوسنی از نژاد اسلاو بودند، اما در زمره صربها قرار نمیگرفتند و همچنین از لحاظ مذهبی نیز هم کیش صربها نبودند؛ زیرا در بوسنی و هرزگوین، مسلمانی هویت است و ناگزیر مسلمانان در تیررس نژادپرستان صرب قرار گرفتند.
نوای الاستغاث مسلمانان بوسنی به گوش برخی از گروههای مقاومت اسلامی از جمله حزب الله لبنان رسید و گروهی از رزمندگان حزب الله لبنان عازم بوسنی شدند تا ضمن مبارزه و مجاهدت، به آموزش جوانان مسلمان بوسنی در جنگ با متجاوزان صرب پردازند.
سید حسن نصر الله، دبیر کل حزبالله لبنان -که اخیرا این حزب را متهم میکنند که طایفهای عمل میکند- روز گذشته در مراسم بزرگداشت شهید علی احمد فیاض معروف به حاج علاء، دلیل حضور مقاومت اسلامی در بوسنی را اینگونه تشریح کرد: "ما به بوسنی نرفتیم تا در تصمیمگیری سیاسی بوسنی دخالت کرده باشیم؛ بلکه ما به بوسنی رفتیم تا به مردمی که در آنجا هر روز قتل عام میشدند، کمک کنیم."
وی گفت: "ما یک مقاومت مذهبی هستیم، این را میگویم که آیا در بوسنی شیعهای وجود داشت که ما از آنها دفاع میکردیم؟ حاج علاء و برخی از برادرانش لبنان را به مقصد بوسنی به سرزمینی که هیچ چیزی از آن نمیشناختند عزیمت کردند این عزیمت تنها جنبه انسانی و اخلاقی داشته است. زمانی که ما در خلوت خود مینشینیم این احساس را میکنیم که آن چیزی را که میتوانستیم در آن زمان انجام دهیم، انجام دادیم و در آن زمان ما قادر نبودیم هزاران نفر را اعزام کنیم یا به آنجا سلاح بفرستیم ما در این خصوص با دولت بوسنی ارتباط داشتیم و حتی در آن نبرد شهید رمزی مهدی به شهادت رسید و جوانان ما در آن سرزمین برای مدت طولانی حضور یافتند و در کنار رزمندگان بوسنی جنگیدند."
براساس این گزارش، زمانی که مردم بوسنی به دست صربها قتل عام میشدند، حاج علاء همراه برخی از رزمندگان مقاومت که یکی از آنها شهید رمزی علی مهدی بود، برای دفاع از مردم مظلوم بوسنی عازم این کشور میشوند و بعد از سالها مبارزه و مجاهدت در آنجا سرانجام شهید رمزی علی مهدی در 14 سپتامبر1994 در بوسنی به شهادت میرسد.