آیت‌الله صدیقی در همایش بسیج حقوقدانان استان قزوین:

حقوقدانان بسیجی با پرکردن خلأهای موجود، قضاوت را تسهیل کنند

مشاور عالی رئیس قوه قضائیه، قضات را سنگربانان دفاع از حقوق مردم و تحقق عدالت دانست و گفت: اگر قضات همواره به یاد خدا باشند قطعاً خداوند به آنان یاری رسانده و قضاوت آن‌ها درست خواهد بود.
کد خبر: ۷۳۴۸
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۵ - 04December 2013

حقوقدانان بسیجی با پرکردن خلأهای موجود، قضاوت را تسهیل کنند

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، آیتالله "کاظم صدیقی" مشاور عالی قوه قضائیه و امام جمعه موقت تهران در "سومین همایش بسیج حقوقدانان استان قزوین" که به مناسبت گرامیداشت سالروز تصویب قانون اساسی در سالن اجتماعات دادگستری قزوین برگزار شد، گفت: هدف از نزول قرآن کریم و بعثت پیامبران تدوین قوانین شرع و زنده کردن انسانهاست.

وی با اشاره به نقش اخلاق در قانون ابراز کرد: اگر اخلاق در کنار قانون در نظر گرفته نشود، تحمل قانون بسیار سخت شده و در نتیجه قانونشکنی سیر صعودی را در جامعه خواهد داشت.

صدیقی با بیان اینکه قانون مانند تابلوی راهنمایی است که انسان را به آزادی میرساند، تصریح کرد: البته باید توجه داشت که آزادی در ادیان الهی با آزادی در مکاتب غربی متفاوت است و علت این تفاوت این است که جهان غرب فقط به بعد ظاهری و مادی انسان توجه دارد، اما در ادیان الهی تمام واژگان با توجه به ابعاد عقلانی، حیاتی، عرفانی و انسانی تعریف میشود.

مشاور عالی رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: برای دستیابی به تعالی راهی جز کنترل غرایض و افزون طلبی آن وجود ندارد و این راهی است که منجر به سعادت بشر خواهد شد.

صدیقی بیان داشت: قضات سنگربانان دفاع از حق و حقوق مردم و تحقق عدالت هستند.

امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: اما اگر قضات همواره به یاد خداوند متعال باشند و از ذات اقدس الهی طلب یاری کنند، قطعاً خداوند به آنان یاری رسانده و قضاوت آنها درست خواهد بود.

مشاور عالی رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه مهمترین راه اعتمادسازی تأمین امنیت عمومی است، متذکر شد: البته قضات و حقوقدانان باید به این نکته نیز توجه داشته باشند که اگر خود را به اخلاق نبوی آراسته نکنند فقط با تکیه به قانون به هدف اصلی که تأمین امنیت عمومی است، دست نمییابند.

صدیقی یادآور شد: مهندسی زندگی همه ما با امامان، پیامبران و قرآن نقشه راه زندگی است تا به بیراهه نرویم.

مشاور عالی رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه قانون اساسی ایران که امالقوانین است باید با شرع هماهنگ باشد، گفت: با توجه به اینکه قانون اساسی ایران برخلاف قانون پارلمانی غرب با فقاهت تدوین شده است، از آن به امالقوانین یاد میشود.

وی خاطرنشان کرد: از حقوقدانان بسیجی انتظار داریم پشتیبان خوبی برای قضات باشند و با پرکردن خلأهای موجود در رسیدگی عادلانه کاری کنند تا قضاوت تسهیل شود.

امام جمعه موقت تهران یادآور شد: قضات و وکلای بسیجی در میدان رزم مانند سرباز و در سنگر قضاوت یک داور عادل هستند که در احقاق حقوق مردم نقش مهمی ایفا میکنند.

وی با اشاره به اینکه اعتبار قانون اساسی به ولایت است، یادآور شد: حتی آراء مردم تا زمانی که به تأیید و امضای ولی فقیه نرسد، هیچ اعتباری ندارد.

مشاور عالی رئیس قوه قضائیه بیان داشت: بنابراین با توجه به اینکه قانون اساسی ریشه در وحی الهی دارد، مترقیترین و جامعترین قانون به شمار میرود و مشروعیت دارد.

وی ابراز داشت: بسیج حقوقدانان بسیج شرع و قانونمداری است و این روحیه باید همواره در حقوقدانان حفظ شود تا بتوانند به مردم خدمت کنند.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار