به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس، «عاشقانههای ابونواس اهوازی» شامل ترجمه منتخبی از اشعار ابونواس به قلم زندهیاد عبدالمحمد آیتی از سوی انتشارات نگاه در دسترس مخاطبان قرار گرفت. این کتاب در اصل چاپ دوم «غزلهای ابونواس» است که در سال 1350 از سوی نشر زمان منتشر شده بود.
زندهیاد آیتی در بخشی از مقدمه خود بر این کتاب نوشته است: «دیوان ابونواس که امروز موجود است و بارها به طبع رسیده در حدود هفت هزار و پانصد بیت شعر دارد و در بلاد عرب آنچنان مشهور است که «سعدی» در میان فارسی زبانان... و چه غبنی بزرگتر از این برای ما که ابونواس را در دیار غربت از اروند رود تا جبل طارق بشناسند و شعرش را بخوانند و ما هموطنانش در زادگاهش از او بیخبر باشیم، که اگر زبان زباِن تازی است، اندیشه و خیال، اندیشه و خیال ایرانی است و بدین سبب است که گویند در شعر عرب سبکی نو آورد و مضامینی که زان پیش معهود نبود.»
در شعر صفحه 20 این کتاب میخوانیم:
«جمال در برابر زیبایی تو به سجده افتاد
و به تماشای تو آرام یافت.
حوریان بهشتی مثال تو را در بهشت دیدند،
و جاودانه مشتاق تو گشتند.
من نیز به دیدار تو عاشق شدهام
و به وصال تو امید بستهام.
ای ستمگر! چیست که عاشق خود را هرچند در شکیبایی از حد بگذراند
در شمار بردگان خویش نمیآوری.»
همچنین شعر دیگری از این کتاب (صفحه 147) به این شرح است:
«از چهره آن نازنین حذر کنید
که کتاب زندیقان را ماند
که در او چیزهایی هست که مردم پندارند به دل آویزد.
که هر کس لحظهای در او نگریست
عمری سرگشته و شیدا شد
و چون لب به خنده گشود، گفتم:
خدا را این برق از کجا دمیدن گرفت.»
ابونواس با نام کامل «حسن بن هانی بن عبدالاول بن صباح حکمی الولاء» در سال 139 هجری در اهواز متولد شد. وی شهرت بسیاری در شعر عرب دارد و تاثیر زیادی نیز بر شاعران فارسی از قرن چهارم به بعد گذاشته است. ابونواس همچنین اشعاری در مدح ائمه معصومین به ویژه حضرت امام رضا (ع) سروده است.
«عاشقانههای ابونواس اهوازی» ترجمه عبدالمحمد آیتی با شمارگان هزار نسخه، 148 صفحه و بهای 9 هزار تومان از سوی موسسه انتشارات نگاه روانه کتابفروشیها شده است.