سرهنگ حسن نیا؛

پیام حضرت امام (ره) در عملیات بدر، راهبرد جدید دفاع در عصر معاصر است

مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان گلستان گفت: پیام حضرت امام (ره) در عملیات بدر، راهبرد جدید دفاع در عصر معاصر است که شکست در آن راه ندارد و ظالمان و مستکبران، مغلوب همیشگی آن هستند.
کد خبر: ۷۳۵۸۶
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۱ - 09March 2016

پیام حضرت امام (ره) در عملیات بدر، راهبرد جدید دفاع در عصر معاصر است

به گزارش دفاع پرس از استان گلستان، سرهنگ "عباس حسن نیا" مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان گلستان به مناسبت سالروز عملیات بدر، به تشریح این عملیات پرداخت و گفت: عملیات بزرگ بدر از ساعت 23 مورخه 19 اسفند ماه سال 1363 در منطقه عملیاتی شرق دجله حد فاصل بین قلعه صالح تا القرنه شروع گردید.

وی افزود: نیروهای دشمن که بعد از عملیات خیبر با تشکیل فرماندهی شرق دجله علاوه بر سپاههای یک تا چهار مواضع و رده های پدافندی جدیدی را در منظقه شامل رده های مواضع پدافندی، کمین در نیزارها برای هشدار، نصب دکل ها، تشکیل سیل بندهای مشرف به آب به عرض 12 متر و به ارتفاع 2 متر ایجاد کرده بود؛ اجرای عملیات را برای رسیدن به جاده العماره به بصره نسبت به عملیات خیبر سخت تر کرده بود.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گلستان به اهداف عملیات اشاره کرد و اظهار داشت: هدف از عملیات نیز انهدام وسیع نیروهای دشمن، تصرف و تامین تمامی هورالهویزه و کنترل جاده العماره به بصره بوده است.

سرهنگ حسن نیا اظهار داشت: نیروهای خودی به فرماندهی قرارگاه خاتم الانبیا(ص) و با زیر امر قرار دادن سه قرارگاه نجف، کربلا و نوح و با ترکیبی از نیروهای عمده سپاه و سه لشکر 28، 21 و 77، نیروی زمینی ارتش بهمراه پشتیبانی هوانیروز و نیروی هوایی در این عملیات شرکت داشته اند. همچنین دو قرارگاه ظفر1 و 2 تحت امر قرارگاه خاتم الانبیا(ص) بمنظور احتیاط قرارگاه های نجف و کربلا با ترکیب تیپهای سپاه و ارتش در نظر گرفته شده بود.

وی بیان کرد: در شروع عملیات رزمندگان اسلام از روحیه بسیار بالایی برخوردار بوده اند بطوریکه حتی کارشناسان نظامی کشورهای خارجی در بررسی این عملیات اعلام می نمایند که رزمندگان ایرانی با روحیه معنوی بالا، جنگ را پیش می برند و این در حالی است که نیروهای عراقی با داشتن تجهیزات مدرن و بروز که از اغلب کشورهای تولید کننده سلاح و تجهیزات،  بدون محدودیت دریافت می نمایند و با بکارگیری عمده سلاحهای ممنوعه بین المللی شیمیایی فاقد چنین روحیه ای بوده و بشدت از رزمندگان ایرانی می ترسند. 

سرهنگ حسن نیا ادامه داد: این شور و شعور بالا که هم اکنون نیز در انتخابات ها آنرا از مردم فهیم کشورمان می بینیم باعث موفقیت رزمندگان اسلام در روزهای اولیه عملیات گردید و رزمندگان توانستند ضمن انهدام ماشین جنگی دشمن، خود را به جاده العماره – بصره برسانند.

وی به دلایل ماندگاری این عملیات اشاره کرد و اظهار داشت: نام عملیات بدر به خاطر مظلومیت رزمندگان اسلام و تلاشی که در شرایط کاملا سخت و جانفرسا برای رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده کردند، ماندگار شده است.

مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گلستان افزود: در ادامه عملیات حجم وسیع آتش و پاتک های سنگین زرهی دشمن کار را برای رزمندگان پیاده که از هور الهویزه عبور کرده و به جاده العماره –بصره و سواحل دجله رسانده بودند، مشکل کرده بود. نیروهای عراقی با اطمینان از عدم حمله از محورهای دیگر، کلیه نیروهای زرهی و توپخانه ای خود را در این منطقه متمرکز کرده و با بکارگیری گسترده سلاح های شیمیایی که از طریق هواپیماها، توپخانه و خمپاره ای انجام می گرفت منطقه محدود جاده مورد بحث را به محیطی غیرقابل تحمل تبدیل کرده بود.

(این گلوله های گسترده شیمیایی، شبیه همان چند گلوله شیمیایی است که در سوریه توسط تروریستها بکارگرفته شده و جهان استکباری به بهانه بکارگیری آن از سوی دولت سوریه این کشور را مجبور به تحویل کلیه سیستم ها و تجهیزات مرتبط شیمیایی به خارج از کشور کرده بود.)

سرهنگ حسن نیا گفت:با ایجاد وضعیت جدید و سکوت سنگین قدرتهای جهانی و بمنظور جلوگیری از خسارات بیشتر، دستور عقب نشینی از جاده بصره –العماره صادر و از هدف سوم عملیات که نگهداری جاده فوق بود صرف نظر و به تحقق دو هدف اول یعنی نابودی سلاح جنگی دشمن و گرفتن هورالهویزه اکتفا گردید.

وی در ادامه گفت: در این عملیات مهدی باکری فرمانده لشکر 31 عاشورا (آذربایجان) و نیروهایش که از دجله هم گذشته بودند بنا به دستور مجبور به عقب نشینی شده و در حین عقب نشینی با گلوله مستقیم بعثیون به شهادت رسیده و پیکر پاکش نیز بدلیل اصابت گلوله آرپی جی به قایق حامل آن به آبهای هورالهویزه پیوست. شهادت شهید باکری بعنوان فرمانده لشکر با گلوله مستقیم نشان از شجاعت فرماندهان عزیز دوران دفاع مقدس بود که با شجاعت در کنار نیروهایشان در خط مقدم جبهه با دشمن بعثی می جنگیدند.

سرهنگ حسن نیا افزود: سختی شرایط موجود جنگ باعث شده بود که فرماندهان جنگ از جمله صیاد شیرازی و رحیم صفوی به خط مقدم رفته و هدایت عملیات را از نزدیک انجام دهند. البته برخی از آسیب رسیدن این دو فرمانده شجاع نگران بودند که آنها را به اجبار سوار قایق کردند تا به عقب برگردند. ولیکن قایق بیست متر دور نشده بود که صیاد شیرازی خودش را به آب انداخت و برگشت و با حال عجیبی که داشت می گفت: "کسی حق ندارد برای فرمانده تعیین تکلیف کند."و در نهایت این دو فرمانده اصلی جنگ هدایت سیستم فرماندهی را از داخل منطقه نبرد ادامه داده بودند.

مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گلستان به پیام حضرت امام (ره) اشاره کرد و گفت: وضعیت در بین فرماندهان عجیب و همراه با ناراحتی بود تا اینکه پیام حضرت امام (ره) رسید که در آن فرموده بودند: "چون گزارش دادند بعضی ها ناراحت هستند، خواستم بگویم هیچ جای نگرانی نیست. البته من برای شهدا و شما دعا می کنم ولی باید همه ما بدانیم که ما تابع اراده خداوند هستیم. ما از ائمه بالاتر نیستیم. آنها هم در ظاهر، بعضی وقتها موفق نبودند. هم پیغمبر اکرم (ص)، هم امیرالمومنین(ع)، هم امام حسن(ع) و امام حسین (ع). ما که نسبت به مقام اینها چیزی نیستیم. عمده مشیت خداوند است که هر چه او بخواهد، همان خوب است و چون عسل شیرین. و باید با آغوش باز پذیرای آنچه او می خواهد باشیم و از هیچ چیز نگران نباشید. محکم باشید و از هم اکنون در فکر عملیات بعد باشید و مطمئن باشید که پیروزید. امروز هم پیروزید. اگر کار برای خدا باشد شکست ندارد."

سرهنگ حسن نیا در پایان افزود: پیام حضرت امام (ره) در عملیات بدر، راهبرد جدید دفاع در عصر معاصر است که شکست در آن راه ندارد و ظالمان و مستکبران، مغلوب همیشگی آن هستند.با قرائت پیام حضرت امام برای فرماندهان، وضعیت کاملا تغییر کرده و ناامیدی و افسردگی از چهره ها خارج و حرف ها برای ادامه کار بین فرماندهان آغاز گردید. شهید صیادشیرازی به یگانها اعلام کرد تا ظرف سه روز خودشان را بازسازی کنند تا ماموریت جدید ابلاغ شود. یگانهای شهادت هم از بین نیروهای جان بر کف و آماده شهادت تشکیل شد. صدامیان نیز همچون گذشته در کنار حملات گسترده شیمیایی، حمله به شناورها در خلیج فارس را گسترش داده و جنگ شهرها را نیز تشدید کردند، بطوریکه از سوم اسفند 1363 تا 17 فروردین سال 1364 بمباران شهرها را بصورت گسترده ادامه دادند که در اثر آن 1227 نفر از شهروندان غیرنظامی و بی سلاح شهید و 4682 نفر مجروح شده اند.

نظر شما
پربیننده ها