«نخستین همایش ملی هنر انقلاب اسلامی» برگزار می‌شود

رئیس دانشگاه سوره از برگزاری «نخستین همایش ملی هنر انقلاب اسلامی» خبر داد و گفت: این همایش طی سه روز با برگزاری پنل‌های تخصصی در حوزه‌های ارتباطات، معماری و هنر برگزار خواهد شد.
کد خبر: ۷۳۷۴۴۶
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۲ - 10April 2025

به گزارش گروه فرهنگ دفاع‌پرس، نشست خبری «نخستین همایش ملی هنر انقلاب اسلامی» (پنج شنبه) با حضور محمدحسین ساعی رئیس همایش و دبیران علمی و اجرایی در دانشگاه بین‌المللی سوره برگزار شد.

«نخستین همایش ملی هنر انقلاب اسلامی» برگزار می‌شود

محمدحسین ساعی رئیس دانشگاه سوره در این نشست از پیش‌بینی پنل و پیش نشست‌های تخصصی این رویداد خبر داد و با بیان اینکه برخی از این نشست‌ها برگزار شده است، تصریح کرد: متأسفانه باوجود اینکه در چهل و هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی هستیم، اما هنوز مطالعه علمی در خصوص ادبیات، رسانه و هنر و معماری انقلاب اسلامی صورت نگرفته است.

وی افزود: این همایش نخستین رویدادی است که دارای نماد ISC بوده، از سویی برای ما خوشایند است که آغاز گر این اتفاق در کشور بودیم، اما از سوی دیگر نیز ناراحت کننده بوده که در ۴۷ سال گذشته دانشگاه‌های ما به آن نپرداخته‌اند.

رئیس دانشگاه سوره با تاکید براینکه با وقوع انقلاب اسلامی جهش جدی در حوزه نظام دانشگاهی رخ داد که شامل کاهش خود باختگی و مردمی شدن جنس دانشگاه‌ها می‌شد، عنوان کرد: پس از انقلاب اسلامی در همه حوزه‌ها جهش‌های چندصد برابری در این نیم صده تجربه شده است و شاهد آن بودیم که پس از انقلاب تعداد بانوان فعال در حوزه فرهنگ، هنر و رسانه افزایش قابل توجهی داشته است.

وی با بیان اینکه سینمای ایران در سال ۵۵ اعلام ورشکستی و فروپاشی کرد، گفت: توفیقات بدست آمده برای هنر و سینما در سال‌های پس از انقلاب در عرصه ملی و بین المللی قابل مقایسه با پیش از انقلاب نیست. اکنون در عصر رسانه‌های اجتماعی ۱۵ هزار رسانه مکتوب در کشور وجود دارد که بیانگر رشد بسیار در این حوزه است.

ساعی در خصوص سطح علمی این همایش تصریح کرد: هیچ پیشینه همایش مشابه با این گرید علمی در کشور وجود ندارد، در ابتدا تصور ما این بود که همایش کوچکی گرفته می‌شود و در ادامه آن را گسترش می‌دهیم، اما اتفاقی که افتاد برای خود ما نیز قابل پیش‌بینی نبود. پس از انتشار فراخوان ۱۸۱ چکیده مقاله جذب شد که از این تعداد ۱۰۳ در مرحله چکیده مورد تأیید قرار گرفت و نهایتاً ۸۱ مقاله نهایی به همایش راه یافت.

رئیس دانشگاه سوره افزود: این نیاز و خلأ علمی پژوهشی در کشور وجود داشت به همین میزان هم مقالات پژوهشی در کشور وجود داشته است، ما بدنبال آن هستیم که از این همایش جلوتر رفته و به صورت دوره‌ای و همایش برگزار کرده و پژوهشکده نیز با این عنوان تأسیس کنیم. همچنین دانشنامه تدوین هنر آغاز کنیم کرده‌ایم که بدنبال آن هستیم که در جشن ۵۰ سالگی انقلاب در بهمن ۱۴۰۷ از آن رونمایی کنیم.

وی عنوان کرد: افتتاحیه این همایش یکشنبه ۲۴ فروردین خواهد بود و در طول سه روز به پنل‌های تخصصی در حوزه‌های ارتباطات، معماری و هنر خواهیم پرداخت. این همایش همچنین به صورت آنلاین نیز پخش خواهد شد.

در ادامه، دکتر امیدعلی مسعودی دبیر علمی همایش با بیان اینکه هدف اضافه شدن ارتباطات در این رویداد بخاطر این مسئله است که روزنامه‌نگاری در ایران همواره سعی در استقلال داشته است درحالی که همراه با هنر و علم است. در حوزه معماری و شهرسازی نیز ما هنرمندان بزرگی داشته‌ایم. در دیگر هنرها نیز چنین وضعیتی را داشته است بخاطرهمین سه دانشکده هنر، معماری و شهرسازی و فرهنگ و ارتباطات سعی کرده‌اند تا به گونه‌ای از پژوهشگاه علاقه‌مند این حوزه دعوت کنند و نتیجه آمارهای آن خوشحال کننده بود.

وی با تاکید براینکه در زمینه ادبیات و هنر انقلاب فاقد مباحث نظری هستیم، ادامه داد: امیدواریم این رویداد فرصتی برای ما و اهالی دانشگاه باشد تا بتوانیم در این زمینه به مباحث نظری برسیم.
در بخش دیگر این نشست دکتر مرتضی صدیقی‌فرد دبیر اجرایی همایش با بیان اینکه ۸۱ مقاله پذیرفته شده در این رویداد را داریم که نشان دهنده داوری‌های جدی بوده است، عنوان کرد: سه کتاب چکیده همایش، مقالات پذیرفته شده و کتاب سخنرانی‌ها خروجی همایش خواهد بود که کتاب‌های علمی و قابل توجهی خواهند بود.

وی شرکت دانشگاه‌ها در حوزه هنر و فرهنگ و هنر و شهرسازی را نقطه برجسته این رویداد خواند و تاکید کرد: مقالات این رویداد در isc نمایه خواهد داده خواهد شد لذا از نظر درجه علمی این همایش توانسته رتبه isc را دریافت کند که نشان دهنده اعتبار علمی آن است.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار