«کتاب‌شناسی اختصاصی غزه» شرح مظلومیت مردم غزه است

نویسنده و پژوهشگر کتاب «کتاب شناسی اختصاصی غزه» گفت: در این کتاب ۱۲۰۰ پایان‌نامه، ۱۱۵۰ کتاب، ۲۰۸۶ عنوان مقاله معرفی شده است و از همه آنها مهم‌تر اینکه متوجه شدیم که چه کشور‌هایی به غزه علاقمند بودند و تاریخ و سرگذشت آن را مطالعه کردند.
کد خبر: ۷۳۷۸۲۲
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۲ - 12April 2025

به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، سید حجت الحق حسینی نویسنده و پژوهشگر کتاب «کتاب شناسی اختصاصی غزه» در مراسم رونمایی از این کتاب در سخنانی، اظهار داشت: این کتاب شرح بسیار مظلومانه‌ای دارد و بیان یک مظلومیت در سرزمینی است که امروز و در این تاریخ از زمان نشان‌دهنده یک واقعیت است و آن واقعیت ایستادگی، مظلومیت و اقتدار است.

کتاب «کتاب شناسی اختصاصی غزه» شرح مظلومانه مردم غزه است

حسینی افزود: این کتاب زمانی که «طوفان الاقصی» شکل گرفت و این میزان مظلومیت را من در آنجا مشاهده کردم بدون هیچ سفارش و توصیه‌ای نوشته شد. این کتاب را با کمک دوستانی که در ۱۰ کشور جهان بودند شروع به نوشتن کردیم. آنها از شیعه تا سنت و از مسیحی ارتودوکس تا مسیحی کاتولیک، انسان‌های آزاده‌ای که برای انسانیت و برای دفاع از حریت دست به دست هم دادیم و در سراسر جهان با هم همکاری کردیم.

نویسنده و پژوهشگر کتاب «کتاب شناسی اختصاصی غزه» ادامه داد: یکی از خاطرات زیبای من این است که در زمان تالیف این کتاب حدود ۱۷۵ شب بر روزی زمین خوابیدم تا مبادا گرمای رختخواب به تنم بگیرد و غیرت تن من کم شود. امروز در این زمان کتاب «کتاب شناسی اختصاصی غزه» ۴ هزار و ۴۴۴ مدخل مطالعاتی فقط در رابطه با غزه دارد.

وی خاطرنشان کرد: ما در سال گذشته ۲۵ جلد کتاب در رابطه با تاریخ فلسطین مطالعه کردیم که ۸ هزار و ۴۱۱ صفحه شد. دیدیم که در این کتاب‌ها هیچ ذکری از غزه مظلوم و مقتدر نیست. بنابر این کتاب را «کتاب شناسی اختصاصی غزه» نام گذاشتیم.

حسینی اضافه کرد: این میزان از اطلاعات فقط درمورد غزه است. هیچ شهری را در کره زمین پیدا نمی‌کنید که ۱۲۰۰ پایان نامه ارشد و دکتری درمورد آن شهر نوشته شده باشد. هیچ شهری را در دنیا پیدا نمی‌کنید که هزار و ۱۱۵ عنوان کتاب در مورد آن شهر، تاریخ، پیشینه و تمامی مسائل آن را در این کتاب آورده‌ایم.

نویسنده و پژوهشگر کتاب «کتاب شناسی اختصاصی غزه» عنوان کرد: در این کتاب ۱۲۰۰ پایان نامه، ۱۱۵۰ کتاب، ۲۰۸۶ عنوان مقاله معرفی شده است و از همه آنها مهمتر اینکه متوجه شدیم که چه کشور‌هایی به غزه علاقمند بودند و تاریخ و سرگذشت آن را مطالعه کردند.

وی توضیح داد: کتاب «کتاب شناسی اختصاصی غزه» ترجمه نیست و ما این کتاب را تدوین کردیم. در واقع ما این کتاب را از تمامی فرهنگ‌ها و زبان‌ها گردآوری کردیم. آنچه مهم است اینکه ما در این مسیر ۱۰ هزار عنوان کتاب، مقاله و پایان نامه را مشاهده کردیم. آنهایی که صحت آنها قابل استناد بود حدود ۴ هزار و ۴۴۴ عنوان کتاب، مقاله و پایان نامه بود.

حسینی تصریح کرد: برای گردآوری این کتاب به ۲۱ کشور جهان سفر مجازی کردیم و ۱۳۷ کتابخانه را عمیقا مورد کاوش قرار دادیم. واقعیت امر این است که این کتاب نشان دهنده یک موضوع مهم بود و آن اینکه چرا «اسرائیل» این میزان نسبت به غزه خصومت دارد.

نویسنده و پژوهشگر کتاب «کتاب شناسی اختصاصی غزه» افزود: غزه علی رغم کوچکی و وسعت بسیار کمی که دارد، اما دنیای از فرهنگ و تمدن و اصالت و ریشه‌های دقیق موضوعات اسلامی دارد. به عنوان مثال امام شافعی که از نسب مادری از اولاد حضرت امام حسین (ع) است به آنجا نسبت دارند. ایشان از آنجا به خراسان آمدند. ضمن اینکه شاعران بسیار مطرحی که در قرن چهارم در ایران بودند از خرسان هم به غزه رفتند.

وی ادامه داد: آنچه که در غزه وجود دارد یک اصالت است. اصالتی که از جنس فرهنگ، تجارت، هنر و محتوای بسیار عمیق است. ما در این کتاب از ۸ هزار و ۴۱۱ صفحه مطالعات به فرهنگ و تمدن غزه گذری داشتیم. برای من بسیار جالب است که دکتر «عارف العارف» در سال ۱۹۳۱ در کتاب «تاریخ غزه» گزارش می‌دهد که ۸۰۰ واژه فارسی در غزه مورد استعمار و کاربرد است.

حسینی خاطرنشان کرد: دکتر «عارف العارف» در سال ۱۹۳۱ در کتاب «تاریخ غزه» گزارش می‌دهد که نزدیک به ۱۰۰۰ نفر در غزه به زبان فارسی صحبت می‌کنند. این گزارش زمانی گردآوری شده بود که غزه تحت هدایت و مدیریت مصر بود. این گزارشی است که توسط محالی‌ها و ساکنان آماده شده است.

نویسنده و پژوهشگر کتاب «کتاب شناسی اختصاصی غزه اضافه کرد: آنچه که برای من خیلی اهمیت دارد این است که این نوار کوتاه ۲۱۴ علامه، حافظ و محقق و شخصیت عظیم الشان به جهان اسلام هدیه کرده است. ضمن اینکه از ۱۲۲ طایفه بزرگ در غزه ۵ طایفه بزرگ به آل‌الله منصوب هستند.

وی تصریح کرد: در زمان گردآوری کتاب «کتاب شناسی اختصاصی غزه» یک کار آماری را در غزه انجام دادیم. در این کار از اوضاع و شرایط اسفناک کنونی که اسباب شرم انسانیت و آدمیت است. روزگاری که این قتل‌عام عمیق و عظیم در حال تکرار است ولی متاسفانه جهان بر روی آن چشم خود را بسته است و مرگ فطرت، وجدان و انسانیت را نظاره می‌کند.

حسینی افزود: در زمان نگارش این کتاب به موضوع عجیبی برخوردم، در تهران به این عظمت ۲۰ نوع دانشگاه داریم ولی در غزه به آن کوچکی ۱۲ نوع دانشگاه داریم. برخی از این دانشگاه‌ها شرایط بسیار مهم و معتبری دارند.

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها