«ذهن زیبا» روایتگر آرامش‌بخش علم و امید

مراسم تقدیر از دست‌اندرکاران مجموعه نمایشی «ذهن زیبا» با حضور رئیس رسانه ملی و حسین بهاروند برگزار شد.
کد خبر: ۷۳۸۴۹۹
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۰ - 16April 2025

به گزارش گروه فرهنگ دفاع‌پرس، نشست صمیمانه رئیس رسانه ملی با دست‌اندرکاران مجموعه نمایشی «ذهن زیبا» ۲۴ فروردین‌ ۱۴۰۴ در سالن خورشید مرکز همایش‌های بین‌المللی سازمان صداوسیما برگزار شد.

«حسین بهاروند» دانشمند ایرانی در حوزه زیست‌شناسی، «علی منتظری» رئیس جهاد دانشگاهی، «محسن برمهانی» معاون سیما، «عبدالحسن شاهوردی» رئیس پژوهشگاه رویان)، «مهدی نقویان» رئیس سیمافیلم، «محسن شاکری‌نژاد» رئیس مرکز تحقیقات صداوسیما، «حسین قرایی» مدیرکل روابط عمومی صداوسیما و «بهرنگ ملک‌محمدی» مدیر گروه اجتماعی مرکز سیمافیلم از مسئولان حاضر در این نشست بودند.

ذهن زیبا، روایتگر آرامش‌بخش علم و امید

هر قسمت، یک اثر سینمایی است

«محسن برمهانی» معاون سیما در این نشست، علم را یکی از وجوه شخصیتی پروفسور بهاروند دانست و وی را شخصیتی برجسته در بسیاری از شئون خطاب کرد.

معاون سیما با اعلام تشکر از عوامل پشت و مقابل دوربین، از تمرکز آثار نمایشی خردمندان بر نوجوانان گفت.

وی افزود: سریال ذهن زیبا به لحاظ هنری و سینمایی و فارغ از محتوا اثری ماندگار است. هر قسمت سریال به اندازه یک کار سینمایی ارزش دارد.

بهاروند، سلول حرکت‌های بزرگ در جامعه

«علی منتظری» رئیس جهاد دانشگاهی دکتر بهاروند را از رویش‌های ارزشمندی د‌انست که در بستر فرهنگ انقلاب و جهاد متولد شده است.

وی افزود: تحولی که دکتر بهاروند تحت حمایت زنده‌یاد کاظمی آشتیانی ایجاد کرد، ابتدا در یک زیرزمین متولد شد. این افراد نشان دادند با دستان خالی، اما با باور و تلاش می‌توان راه را ادامه داد.

منتظری با ذکر خاطره دیدار رهبر معظم انقلاب اسلامی تصریح کرد: ایشان به آقای بهاروند گفتند که این کاری که شما کردید مقدمه است. باید منتظر کار‌های بزرگ‌تر و رویش‌های عظیم‌تر در رویان، به‌عنوان مجموعه‌ای اعتقادی و ایمانی باشیم.

وی تأکید کرد: جهاد دانشگاهی دانشمندانی را پرورانده است که برای سربلندی ایران قدم‌های مهم برمی‌دارند. مهم‌تر از سلول‌های بنیادی، شخص بهاروند است که سلول حرکت‌های بزرگ برای جامعه شده است.

پدربزرگِ جوان سلول‌های بنیادی

«عبدالحسین شاهوردی» رئیس پژوهشگاه رویان با یادی از دکتر سعید کاظمی آشتیانی و سپاسگزاری از علی منتظری، سریال ذهن زیبا را فرصتی برای جهاد دانشگاهی و پژوهشگاه رویان دانست که دستاورد‌های علمی را به تصویر بکشند.

وی نقش صداوسیما را در معرفی این شخصیت‌های علمی ستود و ادامه داد: کاری که به دل بنشیند، باید با دل نوشته شود؛ این اتفاق را در این سریال به خوبی دیدیم.

شاهوردی، ذهن زیبا را سریالی نوآورانه خواند که با محوریت شخصیتی جوان ساخته شده است. جوانی که با عنوان پدربزرگ سلول‌های بنیادی شناخته می‌شود.

وی ابراز امیدواری کرد با این کارها تعامل هنرمندان و جامعه علمی‌بیشتر شود تا امید را را به جامعه تزریق کنند.

ذهن زیبا، جزو دشوارترین آثار من است

«اکبر تحویلیان» تهیه‌کننده سریال ذهن زیبا در بخشی از نشست با اشاره چالش‌های تولید این اثر، آن را جزء دشوارارین کار‌های خود تا امروز معرفی کرد.

وی افزود: سال ۱۳۵۹ به تلویزیون آمدم. در طی این سال‌ها، سریال ذهن زیبا جزؤ سخت‌ترین کار‌هایی است که تولید کردم.

تحویلیان افزود: با آقای بهاروند که آشنا شدم از منش و سلوک وی بسیار آموختم. بازنمایی شایسته زندگی و خلوص او در این اثر از نگرانی‌های من بود. پروفسور بهاروند، فردی ایده‌آل‌گرا است و همین موضوع آدم را تشویق می‌کند. مخالفت ابتدایی وی با ساخت اثر هم به این خاطر بود که می‌خواستند کاری ارزشمند تولید شود.

این تهیه‌کننده با ابراز تشکر از مهسا کرامتی برای مذاکره با بهاروند و همکارانش برای تولید این اثر، ایجاد امید در دل جوانان را دغدغه این شخصیت علمی‌ برای ساخت سریال معرفی کرد.

وی با ابراز امیدواری برای ادامه تولید چنین آثاری گفت: امیدوارم این مسیر بسته نشود. بگذارید با دانشمندان مأنوس شویم و در موردشان اثر بسازیم تا جوانان با دانشمندان کشور خود آشنا شوند.

ذهن زیبا با رأفت پروفسور بهاروند ساخته شد

«محمدرضا خردمندان» کارگردان این سریال هم سریال را حاصل زحمات شبانه‌روزی یک گروه همدل دانست که امروز به‌بار نشسته است.

وی افزود: باید تشکر اصلی را از دکتر بهاروند داشته باشم. وی با قبول اینکه بتوانیم به زوایای مختلف زندگی‌ او نزدیک شویم، فداکاری کرد. همچنین به دیده رأفت به ما نگریستند. اگر می‌خواستند با نگاه موشکافانه و سرسختانه علمی‌با ما برخورد کند، این سریال ساخته شود. روزی به وی گفتم اگر بگذارید سریال ساخته شود، مسیری برای ساخت اثر درباره بزرگان و معرفی آنان به مردم را خواهید گشود.

کارگردان سریال «ذهن زیبا» ادامه داد: مخاطب اصلی‌مان را نوجوانان می‌دانستیم. تمام تلاشمان را کردیم کار برای نوجوانان باشد و اینکه امروز اغلب کسانی که به ما زنگ می‌زنند افراد ۱۴ـ۱۵ ساله یا پشت کنکوری بودند، یعنی به هدفمان رسیدیم.

من بهاروند هستم!

«امیرعلی دانایی» بازیگر نقش اصلی سریال در ابتدای سخنانش، خود را «پروفسور بهاروند» معرفی کرد که با استقبال و لبخند حضار مواجه شد.

وی در ادامه ایفای نقش این دانشمند برجسته را افتخار تلقی کرد و گفت: بعد از مطرح شدن پیشنهاد بازی در این سریال با همکاران به محضر دکتر بهاروند رسیدیم. در صحبت‌های ابتدایی، وی موافق فیلمنامه و ساخت اثر نبود، اما فیلمنامه جدیدی تنظیم شد که مسیر را تغییر داد. با حضور امیرمحمد عبدی به‌عنوان نویسنده، کار فوق‌العاده جذاب شد.

دانایی با اشاره به تأثیرگذاری این قصه بر نسل جدید، افزود: امروز در ۱۶۲ اکثر کسانی که تماس گرفتند، گوشی را به فرزندان خود دادند. همه دوست داشتند دکتر شوند. این موضوع، تاثیر عمیق قصه ذهن زیبا بر کودکان و نوجوانان را نشان می‌دهد.

وی با تأکید بر تولید چنین آثاری، بیان کرد: باید فضایی برای پروژه‌ها ایجاد شود که تاثیرگذاری آنها را بیشتر کند. اگر این آثار تولید نشوند، جامعه سمت تماشای آثار سخیف می‌رود.

شاید ذهن زیبا، کلید قفل زندگی‌ام باشد

«ساناز سعیدی» بازیگر نقش پروانه فرزانه با درود به روان پاک این شخصیت سخنانش را آغاز کرد. این هنرپیشه شخصیت زنده‌یاد فرزانه را دارای ظرفیت برای تبدیل شدن به یک اثر مستقل عنوان کرد. وی همچنین همکاری بهاروند برای ساخت این اثر را خدمتی دیگر به انسان‌ها دانست و گفت: ذهن زیبا نقطه شروع است. به قول دکتر بهاروند، آدم‌ها همان جایی می‌ایستند که فکر می‌کنند. امروز امیدوار بودن سخت است و این سریال در چنین شرایطی به جوانان یادآوری کرد، پتانسیل بهاروند شدن را دارند، اما یا ویژگی‌های لازم برای این تبدیل را ازدست دادند یا در خود نادیده گرفتند.

سعیدی در پایان بیان کرد: حضورم در این مراسم را که مصادف با روز تولدم شده، به فال نیک می‌گیرم. شاید ذهن زیبا، کلیدی باشد که قفل زندگی من را باز کند.

دکتر بهاروند، جزو ۱۰ آدم مهم زندگی من است

«مهسا کرامتی» جانشین تهیه‌کننده سریال ذهن زیبا آشنایی با دکتر بهاروند به‌واسطه تهیه این سریال را مایه خوشبختی خود خواند و خطاب به این نخبه ایرانی اظهار داشت: شما جزء ۱۰ آدم مهم زندگی من هستید. این تعداد حتی شامل افراد خانواده من هم می‌شود.

وی همچنین با سپاسگزاری از اعتماد تحویلیان و دیگر عوامل این سریال، ذهن زیبا را اثری درخور توجه در قاب تلویزیون عنوان کرد و تداوم مسیر چنین آثاری را ضروری خواند.

سریال‌های پدردختری بسازید

«حنانه آجرلو» بازیگر نقش دختر بهاروند در سریال، شخصیت شکیبا را نماینده نوجوانان در سریال عنوان کرد و از مسئولان صداوسیما خواست با ساخت و نمایش بیشتر ارتباط میان دختران و پدران در آثار تلویزیونی، به دغدغه‌های نوجوانان اهمیت دهند.

با ذهن زیبا آرامش گرفتیم

 «عیسی یوسفی‌پور» بازیگر نقش آقا یوسف نیز با ابراز خرسندی از حضور در این سریال، به تماس‌های شوق‌انگیز مخاطبان با ۱۶۲ اشاره کرد و گفت: امروز تماس‌های جالبی را از کودک تا بزرگسال پاسخ دادم. مثلا با بچه‌ای چهار ساله صحبت کردم که دوست داشت پزشک شود.

وی افزود: جالب است غالب مردم گفتند با دیدن ذهن زیبا، آرامش می‌گرفتند. به نظرم این آرامش‌بخشی هم به خاطر نوع فیلمبرداری و متن است و هم حس آرامشی که خود ما در گروه داشتیم و به مخاطبان منتقل شد. 

مادران، سریال را تحسین کردند

«فریبا سادات خلیلی» مدیرتولید این اثر تلویزیونی نیز سخنانش را با ابراز تشکر از تحویلیان و کرامتی برای به ثمر نشاندن پروژه‌ای دشوار آغاز کرد و خطاب به بهاروند گفت: برای من افتخار بود تا در تولید این پروژه که با نام شما پیوند خورده است، همکاری داشته باشم.

مدیرتولید سریال افزود: کسانی که به واسطه علم جناب آقای دکتر، مادر شده بودند، تماس گرفتند و با بیان تشکر از ساخت این سریال، ساده‌زیستی ایشان را تحسین کردند.

بهاروند، معمار حیات نوین است

«خدیجه همتی» دکترای فیزیک و از نخبگان علمی‌کشور از افراد حاضر در مراسم بود که در توصیف بهاروند گفت: دکتر بهاروند را باید معمار حیات نوین خواند؛ فردی با ذهنی زیبا. امروز ما بیش از مخترع، به ذهن‌های زیبا نیاز داریم که فراتر از مرز‌های جغرافیایی عمل می‌کنند.

همتی سریال ذهن زیبا را روایتگر زندگی مردی بزرگ دانست که با تلاش و مداومت، موانع را کنار می‌زند. وی در ادامه، خواستار تداوم ساخت چنین آثاری شد که با ظرایف هنری، به جامعه امید می‌بخشند.

 ذهن زیبا، مخاطبان را نمک‌گیر کرد

«نعمت‌الله سعیدی» نویسنده و منتقد در بخشی از این نشست، هنرمندان را شیفته ساخت اثر درباره چهره‌ها و قهرمانان ملی دانست، اما دلیل تولید کمتر چنین آثاری را دشوار بودن آنها خواند.

وی با اشاره به ویژگی‌های ستودنی ذهن زیبا، این سریال را در جذب مخاطب موفق خطاب کرد و گفت: مخاطبان حتی با دیدن بخشی از این سریال، به اصطلاح نمک‌گیر می‌شدند و تمایل داشتند آن را تا پایان پیگیری کنید.

ساخت سریال درباره مفاخر ایران ادامه داشته باشد

«مریم زندی» شاعر همدانی حاضر در مراسم نیز با قرائت یادداشتی در وصف سریال ذهن زیبا، خواستار تداوم چنین آثاری در قاب تلویزیون شد تا مردم هرچه بیشتر با با مفاخر ایران‌زمین آشنا شوند.

در پایان این مراسم، با حضور رئیس سازمان صداوسیما، جمعی از مدیران رسانه ملی، جهاد دانشگاهی و رویان، از حسین بهاروند، دانشمند برجسته ایرانی تجلیل شد. همچنین دست‌اندرکاران سریال ذهن زیبا مورد تقدیر قرار گرفتند.

انتهای پیام/ 118

نظر شما
پربیننده ها