به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاعپرس، امیر سرتیپ «محمد یوسفی خوشقلب» معاون هماهنگکننده نیروی پدافند هوایی ارتش، در دومین جشنواره تولیدات رسانهای فضای مجازی نیروی پدافند هوایی که در ستاد فرماندهی این نیرو برگزار شد، گفت: نام این جشنواره به منظور تبیین جهاد همگانی در رابطه با فضای مجازی، حاکی از آن است که حتماً یک تهدید وجود دارد. فضای مجازی به یک تهدید جدی تبدیل شده است؛ به طوری که در هر موقعیت و مکانی آثاری از فضای مجازی دیده میشود.
امیر سرتیپ یوسفی خوشقلب ادامه داد: نمیتوانیم مدعی شویم که در جامعه، خود را در چارچوبی قرار دادهایم که کاملاً ایزوله شدهایم؛ چنین چیزی ممکن نیست و دقیقاً زمینههای مورد استفاده فضای مجازی در دسترس ماست. این فضا واقعیتی انکارناپذیر است که به بخشی غیرقابل تفکیک از زندگی ما تبدیل شده است.
معاون هماهنگکننده نیروی پدافند هوایی ارتش افزود: کاربرد فضای مجازی، یک کاربرد تاکتیکی و عملیاتی است؛ اما برخی از اثرات آن ممکن است که اشتباهاتی را به همراه داشته باشد؛ همچنانکه در طول چند سال گذشته، اتفاقاتی در حوزههای مختلف کشور رخ داده که هنوز آثار آنها در سطح جامعه قابل مشاهده است و نتایج این وقایع، برخی کوتاهمدت و برخی دیگر بلندمدت هستند.
وی اضافه کرد: کارکرد فضای مجازی به وضوح مشخص است و قطعاً این کارکرد هم در جبهه خودی و هم در جبهه دشمن وجود دارد. در حوزه فضای مجازی، حس امید، تلاش، خودباوری، ایثار، فرهنگ شهادت، ازخودگذشتگی، جهاد، اعتماد، رفاقت، همافزایی و وحدت از جمله مواردی است که میتوانیم در جبهه خودی ایجاد کنیم. اثرگذاری این کارکرد میتواند هم کوتاهمدت و هم بلندمدت در ابعاد راهبردی باشد.
امیر خوشقلب گفت: دشمن نیز بر مبنای فعالیتهای خود در فضای مجازی به صورت کاملاً مهندسی شده و با معماری جذاب، به راحتی میتواند افراد را جذب کند. این محیط دلفریب و جذاب میتواند باعث تغییر باورها، به ویژه باورهای مذهبی ما شود و اعتقادات ما را تخریب کند. القای ترس، ناامیدی، گوشهگیری، تنبلی و تسلیم ذهنی و جسمی در برابر خواستههای دشمن از دیگر کارکردهای فضای مجازی در جبهه دشمن است که بر علیه کشورهایی مانند ما و مردم ما انجام میشود.
وی با تاکید بر اینکه فضای مجازی نیاز به لشکرکشی ندارد، افزود: جنگ در این فضا به سادگی و با هزینهای کمتر از حضور نظامی انجام میشود، اما تأثیرات آن میتواند بسیار مخربتر و پرهزینه باشد. در فضای مجازی، حریم عمومی و خصوصی به سادگی نادیده گرفته میشود. نمیتوان گفت که من وارد فضای مجازی شدم و یک حریف خصوصی هستم. اگر ما در استفاده از فضای مجازی به علم و دانش و مهارت لازم مسلط نشویم، به راحتی فضای مجازی به مهمترین ابزار دشمن در جنگ تبدیل میشود.
معاون هماهنگکننده نیروی پدافند هوایی ارتش ادامه داد: اگر در فضای مجازی قانونمند نباشیم و سواد و مهارت لازم را نداشته باشیم، تبدیل به یک افسر فضای مجازی نخواهیم شد؛ بنابراین، اهمیت فضای مجازی بسیار بالاست.
امیر خوشقلب گفت: در نیروی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، در کنار تمامی فعالیتها و مأموریتهای ذاتی، اقدامات خوبی در سال ۱۴۰۳ انجام شده است. در فضای رسانه و فضای مجازی اقدامات بسیار خوبی انجام دادهایم، بهویژه در حوزه شهدای راه قدس. واقعیت این است که به عنوان یک مسئول، در سال ۱۴۰۳ کسی را نمیشناسم که از آسیبهای اقدامات دشمن آگاهی نداشته باشد. هر جا که سخن از اقتدار پدافند نیروهای مسلح به میان آمده، همه اینها در فضای مجازی مطرح شده است.
وی افزود: سال ۱۴۰۴ به عنوان سالی ماندگار در حوزه فضای مجازی خواهد بود. ما نیز به عنوان یکی از اعضای فرماندهی، همکاریهای لازم را در این حوزه انجام خواهیم داد. نباید در فضای مجازی غیرفعال باشیم و حضور فعالانه همکاران و خانوادههای محترم جزو تأکیدات ماست که باید در این حوزه انجام شود.
انتهای پیام/ 271