داور سیزدهمین جشنواره سرود رضوی مطرح کرد؛

لزوم توجه به جنبه مردمی بودن آثار در کنار مولفه‌های فنی در جشنواره سرود رضوی

نیکوکار بر لزوم توجه به جنبه مردمی بودن آثار در کنار مولفه‌های فنی در این جشنواره تاکید کرد.
کد خبر: ۷۳۸۹۰۰
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۵ - 16April 2025

به گزارش گروه فرهنگ دفاع‌پرس، سیدتقی نیکوکار داور سیزدهمین جشنواره سرود رضوی  با بیان اینکه کیفیت آثار رسیده نسبت به دوره‌های گذشته کیفی‌تر است، اظهار داشت: در دوره‌های گذشته شاید چند استان یا یک سری مربی خاص را در جشنواره فعال می‌دیدیم، اما امسال استان‌های بیشتری در جشنواره حضور دارند و حتی از روستا‌های دوردست نیز شرکت‌کننده داشتیم.

لزوم توجه به جنبه مردمی بودن آثار در کنار مولفه‌های فنی در جشنواره سرود رضوی

وی افزود: با توجه به این موضوع در جشنواره امسال اتفاقا خوبی رقم زده شد و جشنواره توانست گستره جغرافیایی خود را بیشتر کرده و کیفیت آثار را نیز ارتقا دهد.

داور سیزدهمین جشنواره سرود رضوی با بیان اینکه تنها ایراد وارده به جشنواره‌ها، نگاه صرفا جشنواره‌ای به آثار است، گفت: نه‌تنها جشنواره سرود رضوی؛ بلکه اکثر جشنواره‌ها به سمت نگاه فنی رفته‌اند لذا آثاری که به این جشنواره ارسال شده یا ساخته می‌شود، بیشتر جنبه فنی پیدا کرده تا بتواند رتبه کسب کند به همین دلیل از جنبه مردمی بودن اثر فاصله می‌گیرند. 

وی با تأکید بر اهمیت توجه بر جنبه مردمی بودن آثار، ادامه داد: به همین دلیل شاید پس از اتمام جشنواره اگر آثار برای مردم به اجرا درآید آن حظ و بهره‌ای که می‌بایست ببرند را از اثر نگیرند که توجه به این موضوع یک بحث مدیریتی است لذا باید روی آن فکر شود.

نیکوکار گفت: من به عنوان داور در ارزیابی آثار بیشتر به جنبه‌های فنی کار دقت می‌کنم و شاید تمرکز به دلی بودن اثر و مردمی بودن آن نداشته باشم، چرا که در بحث داوری برای این موارد جایی تعریف نشده که در واقع تعریف شدنی هم نیست؛ لذا خصوصا در حوزه آثار رضوی باید فکری شود.

وی تصریح کرد: موضوع دیگر اینست که پس از جشنواره تا چه میزان از سرود‌های تولیدشده رضوی برای تولیدات رسانه‌ای استفاده می‌شود یا چه میزان کلیپ و اثر برای نشر در فضای مجازی از آثار ساخته می‌شود؟ در حالی که در این بُعد کم‌رنگ عمل شده است.

وی ادامه داد: این در حالیست که حتی در صداوسیما و رسانه ملی و استانی آثار جشنوارا منتشر نمیشود در حالیکه در همه شبکه‌ها خصوصا پویا در هر ساعتی از زمان پخش یک سرود را شاهدیم که مربوط به مجموعه خاصی است، اما خبری از آثار رضوی که هم بسیار فاخر، جذاب و گیرا هستند؛ نیست.

نیکوکار با اشاره به تولیدمحتوای شاخصی که در آثار رضوی صورت می‌گیرد، خاطرنشان کرد: صداوسیمای ملی و حتی استانی خراسان می‌بایست از این تولیدات جهت پخش و نشر بیشتر بهره بگیرد.

وی با اشاره به کیفی‌تر شدن سطح آثار، یادآور شد: سال به سال کیفیت آثار بالاتر رفته چرا که پس از رقابت، گروه‌هایی که برگزیده می‌شوند با انگیزه بیشتری خود را برای سال بعد آماده می‌کنند و، چون طعم رقابت و جایزه را چشیده‌اند تلاش بیشتری برای کیفیت‌بخشی به اثر بعدی خود می‌کنند و گروهی که کسب رتبه نکرده نیز برای دوره بعد با قدرت بیشتری حاضر خواهد شد.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها