کارگردان پیشمرگ: سینمای دفاع مقدس نیازمند مدیریت یکپارچه است

علی غفاری با بیان اینکه باید راه‌کاری جدی و جدیدی در زمینه اکران آثار دفاع مقدس اتخاذ شود، گفت: نیازمند به تجمیع موضوعات سینمای دفاع مقدس هستیم تا بتوانیم آثار درخشان دفاع مقدس را در گستره بهتری تولید و به اکران برسانیم.
کد خبر: ۷۳۹۱۷۶
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۳:۳۴ - 19April 2025

علی غفاری، کارگردان فیلم «پیشمرگ» در گفت‌و‌گو با خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، با بیان اینکه طبق نظرسنجی‌ها و آمار اکثر مخاطبین سینما راضی از سالن خارج نمی‌شوند، اظهار داشت: دلیل این نارضایتی از سینما نداشتن و فقدان فیلم‌نامه و تعجیل در تولید است؛ انگار مسابقه تولید و اکران فیلم است و سینمای کمدی ما از این مسئله لطمه می‌خورد.

غفاری: سینمای دفاع مقدس نیازمند مدیریت یکپارچه است

کارگردان فیلم «پیشمرگ» با تاکید براینکه کسی با تولید و اکران فیلم کمدی مخالفت ندارد، افزود: فیلم‌های کمدی شبیه به هم تولید می‌شوند و فکر می‌کنم این گونه آثار در حال اشباع هستند چراکه موضوعات تکراری تولید می‌شوند و ساختاری در این آثار وجود ندارد. ما در زمینه تولیدات طنز باید بازنگری کنیم چراکه فیلم‌هایی مانند «اجاره‌نشین‌ها» و «لیلی با من است» را داریم که در تاریخ سینمای ما ماندگار شده‌اند و اکنون چنین فیلم‌هایی ساخته نمی‌شود.

وی تاکید کرد: تکرار مکررات و نداشتن ایده و فیلمنامه در زمینه فیلم کمدی باعث شده است تا مردم کم کم دل‌زده شوند و فکر می‌کنم در سال جدید شاهد یک اتفاق جدید در سینما باشیم و مردم به گونه‌های دیگری از سینما گرایش پیدا کنند. سینمای اجتماعی، دفاع مقدس و سینمای معمایی و جنایی و حادثه‌ای از ژانر‌هایی هستند که سینما این قابلیت را دارد که به آن بپردازد؛ امیدواریم در زمینه تولیدات این عرصه تجدید نظری صورت گیرد.

غفاری به ساختار اکران آثار سینمایی پرداخت و عنوان کرد: مکانیزم اکران در کشورمان واقعاً یک مکانیزم معیوب است که باید آسیب‌شناسی شود؛ هم‌اکنون اکران فصل بعدی سینما مشخص نیست و همین نامشخص بودن یعنی اینکه در این چرخه اشکالی وجود دارد؛ درحالی که برنامه‌های سینما‌ها در سراسر دنیا از ابتدای سال مشخص می‌شوند و اعلام می‌شود که چه فیلم‌هایی در چه گروه‌هایی در چه زمانی اکران می‌شود. 

کارگردان فیلم «پیشمرگ» درباره وضعیت فیلم‌های تاریخی و مذهبی گفت: به اعتقاد بنده جای فیلم‌های مذهبی و تاریخی در سینمای ایران خالی‌ست؛ مخصوصا در کشوری مانند ایران که سبقه‌ی دینی و تمدنی دارد و تاریخ معاصر و کهن آن سرشار از شخصیت‌های برجسته است. نویسندگان بزرگ و رمان‌های و داستان‌های کهن باید به مردم معرفی شوند و این مسئله وظیفه سینمای دینی است که اتفاقا فیلم‌های پرمخاطبی خواهند بود.

وی گفت: یکی از دلایلی که باعث کم رونق شدن تولید آثار سینمایی دینی است، پُرهزینه بودن تولید این آثار است. ساخت دکور و دوخت لباس و انبوه هنروران و بازیگران مختلف هزینه تولید فیلم دینی را بالا می‌برد، اما تمام این دلائل باعث نمی‌شود ما در این زمینه تولید سینمایی نداشته باشیم؛ لذا معتقدیم سبد اکران ما حتماً نیازمند آثار تاریخی است که باید به آن پرداخت. 

غفاری درباره اکران آثار سینمای دفاع مقدس و راهکار‌هایی که می‌تواند موجب موفقیت این گونه سینمایی در گیشه شود، عنوان کرد: در مسئله اکران آثار سینمای دفاع مقدس نیازمند مدیریت یکپارچه و واحدی هستیم تا اکران را به سمت درستی هدایت کند؛ متاسفانه فعالیت‌های این حوزه یک واحد نیست و نیازمند به تجمیع موضوعات سینمای دفاع مقدس هستیم تا بتوانیم آثار درخشان دفاع مقدس را در گستره بهتری تولید و به اکران برسانیم.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها