یادداشت/

سپاه پاسداران؛ مرزبان صادق انقلاب اسلامی

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که در سال ۵۸ با کمترین بودجه و امکانات و با بیشترین انگیزه و اعتقاد شکل گرفت؛ امروزه به مرزبانی صادق و لایق برای حریم انقلاب و وطن تبدیل شده است. نسل اول پاسداران و سبزپوشان این نهاد مقدس را همان جوانان مبارز و مجاهدی تشکیل دادند که در رژیم پهلوی مشغول مبارزه بودند. آن‌ها تربیت‌یافته مکتب امام خمینی (ره) هستند و خود مربیانی برای جوانان نسل بعد از خود و الگوی شایسته گردیده‌اند.
کد خبر: ۷۴۰۲۱۱
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۷:۳۵ - 22April 2025
گروه استان‌های دفاع‌پرس‌- «محمدمهدی عبدالهی» آزاده دفاع مقدس؛ انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (ره) از نادرترین انقلابات مردمی دنیا و متفاوت با تمام انقلاب‌های دنیا محسوب می‌شود چراکه به محض پیروزی اگر بلوک شرق بودند به دامن غرب و اگر بلوک غرب بودند به دامن شرق می‌شتافتند و در این حالت، استقلال به معنای حقیقی کلمه وجود نداشت. امام عزیز و دور اندیشمان برآن شد که حفاظت و حراست از این انقلاب را بعهدۀ خود مردم واگذار کند؛ لذا خود مؤسس برخی از نهاد‌ها و سازمان‌های مردمی در حوزه‌های اقتصادی و نظامی شد. در رأس همه این سازمان‌های مردم‌نهاد، امام در دوم اردیبهشت ماه ۱۳۵۸ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را تأسیس نمود.
 
مرزبان صادق
 
بی‌تردید می‌توان گفت که تأسیس سپاه پاسداران از الطاف خفیّۀ الهی بود که خداوند در اندیشۀ امام عزیزمان نشاند که روزبه‌روز این لطف خفیّۀ، تجلی پیدا کرد؛ که امروز نه تنها برای ملت بزرگ ایران بلکه برای همه مسلمانان و آزادی‌خواهان جهان، به ویژه استکبارستیزان، مشهود گردیده است. هر چند امروز؛ سپاه پاسداران تبدیل به یک نهاد نظامی، امنیتی گردیده ولی این به معنای آن نیست که در مقابل ارتش جمهوری اسلامی و یگان‌های مرتبط با آن قرار داشته باشد بلکه در کنار ارتش و هر دو با هم به عنوان دو بال برای انقلاب اسلامی هستند که مانع سقوط این انقلاب مردمی می‌باشند.
 
درست است که مأموریت ارتش در حوزه نظامی و مأموریت سپاه بر حسب قانون بر حفظ دستاورد‌های نظام اسلامی نهاده شده است ولی با شروع جنگ تحمیلی، سپاه پاسداران و یگان‌های مردمی به کمک ارتش جمهوری اسلامی شتافتند و اجازه تحقق اهداف شوم دشمنان انقلاب اسلامی ایران و وطن را ندادند. دشمنانی که برای تجزیه ایران و سرنگونی این نظام مردمی مستقل، خواب‌ها دیده بودند و صدام و بعثیانی که شعارشان «جئنا لنبقا»، یعنی آمده‌ایم تا بمانیم، بود را به خاک مذلت نشاندند و پاهایشان را قلم کردند.
 
آری با شروع جنگ تحمیلی سپاه پاسداران در حوزۀ نظامی ثبات بیشتری پیدا کرد و هرچه از جنگ گذشت رشد سپاه فزاینده‌تر و به بلوغی بی‌سابقه رسید. در اثنای دوران دفاع مقدس بر حسب نیاز، سپاه توسعه یافت و در مورخه ۲۶ شهریور ۱۳۶۴ به فرمان حضرت امام خمینی (ره) فعالیت سپاه گسترش پیدا کرد و علاوه بر نیروی زمینی، نیروی هوایی و نیروی دریایی را هم در این ساختار، سازماندهی شد.
 
سپاهی که در طول دوران دفاع مقدس به زحمت توانسته بود یگان توپخانه‌ای را راه‌اندازی کند، حالا با یک رشد چشم‌گیر موفق شده بود که پا به عرصه تشکیل یگان موشکی بگذارد؛ در سال ۱۳۶۹ به دستور رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران، نیروی قدس و سازمان بسیج هم به سپاه افزون گشت و حالا سپاه با پنج نیروی مقتدر زمینی، دریایی، هوایی، قدس و مقاومت به بلوغ رسیده و روزبه‌روز حوزۀ فعالیتش گسترده‌تر می‌شود. مضاف بر فعالیت در عرصه نظامی و اطلاعاتی، در عرصه‌های عمرانی و فرهنگی هم به فعالیت می‌پردازد.
 
کارنامۀ سپاه با ورود در توسعۀ علم و صنعت با استفاده از دانش بومی و تولید محصولات شگرف و نوظهور و فناوری‌های پیشرفته، روزبه‌روز درخشان‌تر شد.
 
سپاه پاسداران که فرزند انقلاب و زادۀ تفکرات والای امام عظیم‌الشأن بود؛ به‌معنای حقیقی کلمه «پاسدار انقلاب اسلامی» شد و نیروهایش که در مکتب سرخ حضرت سیدالشهدا علیه‌السلام؛ مشق عشق و شهادت آموخته بودند با وفاداری به فرآمین امامین انقلاب، نقش محوری در اقتدار و امنیت پایدار و توسعۀ کشور را ایفا کردند. به اذعان کارشناسان نظامی دنیا، سپاه در میان نیرو‌های نظامی منطقه و جهان جزو برترین و کارآزموده‌ترین نیرو‌ها به شمار آمده و این سرمایه ارزشمند ملت ایران امروز در هر منطقه‌ای که لازم باشد، دشمنان را مرعوب و منکوب می‌نماید و در کنار ارتش مقتدر دست طمع جهانخواران و مستکبرین جهان را از وطن عزیزمان و انقلاب مردمی‌مان به حول قوۀ الهی دور می‌سازد.
 
امروز حتی تحریم‌های گسترده علیه سپاه و قرار گرفتن در فهرست گروه‌های تروریستی از جانب آمریکای جنایتکار و تروریست و نیز ترور شخصیت‌های برجسته و سرداران ارزشمندی مثل شهید حاج قاسم سلیمانی هم تنوانست مانع رشد فزاینده  این نهاد انقلابی گردد و سپاه کماکان به حنثی‌سازی توطئه‌های پیدا و پنهان دشمنان مشغول است و توانسته است با قدرت؛ دسیسه مخوف و پیچیدۀ داعش که به نیابت از غرب و صهیون با جبهۀ مقاومت در ستیز است را خنثی سازد.
 
ایجاد انگیزه در گروه‌های استکبارستیزی مثل رزمندگان حزب‌الله لبنان، حشدالشعبی عراق و مجاهدان انصارالله در یمن و مبارزان فلسطینی در غزه و تشکیل جبهۀ مقاومت و تثبیت و تقویت این جهبه و ورشکسته و مأیوس کردن دشمنان این سرزمین از دستاورد‌های بزرگ سپاه پاسداران به شمار می‌آید.
 
آری، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که در سال ۵۸ با کمترین بودجه و امکانات و با بیشترین انگیزه و اعتقاد شکل گرفت؛ امروزه به مرزبانی صادق و لایق برای حریم انقلاب و وطن تبدیل شده است. نسل اول پاسداران و سبزپوشان این نهاد مقدس را همان جوانان مبارز و مجاهدی تشکیل دادند که در رژیم پهلوی مشغول مبارزه بودند. آن‌ها تربیت‌یافته مکتب امام خمینی (ره) هستند و خود مربیانی برای جوانان نسل بعد از خود و الگوی شایسته گردیده‌اند. جوانانی سردار شهید «محمود کاوه» که بنا به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی «محمود زمان انقلاب شاگرد ما بود، اما حالا استاد ما شد» و یا سردار شهید «عبدالحسین برونسی» که از استثنائات انقلاب و دوران دفاع مقدس معرفی شد.
 
همچنین نباید فراموش کرد که سردار شهید «نورعلی شوشتری» که به‌عنوان یک الگو در مسیر وحدت قرار داشت و در کنار این شهدا؛ سایر سرداران شهید مانند «مهدی و حمید باکری‌»، «حسن باقری‌»، «ابراهیم همت‌»، «حسین خرازی‌»، «محمد بروجردی‌»، «قاسم سلیمانی»، «مرتضی جاویدی‌» و هزاران تربیت‌یافته در مکتب امام راحل، مربی و الگوی جوانان بعد از خود مثل شهیدان «محسن حججی»، «رضا سنجرانی‌» و سایر رزمندگان و شهدای مدافع حرم شدند.
 
الحق که باید درود فرستاد به روان و اندیشه بی‌نظیر امام دوراندیشمان و گرامی می‌داریم سالروز تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در این ایامی که رزمندگان آن مشغول مباره با رژیم غاصب و کودک‌کش اسرائیل و آمریکای جنایتکار در جبهه‌های مختلف هستند و در پایان سخن؛ آرزروی سلامتی و نصرت برای فرماندهی معظم کل قوا را از درگاه الهی داریم.
 
انتهای پیام/
 
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار