به گزارش دفاع پرس، محمد انوار اظهار کرد: موزه تاریخ علوم اردبیل ماحصل تلاش شبانهروزی 1.5 سال اخیر است که سعی کردیم در این مجموعه بهترین آثار از فرایند تاریخی توسعه علوم اردبیل به معرض دید گذاشته شود.
وی گفت: برای گردآوری تک تک اشیا، اسناد، عکسها و سایر موارد موزهای آن، پیگیریهای متعدد و همچنین همکاری بسیار همدلانه و غیرتمندانه در راستای اعتلای نام اردبیل از سوی افراد بسیاری از مجموعه دانشگاه محقق اردبیلی، ادارات دولتی استان و همچنین اهالی غیور، علمدوست و بافرهنگ منطقه صورت گرفته است.
به نقل از فارس، وی از جمعآوری 300 عدد اشیای فنی و تجهیزات علمی دارای ارزش موزهای، 3 هزار جلد کتاب علمی قدیمی و تاریخی و 2 هزار قطعه عکس، نقشه و سند قدیمی از دانشگاه محقق اردبیلی برای راهاندازی موزه تاریخ علوم اردبیل خبر داد.
رئیس موزه تاریخ علوم اردبیل افزود: 500 عدد اشیای فنی و تجهیزات علمی دارای ارزش موزهای، سند، عکس، تمبر، تندیس، سنگ، نمونه گیاهی و همچنین یک مجموعه عکس 10 هزار قطعهای از دوران دفاع مقدس نیز از خارج دانشگاه به موزه اهدا شده است.
انوار با بیان اینکه چهار گالری با مجموعههای تخصصی را در سال جاری جهت افتتاح موزه آماده کردیم، تصریح کرد: با گسترش فعالیتهای موزه، تلاش میکنیم شعبه موزه علوم و فناوری جمهوری اسلامی ایران را نیز در اردبیل دایر کنیم.
وی با بیان اینکه دانشگاه محقق اردبیلی و مجموعه همکاران این دانشگاه قدم اول و اساسی را در زمینه این موزه از سال 1393 برداشته و این موزه را مصوب و تأسیس کردهاند، گفت: موزه علمی نشان دهنده هویتدار بودن، ریشهدار بودن علم و تفکر علمی و افتخار نسل جدید به داشتههای قبلی و مشارکت دادن آنان در افتخارات است.
در این بازدید قائم مقام دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه دانشگاه محقق اردبیلی در این مقطع در کنار تمام مأموریتهای علمی و پژوهشی و آموزشی خود دست به ابتکاری کمنظیر زده است، افزود: دانشگاه محقق اردبیلی باور دارد با تأسیس موزه تاریخ علوم اردبیل قدم در مسیر توسعه علمی و فرهنگی منطقه برداشته است.
محمد نریمانی با اشاره به فعالیتهای موزه تاریخ علوم اردبیل، تصریح کرد: این موزه تاکنون در مسیر تجهیز و راهاندازی با تعریف فعالیتهای مختلف نظیر نمایشگاههای متعدد، جمعآوری اطلاعات و اسناد و تصاویر از تاریخ آموزش عالی استان و دانشگاه محقق اردبیلی، جمعآوری تاریخ شفاهی علم و آموزش در منطقه، جمعآوری تجهیزات علمی و فنی از درون دانشگاه و سایر ادارات و حتی شهروندان فرهیخته و علاقمند، نمونهای از مشارکت و نماد ملی در مقیاس محلی و نقشآفرینی در سیر تحول علوم و ایجاد یک وجهه جدید به همراه آموزش با روش مشاهده و لذت و تفریح و لمس تحول فناوری و رسیدن به کشف و شهود را در استان اردبیل به نمایش گذاشته است.
وی با اشاره به تاکید استاندار اردبیل در روز افتتاح موزه مبنی بر اختصاص فضای مناسب در سطح شهر اردبیل برای موزه تاریخ علوم اردبیل، خاطرنشان کرد: با استقرار موزه تاریخ علوم اردبیل در سطح شهر، میتوانیم در جذب گردشگر و همچنین رشد، توسعه و گسترش موزه موثر واقع شویم.