وزیر بهداشت: خسارت آلودگی هوا ۱۲ میلیارد دلار در سال است

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: خسارت آلودگی هوا حدود ۱۲ میلیارد دلار در ایران است که لازم است سیاست‌های اساسی در زمینه اتخاذ شود.
کد خبر: ۷۴۳۸۴۴
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۹ - 05May 2025

به گزارش گروه جامعه دفاع‌پرس، «محمدرضا ظفرقندی» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز دوشنبه در گشایش چهل و ششمین کنگره جامعه جراحان ایران که در مرکز همایش‌های رازی برگزار شد، اظهار داشت: ضرورت دارد سهم سلامت از تولید ناخالص ملی افزایش یابد تا با حفظ نیروی کادر درمان، بتوانیم سواد سلامت مردم را با سرمایه گذاری نیز ارتقا دهیم.

وزیر بهداشت: خسارت آلودگی هوا حدود ۱۲ میلیارد دلار در ایران است

وی با بیان اینکه اکنون سهم سلامت از تولید ناخالص ملی پایین است، تصریح کرد: برای تقویت سیستم بهداشت و درمان علاوه بر افزایش سهم سلامت از تولید ناخالص ملی، باید در کشور صلح و آرامش برقرار شود.

ظفرقندی تصریح کرد: اگر می‌خواهیم نیروی انسانی سالمی داشته باشیم باید در مدارس، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقات فضای رشد و کار ایجاد شود، زیرا هیچ پیشرفتی بدون توجه به علم و معلم میسر نمی‌شود و باید سیستم‌های آموزشی تغییر یابد و آموزش گچ و تخته نیست بلکه در اخلاق، رفتار و عمل باید نهادینه شود.

وزیر بهداشت با تاکید بر اهمیت احترام و تمکین قانون، گفت: برای توسعه سلامت لازم است پاسخگویی در برابر مسئولیت امری بدیهی باشد، مسئولیت بدون برنامه ریزی، باعث عدم توسعه می‌شود و لازم است پیش نیاز‌های توسعه پایدار را فراهم کنیم تا شاخص‌هایی مانند دستیابی به سلامت برابر و رفاه، پایین دادن به فقر، آب و هوای پاک، آموزش باکیفیت، برابری جنسیتی، پایان دادن به سوءتغذیه، جوامع فراگیر و صلح آمیز با نهاد‌های پاسخگو و عادلانه ایجاد شود.

ظفرقندی با بیان اینکه سالانه ۵۰ هزار مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا در کشور رخ می‌دهد، گفت: خسارت آلودگی هوا حدود ۱۲ میلیارد دلار در ایران است که لازم است سیاست‌های اساسی در زمینه اتخاذ شود.

وزیر بهداشت با اشاره بهایثار و فداکاری‌های جراحان در برهه‌های مختلف افزود: بزرگان امروز جراحی در دوران جنگ با علم دانش، ایثار و فداکاری بحران را مدیریت کردند و در بحران‌های مختلف نظیر کرونا و اکنون در حادثه بندر شهید رجایی در حوزه پزشکی کار بزرگی انجام شد و این در حالی است که بسیاری از افتخارات پزشکی سر به مهر می‌مانند.

حوزه سلامت فقط درمان نیست

ظفرقندی گفت: محور توسعه انسان سالم است و حوزه سلامت فقط درمان نیست بلکه بهداشت و مهم ترین آن ارتقای سواد سلامت است. به عنوان مثال ۵۰درصد بیماران دیابتی از بیماری خود خبر ندارند یا سرطان سینه در زنان شایع است و با ارتقای سطح سواد سلامت جامعه، اگر بیماری‌ها به موقع تشخیص و درمان شوند در حقیقت کمک به خانواده شده است.

انتهای پیام/ 261

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار