وزیر آموزش و پرورش:

سرمایه‌گذاری بزرگتری در راه فضای آموزش و پرورش است

«علیرضا کاظمی» گفت: در شش‌ماهه اول سال گذشته، ۷.۵ میلیارد تومان در فضای آموزش‌وپرورش سرمایه‌گذاری شد که این رقم در نیمه اول امسال به ۱۱.۷ میلیارد تومان رسیده است، و رئیس‌جمهور اعلام کرد که سرمایه‌گذاری‌های بزرگ‌تری در راه فضای آموزش‌وپرورش است.
کد خبر: ۷۴۶۴۶۳
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۱۳ - 14May 2025

به گزارش دفاع‌پرس از کرمانشاه، «علیرضا کاظمی» وزیر آموزش‌وپرورش در ادامه برنامه‌های خود در استان کرمانشاه در جمع فرهنگیان این استان اظهار داشت: سیاست‌ها و اولویت‌های کلان در نظام آموزش‌وپرورش، ضرورت تمرکز بر تربیت صحیح دانش‌آموزان در راستای سند تحول بنیادین است.

سرمایه‌گذاری بزرگتری در راه فضای آموزش و پرورش است

کاظمی موضوع نیروهای نهضتی و طرح امین و پیش‌دبستانی‌ها اشاره کرد و گفت: ضرورت امتیازبندی و انتخاب این نیروها بر اساس نیاز در استان‌ها تأکید می‌گردد، با این هدف که نیروهای باکیفیت و آموزش‌دیده در حوزه‌های مختلف جذب گردند، دوره پیش‌دبستانی به‌عنوان طلایی‌ترین دوره تربیتی است که این دوره باید به‌عنوان پایه‌ای محکم برای تربیت انسان‌های محبت‌آمیز و سالم موردتوجه قرار گیرد.

وی با انتقاد ادامه داد: درگذشته از اهمیت تربیت در دوران کودکی غفلت شده است و باید توجه بیشتری به این دوره در آینده معطوف شود و بر ضرورت پوشش گسترده و باکیفیت دوره ابتدایی تأکید گردد، باید معلمان، فضاها و سرانه‌های آموزشی در این دوره به بهترین شکل فراهم شود تا کیفیت آموزش ارتقا یابد.

 وزیر آموزش‌وپرورش تأکید کرد: معتقد هستم که هرگونه کم‌کاری در دوره ابتدایی، در آینده مشکلات جدی ایجاد می‌کند و نباید این دوره را نادیده گرفت، توسعه مهارت‌های فنی و حرفه‌ای در اولویت باشد که با وجود افتتاح هنرستان‌ها، هنوز مشکل بیکاری و بی‌مهارتی در جامعه وجود دارد، زیرا بسیاری از فارغ‌التحصیلان مهارت‌های لازم را ندارند؛ بنابراین، سیاست توسعه مهارت‌های فنی و حرفه‌ای باید در اولویت قرار گیرد و از ظرفیت‌های برون‌سپاری و همکاری‌های بیرونی بهره‌مند شد.

کاظمی بر فعالیت‌های پرورشی و فرهنگی برای سلامت، سعادت و تعالی هویت نسل آینده تأکید کرد و تصریح کرد: این فعالیت‌ها باید در کنار آموزش‌های علمی و فنی قرار گیرند تا نسل آینده بتواند در جامعه نقش مؤثری ایفا کنند، مدیران آموزش‌وپرورش خواسته می‌شود که شاخص‌های حیاتی و کلیدی را تعیین و با رؤسا و مدیران پیمان ببندند تا این سیاست‌ها به‌صورت عملیاتی و مؤثر اجرا شوند و نتیجه مطلوب حاصل گردد.
 
وی نقش تربیتی خانواده و جامعه در زمینه آسیب‌های اجتماعی مورد تأکید قرار می‌دهد و معتقد است: درگذشته، خانواده نقش اصلی در تربیت کودکان را داشت و پس از آن مدرسه و جامعه نقش‌های بعدی را بر عهده دارد، اما در حال حاضر، به دلیل غفلت از نظام تربیتی خانواده و همچنین تسلط فضای مجازی و فضای جامعه، نقش اصلی تربیت به سمت فضای مجازی و دوستان سوق یافته است، و این درحالی‌که نقش خانواده و جامعه کاهش‌یافته است. این وضعیت به دلیل ناتوانی در نظارت، هدایت و واپایش است و منجر به تولید آسیب‌های اجتماعی می‌شود.
 
کاظمی تصریح کرد: اهمیت به رویکردهای پیشگیرانه، مداخله‌ای و درمانی در مواجهه با آسیب‌های اجتماعی نیازمند توجه جدی به این حوزه است، باید روش‌های آموزش را تغییر داد و به دوره‌های حضوری، کارگاهی و میدانی بازگشت، تا اثرات ملموسی در خود و دیگران مشاهده شود.
 
وی گفت: آموزش و تربیت نقش اساسی در ساختن آینده کشور دارد و هیچ فردی نباید در این زمینه کوتاهی کند، به‌ویژه مدیرکل که باید پیگیر حل مشکلات استان باشند.
 
وزیر آموزش‌وپرورش از برنامه‌های کلیدی و اساسی رئیس‌جمهور برای توسعه آموزش گفت و ادامه داد: رئیس‌جمهور باور دارد که با ساخت ۱۵۰۰ کلاس و حل مشکلات مدارس، مسائل آموزش‌وپرورش برطرف می‌شود و از اتکا به بودجه‌های دولتی و خیرین گام خوبی برمی‌داریم، در شش‌ماهه اول سال گذشته، ۷.۵ میلیارد تومان در فضای آموزش‌وپرورش سرمایه‌گذاری شد که این رقم در نیمه اول امسال به ۱۱.۷ میلیارد تومان رسیده است، و رئیس‌جمهور اعلام کرد که سرمایه‌گذاری‌های بزرگ‌تری در راه است.
 
کاظمی ادامه داد: معلم نقش کلیدی دارد و باید توانمندی‌ها، صلاحیت‌ها و مهارت‌های لازم را داشته باشد، در حوزه آموزش ابتدایی، تلاش‌هایی برای تحول در روش‌های تدریس و آموزش فعال صورت‌گرفته است، و معلمان با مشارکت در تولید محتوا و اجتماعات یادگیری، نقش مؤثری در ارتقای کیفیت ایفا کنند.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار