رییس دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان:

جوان‌سازی جمعیت در گرو فرهنگ‌سازی؛ گیلان وارد چاله جمعیتی شد

«آشوبی» گفت: متاسفانه در گیلان، نرخ باروری به زیر ۱.۳ رسیده و وارد چاله جمعیتی شده‌ایم؛ برای عبور از این بحران، نیازمند فرهنگ‌سازی در حوزه جوان‌سازی جمعیت با همکاری همه نهاد‌ها هستیم.
کد خبر: ۷۴۸۳۲۱
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۷ - 21May 2025
به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از رشت، «محمدتقی آشوبی» رییس دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان امروز در نشست خبری هفته ملی جمعیت با اشاره به چالش‌های جدی استان گیلان در زمینه جمعیت اظهار داشت: امید به زندگی در گیلان، ۷۸ سال است و سالمندترین استان کشور هستیم؛ در مجموع عمر مفید و زندگی سالم و افزایش امید به زندگی مسئله بدی نیست بلکه خوشایند است، اما باید به‌همان میزان شاهد افزایش آمار تولد باشیم.
جوان‌سازی جمعیت در گرو فرهنگ‌سازی؛ گیلان وارد چاله جمعیتی شد
 
وی با اشاره به مشکلات مهاجرت جوانان و ورود سالمندان از سایر مناطق به استان گیلان تصریح کرد: متاسفانه در گیلان، نرخ باروری به زیر ۱.۳ رسید و وارد چاله جمعیتی شده‌ایم؛ برای عبور از این بحران، نیازمند فرهنگ‌سازی در حوزه جوان‌سازی جمعیت با همکاری و کمک همه نهاد‌های حمایتی و سازمان‌های مردم‌نهاد هستیم.
 
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان با بیان اینکه ایران و ۱۴۰ کشور دنیا امروز درگیر چالش‌های جمعیتی هستند افزود: متاسفانه خانواده‌ها در گیلان علاقه به تک‌فرزندی دارند؛ به‌طور میانگین، به ازای هر زن، کمتر از یک فرزند به دنیا می‌آید در حالی‌که برای حفظ نرخ جمعیت، این عدد باید حداقل ۲.۱ باشد.
 
به گفته آشوبی در سال ۱۴۰۳ با کاهش ۷.۳ درصدی کاهش جمعیت در گیلان نسبت به سال ۱۴۰۲ مواجه بوده‌ایم و پیشی گرفتن میزان مرگ و میر از تولد در استان از دیگر مشکلات است و همین مسئله هم چالش‌های جدی برای نظام بهداشت و درمان استان ایجاد کرده است.
 
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان با اشاره به هشدار‌های رهبر معظم انقلاب در حوزه جمعیت در یک دهه اخیر و جدی نگرفتن این مسئله توسط عده‌ای گفت: با وجود همه تلاش‌ها متاسفانه هنوز شاهد روند نزولی جمعیت در استان هستیم. علوم پزشکی نیز براساس قانون جوانی جمعیت برنامه‌های متعددی در این حوزه در نظر گرفته، اما نیاز به همکاری همه دستگاه‌ها و نهادهاست.
 
آشوبی با اشاره به مطرح شدن پیشنهادات و برنامه‌های ویژه برای کاهش مشکلات جمعیت از جمله اختصاص وام کم بهره فرزندآوری و اختصاص یارانه ویژه به خانوارها، کمک‌هزینه‌های فرزندآوری و حمایت ویژه از خانواده‌های دارای چند فرزند خاطرنشان کرد: مهم‌ترین بخش کار، فرهنگ‌سازی و ارائه آموزش‌های لازم است؛ برکات و مزایای فرزندآوری در همه ابعاد باید برای مردم روشن شود.
 
وی با تاکید بر لزوم توسعه زیرساخت‌های لازم در حوزه درمان ناباروری و جلوگیری از مهاجرت جوانان ابراز کرد: برای اینکه گیلان جوان بماند، زیرساخت‌های درمان ناباروری در استان باید توسعه یابد البته چند مرکز خوب ناباروری داریم که تجهیزات و امکانات‌شان تقویت شد.
 
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان با اشاره به توسعه مرکز ناباروری بیمارستان الزهرا و تامین تجهیزات این حوزه خاطرنشان کرد: نرخ درمان ناباروری در استان گیلان افزایش یافته است، در حوزه پوشش بیمه‌ای ناباروری هم تلاش‌های خوبی صورت گرفته و با توجه به قرارداد مراکز ناباروری سطح استان، زوج‌ها می‌توانند از ظرفیت این مراکز استفاده کنند.
 
آشوبی از راه‌اندازی کلینیک ناباروری طب ایرانی خبر داد و بیان کرد: این مرکز هم‌اکنون با دو متخصص طب ایرانی به زوج‌ها خدمات ارائه می‌دهد؛ طرح نفس هم در گیلان دنبال می‌شود.
 
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان خاطرنشان کرد: با این روند نزولی جمعیت، در آینده با مشکلات جدی در زمینه تامین نیروی انسانی برای مراکز مختلف مواجه خواهیم بود و لذا همه باید تلاش کنیم که به یک ثبات جمعیتی برسیم و در این حوزه، رسانه‌ها هم نقش تعیین‌کننده و مهمی برای افزایش آگاهی عمومی دارند.
 
آشوبی در پایان تاکید کرد: برای تحقق کامل اهداف قانون جوانی جمعیت، همه دستگاه‌ها باید پای کار باشند.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار