امیر واحدی عنوان کرد؛

سرنگونی ۶۰ فروند جنگنده بعثی در عملیات آزادسازی خرمشهر

فرمانده نیروی هوایی ارتش گفت: این نیرو در عملیات الی بیت‌المقدس ۹۳۱ نوبت پرواز پوشش هوایی، ۱۳۰ نوبت پرواز پشتیبانی نزدیک و بمباران، ۲۲ نوبت پرواز تصویربرداری هوایی و ۸۴۷ پرواز ترابری هوایی و سوخت‌رسانی انجام داد و حدود ۶۰ فروند هواپیمای دشمن را سرنگون کرد.
کد خبر: ۷۴۸۹۴۶
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۱ - 24May 2025

به گزارش گروه دفاعی امنیتی دفاع‌پرس، امیر سرتیپ خلبان «حمید واحدی» فرمانده نیروی هوایی ارتش، در مراسم صبحگاه مشترک یگان‌های نهاجا و در جمع فرماندهان و کارکنان این نیرو که به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر برگزار شد، با بیان اینکه سوم خرداد یکی از روز‌های افتخارآمیز تاریخ معاصر کشورمان است، اظهار داشت: همکاران غیرتمندم به‌ویژه نسل جوان، لازم است بدانند که جنگ‌ها و اتفاقات سیاسی بخشی از تاریخ یک ملت را تشکیل می‌دهند.

امیر واحدی: خرمشهر نماد مقاومت ملت ایران است/ بیت‌المقدس فتح الفتوحی برای پیروزی‌های بعد از آن شد

امیر سرتیپ واحدی با اشاره به هجوم قوای خارجی به خرمشهر قبل از جنگ ایران و عراق، خاطرنشان کرد: خرمشهر که امروز در سالروز آزادی این شهر نماد مقاومت ملت ایران است تا پیش از شروع جنگ ایران و عراق، سه بار توسط قوای خارجی مورد تهاجم قرار گرفته بود. در هر سه مورد، نیرو‌های اشغالگر، در پی توافق قدرت‌های بزرگ و با اراده خود از مناطق اشغالی خارج شدند.

فرمانده نیروی هوایی با اشاره به نقش ایستادگی در آزادسازی خرمشهر، تصریح کرد: در جنگ تحمیلی، اشغال این شهر در نتیجه ایستادگی و غیرت ایرانی با شکست سنگین نیرو‌های متجاوز بعثی پایان یافت و فصل جدیدی در دفاع مقدس مبتنی بر توان بازدارندگی ایران عزیز آغاز شد.

وی با تاکید بر نقش نیروی هوایی در آزادسازی خرمشهر، افزود: یکی از نکات قابل تأمل در اشغال خرمشهر این بود که حدود یک ماه پس از شروع جنگ، رژیم عراق که پس از پاسخ‌های کوبنده نیروی هوایی در عملیات ۱۴۰ فروندی و نبرد با تانک‌ها عملاً در کسب پیروزی سریع برپایه جنگ محدود و برق‌آسا شکست خورده بود، خرمشهر و آبادان را به‌عنوان اصلی‌ترین هدف نظامی و محور تمرکز قوا و فشار انتخاب کرد.

امیر واحدی با اشاره به نقش عملیات بیت المقدس در پیروزی‌های بعدی جنگ، اظهار داشت: اگرچه با مقاومت و ازجان‌گذشتگی مدافعان خرمشهر، دشمن پس از ۳۴ روز موفق به اشغال این شهر شد، اما در عملیات بیت‌المقدس با تحمل شکست تحقیرآمیز، تمرکز خود را از دست داد و به نوعی بیت‌المقدس فتح‌الفتوحی برای پیروزی‌های بعد از آن شد.

فرمانده نهاجا نقش نیروی هوایی ارتش در عملیات آزادسازی خرمشهر در هر دو بعد آفندی و پدافندی را پیچیده و برجسته دانست و خاطرنشان کرد: به نظرم نقش نیروی هوایی در این عملیات بزرگ به خوبی تبیین نشده و لازم است رسانه‌ها در این‌خصوص اقدام کنند.

وی به اقدامات نهاجا در این عملیات اشاره و عنوان کرد: نیروی هوایی در عملیات بیت‌المقدس ۹۳۱ نوبت پرواز پوشش هوایی، ۱۳۰ نوبت پرواز پشتیبانی نزدیک و بمباران، ۲۲ نوبت پرواز تصویربرداری هوایی، ۸۴۷ پرواز ترابری هوایی و سوخت‌رسانی انجام داده و بیش از ۱۰ هزار نفر را جابجا و علاوه بر این حدود ۶۰ فروند هواپیمای دشمن را سرنگون کرد.

امیر واحدی انهدام پل استراتژیک عراق روی اروندرود توسط خلبان «محمود اسکندری» را یکی از شاهکار‌های این عملیات دانست و گفت: این عملیات دقیق که در تاریخ ۱۷ اردیبهشت ۱۳۶۱ انجام شد، باعث محاصره نیرو‌های عراقی و تسهیل روند آزادسازی خرمشهر شد.

فرمانده نهاجا با اشاره به نتایج ارزشمند آزادسازی خرمشهر و برتری نظامی ایران، تصریح کرد: درحالی که اشغال خرمشهر توسط عراق به‌عنوان آخرین و مهم‌ترین برگ برنده این کشور برای وادار ساختن ایران به شرکت در هرگونه مذاکرات صلح تلقی می‌شد، آزادسازی این شهر توانست سمبل تحمیل اراده سیاسی جمهوری اسلامی بر متجاوز و اثبات برتری نظامی‌اش باشد، اتفاقی که با ایستادگی و غیرت جوانان همین سرزمین رخ داد.

وی با اشاره به زیاده‌گویی‌های دشمنان، عنوان کرد: امروز هم زیاده‌گویی‌های دشمنان ما برای تحمیل اراده سیاسی‌شان بر ایران مستقل است. ما خرمشهر‌هایی در پیش داریم که باید نقش تاریخی خود را برای اثبات اراده سیاسی‌مان ایفا کنیم.

امیر واحدی با اشاره به نقش نیرو‌های مسلح و مردم در عملیات بیت‌المقدس، گفت: ما به گذشتگانی که افتخاراتی مثل عملیات بیت‌المقدس را خلق کرده‌اند، به مردم عزیز کشورمان که چشم امید به نیرو‌های مسلح‌شان بسته‌اند و به آینده این سرزمین متعهدیم و با اعتقاد قلبی به نصرت الهی کوشش می‌کنیم و در مسیر تحقق نیروی هوایی تراز نظام مقدس اسلامی نقش خود را ایفا خواهیم کرد.

انتهای پیام/ 281

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار