کدخدایی: آزادی باید بتواند عاملی برای رشد و تعالی جامعه باشد

عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: آزادی زمانی دارای مفهوم است که بتواند عاملی برای رشد و تعالی جامعه باشد و مساله آزادی در نظام مقدس جمهوری اسلامی به گونه‌ای در نظر گرفته شده که نه تنها ضایع کننده حقوق افراد جامعه نیست بلکه عامل رشد و تعالی جامعه است.
کد خبر: ۷۴۹۴۲۷
تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۹ - 25May 2025

به گزارش گروه استان‌های دفاع‌پرس، «عباسعلی کدخدایی» عضو حقوقدان شورای نگهبان یکشنبه در همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) در شیراز اظهار داشت: موضوعات علمی در خصوص آزادی در مراجع علمی زیادی در کشور و بین الملل مطرح می‌شود و نیاز است که این موضوعات بیش از گذشته در جامعه تبیین شده و در اختیار نسل جوان جامعه قرار بگیرد.

کدخدایی: آزادی باید بتواند عاملی برای رشد و تعالی جامعه باشد

رئیس پژوهشکده شورای نگهبان اضافه کرد: همایش آزادی‌ها و حقوق مشروع از منظر مقام معظم رهبری طی یک سال گذشته در جریان بوده و قرار است ۱۲ آذرماه امسال همایش اصلی در تهران برگزار شود این در حالی است که این همایش یک ضرورت برای جامعه و نسل جوان بوده تا بتوان اندیشه‌های ژرف رهبری را در اختیار جامعه قرار داد.

کدخدایی گفت: این همایش در تلاش است تا بخشی از اندیشه‌های والای مقام معظم رهبری را تشریح کرده و در اختیار آحاد مختلف مردم جهان قرار دهد، زیرا مقام معظم رهبری یکی از اثرگذارترین و مهم‌ترین اندیشمندان جهان اسلام از گذشته تاکنون بوده است.

عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران ادامه داد: آزادی واژه مشترکی میان اندیشمندان جهان بوده و توصیف‌های مختلفی در خصوص آزادی، بیان شده از این رو در تمامی شاخه‌های علوم اجتماعی مساله آزادی عاملی برای بیان دیدگاه‌های اندیشمندان است و اگر نگاه تاریخی به این موضوع داشته باشیم می‌توان گفت آزادی یکی از مولفه‌های خلقت بشر است.

وی ادامه داد: در جوامع غربی نیز تعاریف مختلفی برای آزادی در نظر گرفته شده و اندیشمندان این بخش نیز از نگاه خود به مساله آزادی پرداخته‌اند از این رو زمانی که مساله آزادی بیان می‌شود، باید توجه داشت آزادی در قالب توحید و بندگی الهی است یا آزادی را در قالب آزادی‌های انسانی؟

عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلت نظام افزود: آزادی زمانی مفهوم پیدا می‌کند که عاملی برای رشد و تعالی انسان باشد و تنها روشی که می‌تواند عامل این رشد و تعالی باشد آزادی در قالب توحید و بندگی خداوند است.

رئیس پژوهشکده شورای نگهبان با اشاره به نگاه آزادی در جوامع مختلف تاکید کرد: آزادی از نگاه اندیشمندان غرب خود هدف است و اگر نگاه توحیدی به مساله آزادی داشته باشیم در خواهیم یافت که آزادی نمی‌تواند هدف باشد این در حالی است که آزادی بدون قید و شرط نیز قابل پذیرش نبوده چرا که این موضوع می‌تواند حقوق دیگران را ضایع کند.

وی افزود: به عبارت دیگر آزادی خود هدف نیست بلکه وسیله‌ای برای نیل به اهداف است و قطعا باید محدود به حدودی باشد که تبعیض بوجود نیاید و این حد عدالت است.

کدخدایی ادامه داد: بر اساس قانون اساسی، آزادی به عنوان یکی از مهم‌ترین مولفه‌ها نظام‌های سیاسی نظیر نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران فراهم کرده و اصولی، چون اصل دوم و اصل سوم به این موضوع پرداخته‌اند.

انتهای پیام/ 241

نظر شما
پربیننده ها