به گزارش گروه اجتماعی دفاع پرس- هرسال که به اسفند نزدیک می شویم حسی غریب وجود تمامی موجودات را فرا می گیرد، حسی سرشار از هیجان و مملو از سکوت؛ سکوتی که لبریز از صداست. سکوت همهمه آور انسانها در روزهای آخر سال، افکار یکساله پس ذهن آنها را فریاد می زند. گاهی فکر میکنند چه خطاهایی داشته اند و گاهی به روزهای خوب می اندیشند.
روزهای آخر سال برای انسانها سرآغاز فصلی نو و نگرشی جدید به زندگی است. برای همین هرسال خود را برای آغازی نو به بازارها می رسانند تا حتما سال نو با لباس نو پای سفره هفت سین بنشینند و با کوله باری از تجربه که از ۳۶۵روز سال گذشته همچون سال های پیش در عمر خود جمع کرده اند سالی خوش را آغاز کنند.
اما وقتی به سنتهای اصیل ایرانی و اسلامی خود در باب عید نوروز بر میگردیم آنچه بیش از همه جلب توجه می کند حضور همه افراد خانواده پای سفره هفت سین است. این یعنی وحدت، یعنی وقتی سال نو با لباس نو پای سفره هفت سین می نشینیم لباسی نو و سفید بر دل کنیم و از خطاهای هم بگذریم.
هربهار فرصتی است برای تازه شدن و از منظری نو به زندگی نظر انداختن و در روایتی از امام صادق(ع) در باب عید نوروز آمده است: «در آغاز فروردین آدم آفریده شده و آن روز فرخنده ای است برای خواستن نیازها و برآورده شدن آرزوها....»
همچنین در معارف اسلامی در عید نوروز به صله رحم و دیدار با دوستان بسیار سفارش شده و مورد توجه قرار گرفته است؛ امام باقر(ع) می فرمایند: ارتباط با خویشان، اعمال را پاکیزه می کند، دارایی ها را افزایش و بلاها را دور می کند و مرگ آدمی را به تأخیر می اندازد.
این دید و بازدیدها علاوه بر سفارشات مذهبی جنبه آیینی و پیشینه ای تاریخی در این سرزمین دارد و هر سال با آغاز سال نو، مردم پس از گردگیری دل ها و پاک کردن آن از هر کینه و جدایی به دیدار اقوام نزدیک و دور خود میروند.
ولی امروزه با توجه به شرایطی که کشور ما در عرصههای سیاسی و فرهنگی دارد دشمن از هر راهی استفاده میکند تا مردم را از سنتهای اصیل ایرانی و اسلامی دور نگه دارد تا به مقاصد شوم خود برسد و آنها را به سمت تجملات و رفاه زدگی نزدیک تر میکند تا دل ها از هم دورتر و ارتباطات فامیلی رسمی تر شود.
رهبر معظم انقلاب نیز بارها به این موضوع اشاره کرده اند و ابه سیاستمداران و دولتمردان همواره تذکر دادهاند که سنتهای ایرانی و اسلامی را پاس بدارند و برنامه ای برای نفوذ دشمن در این زمینه داشته باشند .
به تازگی نیز رسمی نو در بین مردم جای گرفته و آن «سفرهای نوروزی» می باشد که جای صله رحم های نوروزی را گرفته و دیدار سالی یکبار برخی خانواده ها را به عزا و عروسی اختصاص داده است.
نباید فراموش کنیم هر کدام آداب عید نوروز، همچون جمع شدن تمام افراد خانواده بر سر سفره عید در لحظه تحویل سال نو نشانگر عمق وحدت و صمیمت یک خانواده است و جامعهای سالم، متشکل از خانوادههایی است در دل خود که به این وحدت و هم صدایی رسیده اند.
وقتی در یک جامعه تمام افراد خانواده هم صدا و یکپارچه باشند، این همدلی به جامعه نیز سرایت خواهد داشت و در برابر ناملایمات ایستادگی میکنند و اگر روزی چشم طمع به کشورشان دوخته شود همه یکدل و متحد در برابرش صف میکشند.
پس حفظ آداب و سنن اصیل ایرانی و اسلامی که امروز نقش کمرنگ تری در زندگی ماشینی و دل مشغولی ما انسانها پیدا کرده و قلبها را به هم نزدیک میکند و باعث گرمی خانوادهها میشود که تاکید روایات نیز بر آن است در مرتبه ای بالاتر باعث حفظ کیان کشور نیز میشود پس بهتر است هر چه بیشتر به آیین اصیل خود توجه داشته باشیم تا دشمن در میان ما نفوذ کمتری داشته باشد.