به گزارش خبرنگار بینالملل
دفاعپرس، راهپیمایی روز پرچم با حمایت شهرداری قدس اشغالی و سازماندهی دولتی، برای گرامیداشت سالروز اشغال قدس شرقی توسط اسرائیل در سال ۱۹۷۶ برگزار شد و واکنشهای زیادی را برانگیخت.
در این رویداد، هزاران شهروند اشغالگر در محله مسلماننشین قدس اشغالی، با سر دادن شعارهای نژادپرستانهای، چون «غزه مال ماست»، «مرگ بر اعراب» و «روستاهایشان را بسوزانید» اقدام به راهپیمایی کردند.
راهپیمایی پرچم هر سال توسط شهرداری قدس اشغالی و با بودجه دولتی برگزار میشود و اشغال بیتالمقدس شرقی و اماکن مقدس آن توسط اسرائیل در جنگ ۱۹۶۷ را جشن میگیرد. این در حالی است که تسلط اسرائیل بر بیتالمقدس شرقی در سطح بین المللی به رسمیت شناخته نشده است.
این راهپیمایی در تمام ادوار خود با رفتارهای نژادپرستانه و حملات وحشیانه به شهروندان فلسطینی عجین شده و هر بار کار و زندگی را در محله مسلمانان مختل میکند.
قبل از ظهر روز دوشنبه گروههای کوچکی از جوانان صهیونیست به مغازهداران و رهگذران داخل شهر حمله کردند و آنها را مورد آزار و اذیت قرار دادند، به زنان محجبه بیاحترامی، از کافهها دزدی و کتابفروشیها را غارت کردند و به زور وارد خانههای مسلمانان شدند.
پلیس اسرائیل به کسبه مسلمان اعلام کرده بود که مغازههایشان را تعطیل کنند، چون قدرت حفاظت از آنها را ندارد. روز دوشنبه، اکثر مغازهها تا ساعت ۱ بعد از ظهر تعطیل شدند و اهالی محل در خانههای خود سنگر گرفتند.
تفکیک جنسیتی بر اساس باور یهودیان افراطی یکی از ویژگیهای راهپیمایی پرچم است. به همین دلیل زنان یهودی جدا از مردان، به دیوار غربی بیتالمقدس نزدیک شدند. آنها در دروازه دمشق شعار «غزه مال ماست» را سر دادند و یک بنر بزرگ با مضمون «اورشلیم ۱۹۶۷، غزه ۲۰۲۵» حمل کردند که در واقع تهدیدی مبنی بر الحاق نظامی نوار غزه به سرزمینهای اشغالی بود.
شهروندان اشغالگر بنر دیگری را نیز حمل میکردند که روی آن نوشته شده بود «بدون نکبت، پیروزی ممکن نیست»؛ شعاری که به واقعه اخراج ۷۰۰ هزار فلسطینی در زمان تشکیل رژیم اسرائیل در سال ۱۹۴۸ اشاره دارد.
هدایت این رویداد نفرتانگیز را «باروخ کاهانه» پسر «مایر کاهانه» خاخام افراطی یهودی و موسس حزب «کاخ» برعهده داشت. فعالیت این حزب در دهه ۱۹۸۰ میلادی تحت قوانین ضد تروریسم اسرائیل ممنوع شده بود.
شمار زیادی از حاضران در راهپیمایی را دانشآموزان دبیرستانی تشکیل میدادند که روی لباسهایشان نام مدارسی که آنها را سازماندهی کرده بود، به چشم میخورد. علیرغم سابقه پررنگ خشونت در راهپیمایی، پلیس اسرائیل حضور ناچیزی داشت و صرفا به تماشای خشونتی نشست که علیه فلسطینیهایی رخ داد.
«ایتامار بن گویر» وزیر امنیت ملی و چهره منفور جریان راست افراطی در میان جمعیتی به چشم خورد که حوالی غروب خورشید به شهر قدیمی رسیدند. او پیش از این نیز حضوری تحریکآمیز را در محوطه مسجدالاقصی تجربه کرده بود؛ جایی که اسرائیل به شهروندان یهودی اجازه حضور و انجام مراسم مذهبی را نمیدهد.
همزمان، بنیامین نتانیاهو میزبان نشست کابینه اسرائیل در قدس شرقی اشغالی بود. رسانههای اسرائیلی گزارش دادند که او هشدارهای سرویس امنیتی «شین بت» را مبنی بر اینکه راهپیمایی پرچم یک اقدام تحریکآمیز خواهد بود، نادیده گرفت.
در سال ۲۰۲۱ راهپیمایی پرچم و اقدامات تحریکآمیز یهودیان افراطی جرقه جنگ ۱۱ روزه بین اسرائیل و حماس را ایجاد کرد. «دنی سیدمن» وکیل اسرائیلی و تحلیلگر ساکن در قدس اشغالی، اقدام کابینه نتانیاهو را «پیرومانیای سیاسی» (به معنای جنون آتشافروزی) توصیف کرد و گفت: «اینجا یک محله کاملا فلسطینی است، اما شهرکنشینان با انگیزه اجرای فرامین کتاب مقدس و برای آواره کردن فلسطینیها به تخریب خانههای آنها میپردازند. این مکان بحرانیترین و بیثباتترین مکان در اورشلیم است.»
انتهای پیام/