حماس: پیشنهاد ویتکاف را پذیرفتیم/ توپ در زمین تل‌آویو است

عضو ارشد جنبش حماس گفت: ما پیشنهاد فرستاده ویژه آمریکا برای رسیدن به آتش بس در نوار غزه را پذیرفتیم و اکنون توپ در زمین رژیم صهیونیستی است.
کد خبر: ۷۴۹۹۹۱
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۱ - 27May 2025

به گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس به نقل از شبکه المیادین، «باسم نعیم» از مسئولان ارشد جنبش حماس گفت: حماس پیشنهاد استیو ویتکاف فرستاده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه را پذیرفته و منتظر پاسخ رژیم صهیونیستی در این خصوص است.

یک مسئول ارشد حماس: پیشنهاد ویتکاف را پذیرفتیم/ توپ در زمین تل آویو است

وی تاکید کرد: جوهره پیشنهاد ویتکاف شامل دستیابی به توقف جنگ، عقب‌نشینی نیروهای دشمن و پایه ریزی برای آتش‌بس دائمی است.

پیش از این اخبار ضد و نقیضی در خصوص مذاکرات آتش‌بس و موافقت با طرح ویتکاف مطرح شده بود که نشان می‌داد جنبش حماس با «نسخه‌تکمیل‌شده» این طرح موافقت کرده است در حالی که رژیم صهیونیستی با وجود ادعای خود حتی بر «طرح مقدماتی ویتکاف» پایبند نیست. باوجود اختلاف در تعداد اسرایی که باید آزاد شوند، ضمانت‌های آمریکا و موضوع خلع سلاح حماس و پایان جنگ غزه، هنوز طرفین با توافق فاصله زیادی دارند.

شبکه الجزیره روز دوشنبه گزارش داده بود که جنبش حماس و «بشاره بحبح» تاجر فلسطینی - آمریکایی و نماینده ویژه آمریکا در قطر به سازوکاری جدید برای آتش‌بس دائمی در غزه دست یافته‌اند. این پیشنهاد شامل آتش‌بس ۶۰ روزه است که طی آن ۱۰ اسیر در دو مرحله، یعنی پنج نفر از آنها در روز اول و پنج نفر دیگر در روز شصتم آزاد خواهند شد.

همچنین اشاره شد که این توافق شامل چشم‌اندازی برای تداوم آتش‌بس حتی پس از پایان ۶۰ روز است و میانجی‌گران آمریکایی تضمین‌هایی برای اجرای این طرح ارائه می‌دهند.

علاوه بر این، اسیرانی که در طول جنگ و بر اثر حملات رژیم صهیونیستی به غزه کشته شده‌اند، در ازای آزادی زندانیان فلسطینی آزاد خواهند شد.

با این حال رژیم صهیونیستی با رد طرح پیشنهادی بحبح تلاش کرد عدم پیشرفت مذاکرات را متوجه حماس کند. یک مقام صهیونیستی در این خصوص مدعی شد که جنبش حماس هیچ تمایل واقعی برای پیشبرد مذاکرات آتش‌بس ندارد.

در همین حال، گزارش دیگری از رویترز به نقل از یک مقام حماس منتشر شد که این جنبش با «طرح ویتکاف» شامل آزادی ۱۰ اسیر در دو مرحله طی یک آتش‌بس ۷۰ روزه موافقت کرده است. این در حالی است که رویترز و الجزیره به نقل از منابع آگاه درباره مدت آتش‌بس اولیه، مدت زمان‌های متفاوتی را اعلام کردند.

شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی گفت که شکاف بین طرح اولیه ویتکاف و نسخه تکمیل‌شده آن که حماس موافقت کرده، زیاد است. تا جایی که یکی از مقامات رژیم صهیونیستی نیز که نامش ذکر نشده در این زمینه گفته است: هیچ راه حلی برای این بن‌بست وجود ندارد.

شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی نوشت که رژیم اسرائیل با طرح اولیه ویتکاف موافقت می‌کند که شامل آزادی ۱۰ اسیر در روز اول و ۱۰ اسیر دیگر در روز آخر می‌شود. همچنین در ازای آتش‌بس ۶۰ روزه که طی آن، طبق شرایطی که بین طرفین توافق خواهد شد، بحث‌هایی در مورد پایان جنگ صورت خواهد گرفت. ۱۰ اسیر زنده که قرار است در پایان روز شصتم آزاد شوند، تنها در صورتی آزاد خواهند شد که طرفین به یک توافق دائمی دست یابند.

از سوی دیگر، جنبش حماس با پیشنهادی موافقت کرده است که در آن پنج اسیر در ابتدا و پنج اسیر دیگر در پایان، طی ۶۰ یا ۷۰ روز، با تضمین‌های آمریکا برای پایان جنگ آزاد شوند.

پیش از این شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی مدعی شد که جنبش حماس به شرط ارائه تضمین از سوی آمریکا، مخالفتی با توافق جزئی ندارد.

این شبکه افزوده بود: حماس برای موافقت با توافق جزئی، خواستار تضمین‌های جدی آمریکا برای ادامه مذاکرات است.

رسانه‌های رژیم صهیونیستی پیش تر اعلام کرده بودند که جنبش حماس خواستار تضمین‌های محکم آمریکا برای ادامه مذاکراتی است که به پایان جنگ و عدم از سرگیری آن توسط رژیم صهیونیستی منجر شود.

از سوی دیگر، منابع مصری به نقل از یک مقام مسئول اعلام کردند که مصر از حماس و رژیم صهیونیستی خواسته است تا نرمش لازم برای دستیابی به توافق را از خود نشان دهند.

این مقام مصری افزود: تماس‌های فشرده‌ای از سوی میانجی‌ها برای نزدیک کردن دیدگاه‌ها به منظور دستیابی به توافق آتش بس در جریان است.

انتهای پیام/ ۹۸۸

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار