ضربات سنگین انصارالله بر پیکره ناو هواپیمابر «یو اس اس هری ترومن»

بر اساس گزارش‌های منابع رسانه‌ای، ناو هواپیمابر «هری ترومن» در اثر حملات جنبش انصارالله دچار آسیب‌های جدی شده و برای انجام تعمیرات اساسی به ایالات متحده آمریکا بازگشته است.
کد خبر: ۷۵۲۸۵۵
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۵:۲۲ - 12June 2025

گروه دفاعی امنیتی دفاع‌پرس- محمد زرچینی؛ از زمستان سال ۲۰۲۵ نیروی دریایی ارتش آمریکا به‌منظور جلوگیری از تداوم حملات ارتش و نیروهای مردمی یمن به سرزمین‌های اشغالی فلسطین -که در حمایت از مردم مظلوم غزه صورت می‌گیرد- با همه توان به یمن حمله کرد و این نبرد نابرابر منجر به درگیری‌های گسترده بین دو طرف شد.  

اما در نهایت، وزیر دفاع آمریکا که در ابتدا با تهدید و قدرت‌نمایی کار نبرد با انصارالله را پیش می‌برد در انتهای جنگ به اشتباه خود پی برد و متوجه شد که جنبش انصارالله در نبرد با آمریکا دست و پا بسته نیست. یکی از جنگ‌افزار‌های مهمی که ارتش آمریکا در نبرد با ارتش و نیرو‌های مردمی یمن به کار برد، ناو هواپیمابر معروف «یو اس اس هری ترومن» بود که این ناو هواپیمابر با همه توان در نبرد با انصارالله حضور داشت.

ضربات سنگین جنبش انصار الله بر پیکره ناو هواپیمابر «یو اس اس هری ترومن»

انصارالله در مدت جنگ با ارتش آمریکا با شلیک ده‌ها موشک و پهپاد به سمت این ناو هواپیمابر ضربات سختی را به آن وارد کرد. گزارش رسانه‌های خارجی نشان داد که محل استقرار ناو «هری ترومن» از مرکز دریای سرخ رفته رفته به شمالی‌ترین نقطه و سپس شمال غربی‌ترین نقطه دریای سرخ تغییر کرد تا از حملات موشکی یمن در امان بماند؛ این در حالی است که ناو مذکور از نظر شاخص‌های نظامی از ویژگی‌های برجسته‌ای برخوردار است. 

خصوصیات ناو هواپیمابر هری ترومن

«هری ترومن» هشتمین ناو هواپیمابر آمریکاست که پس از ناو «یو اس اس جان نیمیتز» به آب انداخته شد (شایان ذکر است که ناو هواپیمابر «یو اس اس جان نیمیتز» همان ناوی است که نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ماکتی با کیفیت را بر پایه مختصات آن ساخت و در یکی از سلسله رزمایش‌های پیامبر اعظم (ص) با ۴۰۰ موشک و راکت آن را منفجر کرد). ناو هواپیمابر «هری ترومن» در سال ۱۹۹۶ به آب انداخته شد و در سال ۱۹۹۸ اولین مأموریت خود را به سرفرماندهی کاپیتان «توماس اوبرتین» انجام داد.

ناو هواپیمابر «یو اس اس هری ترومن» در عملیات‌های مختلفی از سال ۲۰۰۱ به بعد برای ناوگروه‌های ایالات متحده ایفای نقش کرده که از جمله مهم‌ترین‌های آن‌ها در عملیات‌های تهاجمی به افغانستان و عراق بوده است.

وزارت دفاع آمریکا در گزارشی مدعی است که ناو هواپیمابر «یو اس اس هری ترومن» در عملیات هشت ماهه ضد تروریست‌های تکفیری داعش ایفای نقش کرده است؛ این در حالی است که منابع میدانی در سال‌های جنگ با داعش گزارش دادند که آمریکا با پرتاب محموله‌های هوایی از این تروریست‌ها که در مناطقی تحت محاصره بودند، حمایت کرده بود.

ادعاهای عجیب و غریب رسانه‌های غربی از توانمندی مأموریتی ترومن 

وبگاه «نیوی تایمز» درباره عملکرد ناو هواپیمابر «هری ترومن» ادعا کرده است: ناو هواپیمابر «هری اس. ترومن» پرچم‌دار ناوگروه ضربت هری اس. ترومن، اخیراً پس از یک استقرار ۲۵۱ روزه پرماجرا که طی آن این ناو بیش از ۱.۱ میلیون پوند مهمات شلیک کرد و بزرگترین حمله هوایی تاریخ از یک ناو هواپیمابر را انجام داد، به پایگاه دریایی «نورفولک» در «ویرجینیا» بازگشت؛ همچنین ورود ناو هواپیمابر ترومن به بندرگاه اصلی خود پس از ماه‌ها اقدام تقریباً بی‌وقفه در خاورمیانه علیه شورشیان حوثی تحت حمایت ایران؛ به عنوان بخشی از عملیات «راف رایدر»، که توسط فرماندهی مرکزی ایالات متحده در ۱۵ مارس آغاز شد، صورت گرفت.

این وبگاه در ادامه ادعای خود می‌افزاید: ناو ترومن در طول استقرار خود ۱۱ هزار سورتی پرواز انجام داد و بیش از ۱.۱ میلیون پوند مهمات مصرف کرد و در اول فوریه ۲۰۲۵ بزرگترین حمله هوایی تاریخ را علیه تروریست‌های داعش در سومالی انجام داد. ۲۷ فروند جنگنده سوپرهورنت F/A-۱۸ از ناو هواپیمابر، با شلیک از ناو ترومن، به شبه‌نظامیان داعش مستقر در غار‌ها حمله کردند و ۱۲۴ هزار پوند مهمات را در کمتر از دو دقیقه فرو ریختند و تروریست‌هایی از جمله «احمد مالینینین» سربازگیر داعش را کشتند. «ناو ترومن» در طول استقرار طاقت‌فرسای خود، که بار‌ها تمدید شد، سختی‌های متعددی را متحمل شد؛ از جمله برخورد با یک کشتی تجاری غیرنظامی در مدیترانه در ماه فوریه، تغییر ناگهانی فرماندهی و از دست دادن سه جت جنگنده F/A-۱۸.

ضربات سنگین جنبش انصار الله بر پیکره ناو هواپیمابر «یو اس اس هری ترومن»

گزارش منابع رسانه‌ای غربی نشان می‌دهد که جنبش انصارالله ضربات سختی را به این ناو هواپیمابر وارد کرده است. نشنال اینترست در این زمینه گزارشی مفصل درباره آسیب‌های ناو یو اس اس هری ترومن اشاره کرده است.

وبگاه «تسک‌اند پورپوز» هم در این زمینه مدعی شد: وقتی گروه ضربت ناو هواپیمابر ترومن در دسامبر ۲۰۲۴ به خاورمیانه رسید، نیروی دریایی ایالات متحده بیش از یک سال درگیر جنگ مداوم با نیرو‌های حوثی بود. ترومن جدیدترین ناو از چندین ناو هواپیمابری بود که از اکتبر ۲۰۲۳ به آب‌های اطراف خاورمیانه اعزام شد و به‌عنوان یک عامل بازدارنده گسترده‌تر و هم برای مقابله با تهدیدات یمن علیه کشتی‌های حمل و نقل اقدام کرد.

ضربات سنگین جنبش انصار الله بر پیکره ناو هواپیمابر «یو اس اس هری ترومن»

دریاسالار «داریل کادل» فرمانده فرماندهی نیرو‌های ناوگان ایالات متحده، اخیراً طی سخنانی برای ملوانان گفت: در طول استقرار این ناو، خدمه ناو هواپیمابر «یو اس اس اس هری ترومن» و هوانوردان بال هوایی شماره ۱ ناو هواپیمابر، ۱۱ هزار سورتی معادل ۲۵ هزار ساعت پرواز و ۲۲ عملیات نظامی (را در دریای سرخ) انجام دادند.

این وبگاه با اشاره به خسارت‌های این جنگ که بخشی از آن در اثر پاسخ جنبش انصارالله بوده است، می‌افزاید: این استقرار همچنین با مجموعه‌ای از اتفاقات ناگوار، از جمله از دست دادن سه فروند جنگنده F/A-۱۸ نیروی هوایی و برخورد با یک کشتی تجاری که منجر به تغییر فرماندهی شده بود، خدشه‌دار شد. با وجود این، گروه ضربت ناو هواپیمابر همچنان در خط مقدم اقدامات نیروی دریایی در خاورمیانه باقی ماند. 

خنجر تیز یمنی‌ها بر قلب ترومن فرود آمد 

اما با وجود ضربات سنگین انصارالله، فرماندهان ارشد نظامی سنتکام تلاش می‌کنند که با بزرگنمایی از قدرت ناو هواپیمابر یو اس اس هری ترومن، عملیات آن را موفقیت‌آمیز جلوه دهند؛ حال آنکه شلیک‌های ممتد یمنی‌ها نشان داد که خنجر تیز انصارالله همواره بالای سر ناوگروه آمریکایی بوده است. 

دریاسالار «شان بیلی» فرمانده گروه ضربت ناو هواپیمابر «یو اس اس هری ترومن» در این زمینه مدعی شد: مطمئناً این یک استقرار طولانی و چالش‌برانگیز در کل مسیر شغلی من بود و در کل دوران حرفه‌ای من نیز بسیار بسیار بی‌نظیر بود؛ حس خوبی است که نیروهای خود را به سلامت به خانه بازگرداندیم. 

با وجود ادعاهای مقامات آمریکایی، آن‌گونه که گزارش‌های منابع رسانه‌ای نشان می‌دهد، ناو هواپیمابر «هری ترومن» در اثر حملات جنبش انصارالله دچار آسیب‌های جدی شده و برای انجام تعمیرات اساسی به ایالات متحده آمریکا بازگشته است.

انتهای پیام/ 281

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار