عراقچی: عدم چشم‌پوشی ملت ایران از کرامت خود/ هرگز به طرف غربی اعتماد نخواهیم کرد

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: ما هرگز به طرف غربی اعتماد نخواهیم کرد. باید برای مذاکره منتظر بمانیم تا ببینم شرایط چگونه تغییر خواهد کرد. زمانی که مذاکرات قطع شد همچنان پیام‌هایی دریافت کردیم از سوی آمریکا که اگر لازم باشد به آنها پاسخ خواهیم داد. 
کد خبر: ۷۵۶۶۰۸
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۶ - 22June 2025

به گزارش خبرنگار بین‌الملل دفاع‌پرس، «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه کشورمان امروز (یکشنبه) در نشست خبری خود در استانبول اظهار داشت: ترامپ جنایتکاری است که در چپاول ملت های دیگر است. ایران اسلامی اقدام آمریکا را محکوم می‌کند. کشورهای که به دنبال جنگ طلبی هستند از سوی آمریکا چراغ سبر دریافت کردند. باید متذکر شویم دولت آمریکا مانع صلح و ثبات است.

عراقچی: عدم چشم‌پوشی ملت ایران از کرامت خود/ هرگز به طرف غربی اعتماد نخواهیم کرد

وی ادامه داد: اقدام خبیثانه آمریکا علیه ایران سبب شد که ایران اقدام متقابل را برای خود محفوظ بداند و از حق خود و ملت خود دفاع کند. 

وزیر امور خارجه گفت: سطح خسارات درجه اول اهمیت قرار ندارد بلکه نفس این حمله اهمیت دارد که دولت آمریکا باید پاسخ گو باشد. ما بر تجاوزگری رژیم صهیونیستی تاکید داریم که باید از آن جلوگیری شود. ما تا زمانی که ضرورت بدانیم از حق مشروع خود دفاع خواهم کرد.

عراقچی در خصوص شروط مذاکره در شرایط فعلی بیان کرد: ما در حین مذاکره مورد حمله قرار گرفتیم. این آمریکا بود که به مذاکرات خیانت کرد و به رژیم صهیونیستی مجوز حمله به ایران اسلامی را داد و حتی خودش هم تاسیسات هسته‌ای ما را مورد حمله قرار داد. آمریکا به هیچ یک از قوانین بین‌المللی پایبند نیست. برای دولت آمریکا خط قرمز معنایی ندارد که نمونه آن را در حمله این کشور به ایران دیدیم. آمریکا منشور ملل متحد را هدف حمله قرار داده است و حاکمیت قانون نقض شده در واقع هیچ فرصتی برای مذاکره باقی نگذاشته است البته که درهای دیپلماسی باید همیشه باز بماند، اما الان در شرایطی نیستم که بخواهیم از مذاکره صحبت کنیم.

وی ادامه داد: ما نمی‌دانیم چرا ایران هدف حمله قرار گرفته است. ما ۲۰ سال است تلاش کردیم تا نشان دهیم فعالیت هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است. در مقابل آمریکا به زبان تهدید روی آورد و تصمیم به حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران گرفت. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی‌ و مدیر کل آژانس در این‌باره مسئول است. شورای امنیت باید به مسئولیت‌های خود در این خصوص عمل کند. ما قطعا از حاکمیت حود دفاع خواهیم کرد.

وزیر امور خارجه تصریح کرد: ایران هیچگاه سلاح هسته‌ای نداشته و ندارد. ما به منع گسترش سلاح هسته‌ای پایبند هستیم پس چرا باید مورد حمله قرار بگیریم. رژیم صهیونیستی همیشه مواضع وحشیانه و خفت‌باری اتخاذ کرده است. من درباره شرایط موجود صحبت می‌کنم اما اقدام آمریکا یک چالش بزرگ بوجود آورده است. همچنین در خصوص اینکه در پاسخ به اقدام آمریکا چه تصمیمی گرفته‌ایم باید بگویم اعلام نمی‌کنم که در پاسخ به تجاوز آمریکا چه خواهیم کرد. 

عراقچی گفت: من عصر امروز به روسیه سفر خواهم کرد. ما شراکت راهبردی داریم و مواضع خود را هماهنگ می‌کنیم. ما با دوستان روس خود در حال رایزنی هستیم و روابط ما ادامه خواهد داشت. آنها با چین تلاش می‌کنند با هر اقدام خصمانه‌ای بیانیه‌ای صادر کنند.

وی درباره میانجیگری ترکیه در شرایط موجود توضیح داد: برخی از کشورها این موضوع را مطرح کردند برای جلوگیری از حملات رژیم صهیونیستی و آمریکا میانجی‌گری کنند. قبلا نیز این حملات از سوی برخی کشورها محکوم شد و بیانیه مشترکی نیز صادر شد. حمله شب گذشته حمله علیه قوانین و مبانی بین‌المللی نیز بود. آمریکا تهدیدی علیه صلح جهانی است. این رویکردها نقض ثبات و صلح است. رژیم صهیونیستی به دلیل دفاع مقتدرانه ایران در بحران قرار دارد و از سوی آمریکا حمایت می‌شود. ارتش جمهوری اسلامی ایران برای دفاع همه‌جانبه آماده است. ما به هیچ عنوان از کرامت خود چشم‌پوشی نمی‌کنیم.

وزیر امورخارجه در خصوص پاسخ به آمریکا بیان کرد: ما هرگز به طرف غربی اعتماد نخواهیم کرد. ما باید برای مذاکره منتظر بمانیم تا ببینم شرایط چگونه تغییر خواهد کرد. زمانی که مذاکرات قطع شد همچنان پیام‌هایی دریافت کردیم از سوی آمریکا که اگر لازم باشد به آنها پاسخ خواهیم داد. 

انتهای پیام/ 161

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار