«آه و راه»؛ ویژه‌برنامه‌ای با نگاه رضوی به قیام عاشورا و مقاومت امروز

طراح و کارگردان هنری ویژه‌برنامه تلویزیونی «آه و راه» گفت: این ویژه برنامه تلاش می‌کند از زاویه‌ای کمتر دیده‌شده به عاشورا نگاه کند.
کد خبر: ۷۵۹۲۴۱
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۶ - 01July 2025

به گزارش دفاع‌پرس از خراسان رضوی، «محمدجواد استادی» طراح و کارگردان هنری ویژه‌برنامه تلویزیونی «آه و راه» اظهار داشت: این ویژه‌برنامه تلویزیونی از تولیدات موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی است که به مناسبت ماه محرم، در ۱۰ قسمت تهیه شده و از هفتم تیرماه در حال پخش است، این برنامه هرشب ساعت ۲۱ روی آنتن شبکه چهار سیما می‌رود و تکرار آن نیز روز بعد، در ۲ نوبت؛ ساعت ۱۰:۳۰ و ۱۴، پخش خواهد شد.

«آه و راه»؛ ویژه‌برنامه‌ای با نگاه رضوی به قیام عاشورا و مقاومت امروز

نگاهی نو به عاشورا با الهام از کلام امام رضا (ع)

وی درباره رویکرد محتوایی این اثر گفت: برنامه تلویزیونی «آه و راه» تلاش می‌کند از زاویه‌ای کمتر دیده‌شده به عاشورا نگاه کند؛ زاویه‌ای که در روایات امام رضا (ع) تجلی یافته و تصویری عمیق، عبرت‌آموز و الهام‌بخش از این واقعه عظیم، ارائه می‌دهد. 

طراح و کارگردان هنری ویژه‌برنامه تلویزیونی «آه و راه» افزود: ما در این برنامه با تکیه بر سنت رضوی، تلاش کردیم محتوایی بسازیم که هم به ریشه‌ها وفادار باشد و هم با مسائل امروز جامعه سخن بگوید. عاشورا فقط یک واقعه تاریخی نیست؛ یک سنت زنده و جاری است که در هر زمان می‌تواند الهام‌بخش عزت، آزادی‌خواهی، و مقاومت باشد.»

«آه و راه»؛ محصول یک نگاه کل‌نگر در هنر دینی

استادی این برنامه را یکی از محصولات مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی دانست که با مأموریت گسترش گفتمان مکتب هنر رضوی، تولید شده است و ادامه داد: در مؤسسه ما، مناسبت‌های فرهنگی و دینی فرصتی هستند برای فعال‌سازی ظرفیت‌های هنری در راستای ترویج ارزش‌های الهی، از دهه کرامت گرفته تا ایام نوروز، صفر و محرم، ما همواره سعی کرده‌ایم با بهره‌گیری از قالب‌های متنوع هنری، پیام‌های تمدنی اسلام را به زبان هنر، بازآفرینی کنیم.»

بازتاب مقاومت امروز در آیینه عاشورا

وی با اشاره به شرایط خاص روز‌های تولید این برنامه، بیان داشت: در حالی که برنامه‌ریزی «آه و راه» از قبل آغاز شده بود، هم‌زمانی ایام عزاداری محرم با حمله جنایت‌بار رژیم صهیونیستی به ایران و آغاز جنگی نابرابر علیه ملت ما، ضرورت بازنگری در برخی بخش‌های برنامه را، ایجاد کرد.

طراح و کارگردان هنری ویژه‌برنامه تلویزیونی «آه و راه» تصریح کرد: ما تلاش کردیم واقعه عاشورا را نه به‌صورت انتزاعی، بلکه در پیوند با زیست واقعی امروز مردم بازتاب دهیم. عاشورا یعنی مواجهه دائمی حق و باطل، و در این نگاه، فداکاری شهدای مقاومت، دانشمندان، فرماندهان و مردم، ادامه همان مسیر نینواست.»

ساختار ترکیبی برای تأثیرگذاری حداکثری

استادی تاکید کرد: ««آه و راه» یک ساختار ترکیبی دارد؛ به این معنا که در هر قسمت ۲۵ دقیقه‌ای از ده قست کل برنامه، آیتم‌های مختلفی مانند گفت‌وگوی اندیشه‌محور، شعرخوانی، اجرای نمایشی کوتاه، موشن‌گرافی و مستند‌های هنری در کنار یکدیگر اجرا می‌شوند. این تنوع ساختاری باعث شده مخاطب، هم مفهومی عمیق دریافت کند و هم از تنوع بصری و محتوایی برنامه، بهره‌مند شود.» 

شهدای علم و دفاع، قهرمانان امروز

وی با تأکید بر ارج نهادن به مقام شهدای معاصر با بیان اینکه یکی از بخش‌های مهم برنامه «آه وراه»، آیتم‌هایی اختصاصی در معرفی شهدای دفاعی و هسته‌ای کشور است، یادآور شد: برای این بخش، متون هنری مستقلی با نثری ادبی و حماسی نوشته و با صداگذاری حرفه‌ای اجرا شده‌اند. 

طراح و کارگردان هنری ویژه‌برنامه تلویزیونی «آه و راه» ابراز داشت: هدف ما این بود که از این شهدای بزرگوار نه فقط یاد کنیم، بلکه روایت زندگی و شهادت آنها را به الگویی الهام‌بخش برای نسل جدید، تبدیل نماییم.»

مکتب هنر رضوی؛ از شعار تا نهادسازی

استادی در پایان، با اشاره به پشتوانه فکری و اجرایی این برنامه تلویزیونی، گفت: «این اثر در دبیرخانه مکتب هنر رضوی شکل گرفته که مسئولیت برنامه‌ریزی راهبردی فعالیت‌های هنری در مؤسسه را، بر عهده دارد. 

تهیه‌کننده برنامه «آه و راه» با تاکید بر اینکه هدف ما در دبیرخانه، صرفاً تولید اثر نیست؛ بلکه حرکت به سمت نهادسازی در حوزه هنر اسلامی-ایرانی با الهام از آموزه‌های رضوی است، خاطرنشان کرد: این مکتب نه یک قالب بسته، بلکه یک افق گشوده، برای گفت‌وگوی دین، هنر و جامعه است و برنامه «آه و راه» نیز کوششی است در همین مسیر؛ مسیری که به امید خدا با همراهی هنرمندان متعهد و مردم فرهیخته، ادامه خواهد یافت.»

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار