گروه سیاسی دفاعپرس ـ آزاده حاجی غلامی؛ چندی پیش رئیس جمهور آمریکا در گفتوگو با فاکسنیوز درباره ایران عنوان کرده که ایران نفت زیادی دارد و به انرژی هستهای نیازی ندارد و این در حالی است که پیش از این ترامپ تاکید کرده بود با انرژی اتمی غیرنظامی ایران مشکلی ندارد.
بیان چنین کلماتی از سوی رئیس جمهور آمریکا این سئوال را بوجود میآورد که چه عاملی موجب شده تا این شخص کلمات مورد اشاره را بر زبان جاری کند؟ ابتدا در پاسخ به این سوال باید به این نکته توجه کرد که ایران همیشه به عنوان کشوری مملو از منابع مختلف انرژی و از سوی دیگر به عنوان شاهراه تجارت از شرق به غرب آسیا و حتی اروپا از سده دوم پیش از میلاد، مورد توجه ابرقدرتهایی بوده است لذا به همین دلیل یعنی، چون کشوری سرشار از منابع مختلف انرژی بوده و به لحاظ ژئوپلیتیکی نیز در کانون هارتلند قرار دارد همواره قدرتهای مادی جهان تلاش کردند تا این سرزمین را به منظور تسلط بر منابع انرژی و موقعیت ژئوپلیتیکی آن در اختیار بگیرند همان گونه که در سدههای گذشته مورد هجوم کشورهای دیگر بوده و بعضا مورد استعمار هم قرار گرفته است.
اما چون با وقوع انقلاب اسلامی در ایران کشورهای استعمارگری هم، چون آمریکا منافع مادی و سیاسی خود را در کشورمان از دست دادند برای تسلط مجدد بر کشورمان دست به هر اقدامی از تحریم، محاصره اقتصادی و سیاسی گرفته تا کودتا و حمله نظامی علیه مردم کشورمان زده و میزند لذا با توجه به این موضوع جنگ تحمیلی ۱۲ روزه آمریکایی ـ صهیونی علیه ایران اسلامی را هم میتوان در همن راستا ارزیابی کرد که با خیال خام برای بازگشت به دوران استثمار پیشین ایران صورت گرفت، اما با پیروزی ایران و قدرتمند ظاهر شدن نیروهای مسلح و اتحاد ملت صبور و غیور کشورمان به پایان رسید و خیال خامی که در سر داشتن را باطل کرد.
پس رفتار آمریکا نشان میدهد که این کشور و دیگر متحدانش از اینکه ایران قدرتمند شود و به دانش و علوم روز دست یابد و بتواند خودکفایی و پیشرفت خود را در سایه علم بومی توسعه دهد، هراس دارند که نمونه بارز این ترس آنها را میتوان در دست یابی دانشمندان کشورمان به دانش بومی انرژی صلح آمیز هستهای مشاهده کرد لذا اقدامات تجاوزکارانه و نابخردانه آمریکا و رژیم صهیونی در حمله به تأسیسات صلحآمیز هستهای ایران و نیز ترور دانشمندان آن فارغ از بحث آلودگیهایی که میتوانست برای منطقه و مردم ایران به همراه آورد را میتوان از این منظر ارزیابی کرد.
البته میتوان موضوع مورد اشاره را به بیان دیگری هم مطرح کرد و آن اینکه حمله به تاسیسات هستهای ایران و ترور دانشمندان آن به این دلیل صورت گرفت که کشورمان توانسته مسیرهای قدرت آفرین را با استفاده از دانش بومی طی کند و هر چند تلاش ۲۰ ساله ایران برای شفافسازی و اعتمادسازی در سطح جهانی نسبت به صلحآمیز بودن فعالیت هستهای ایران صورت گرفته به دلیل یاد شده مورد پذیرش محور شرارت در جهان قرار نمیگیرد.
یعنی برخلاف سالهای پیش از پیروزی انقلاب اسلامی که دولت ایران دست نشانده آمریکا بود و توان بیان حتی سخنی از خود را نیز نداشت، امروز همین ایران با اتکا به دانشمندان و دانش بومی خود و نه دانشی که از خارج وام گرفته باشد، میتواند در مسیر خودکفایی کشور فعالیت کند و حتی تحریمها هم نمیتواند ایران سرافراز را در برابر قدرتهای پوشالی وادار به تعظیم کند.
بنابراین اظهارات رئیس جمهور آمریکا را میتوان در همین راستا ارزیابی کرد بدین معنی که اگر بیان مورد اشاره صحیح باشد کشورهایی مانند روسیه، چین و حتی آمریکا که دارای ذخایر نفتی هستند چرا از صنعت هستهای در مصارف نظامی وغیر نظامی استفاده میکنند؟ لذا اینکه گفته شده ایران، چون منابع عظیم نفتی دارد نیازی به صنعت هستهای دارد را باید پروپگاندایی بیش محسوب نکرد.
انتهای پیام/ 231