به گزارش دفاعپرس از خراسان رضوی، «محسن ذاکریان» رئیس بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی در نشست خبری از ثبت نام و اعلام آمادگی بیش از ۳ هزار نفر داوطلب در حوزههای مختلف ستاد مردمی جامعه پزشکی استان خبر داد و طی سخنانی اظهار داشت: با شروع جنگ تحمیلی ۱۲ روزه در ۲۳ خرداد سال جاری؛ ستاد مردمی جنگ جامعه پزشکی در خراسان رضوی تشکیل و به صورت شبانهروزی شروع به کارکرد و بر همین اساس؛ کمیتههای مختلفی از جمله کمیته سرمایه انسانی فعال شد.
رئیس بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی افزود: از ساعات نخست حمله رژیم صهیونی به ایران؛ جمع زیادی از متخصصین و اساتید، پزشکان، پرستاران، گروههای درمانی، گروههای بهداشتی دور هم جمع شدند و در واقع ابراز دغدغه کردند که ما چه باید بکنیم و چه وظیفهای در این شرایط داریم؟
وی در ادامه خاطرنشان کرد: تحت عنوان ستاد مردمی جوانان دانشگاه علوم پزشکی و ستاد بحران دانشگاه موضوع مطرح شد که دانشگاه به عنوان متولی و محور اصلی قاعدتا بحث انسجامبخشی به ظرفیتهای دولتی و حاکمیتی را انجام میدهد و ظرفیتهای عمومی دستگاهها را بسیج میکند و میتواند مکمل و کمک کننده باشد.
ذاکریان همچنین تاکیدکرد: نزدیک به سه هزار نفر نیروی داوطلب ثبت نام و اعلام آمادگی کردند که اکثریت و عمده این عزیزان نیروهای تخصصی هستند هم اکنون در حوزههای مختلف سازماندهی شدند که حدود ۳۶۰ نفر را در قالب گروههای انتقال خون، بهداشت، تیمهای تشخیص هویت برای بحث ژنتیک به پزشکی قانونی معرفی شدند.
رئیس بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی گفت: امروز بازنشستههای حوزه بهداشت و درمان که عمری در راه مردم و کشور خدمت کردند نیز میتوانند در این ستاد فعال شوند لذا کمیتهای که تازه شکل گرفته کمیته امداد و نجات است و بحث آموزش امدادگران در پایگاههای بسیج و مساجد محلات را پیگیری میکند که در محلههای مختلف؛ بسیار از این موضوع استقبال شد به نوعی که این افراد، هستههای آماده برای امدادگری در مساجدهستند.
وی در تکمیل صحبت خود بیان کرد: در گام اول؛ هدفگذاری ما در ۳۰ مسجد است که در این زمینه بتوانند حداقل بیست نفر امدادگر یعنی جمعیت حدود ۵۰۰ نفر آموزش ببینند و نقش این افراد در زمان بحران قبل از رسیدن نیروهای امدادی و رسیدن اورژانس، آتشنشانی و هلال احمر پر رنگ است و جان تعداد زیادی را میتوان در مواقع حساس حفظ کرد.
ذاکریان هدفگذاری اولیه را برای سامانبخشی داوطلب را در سطح شهر مشهد دانست و افزود: کمیته بعدی کمیته درمان است و بیشترین تداخل کاری، هماهنگی و همکاری ما با حوزه درمان دانشگاه است و در واقع کارهایی که انجام شده بحث تامین نیرو و نیروهای واکنش سریع و انتقال خون و تعیین هویت مواردی است که مورد توجه قرار دارد.
رئیس بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی در پایان صحبت خود یادآور شد: داوطلبین از بین افراد تحصیلکرده، علوم آزمایشگاهی و ژنتیک هستند و آموزشهای متعددی به هزاران نفر به صورت حضوری و مجازی و به صورت تخصصی و غیرتخصصی به حدود ۷۰۰ نفر نیروی داوطلب ارائه میدهند که در فضاهای تخصصی درمان مانند اورژانسها، انتقال خون و تعیین هویت ساماندهی شدند و کماکان در حال آموزش هستند و حدود ۵۰۰ نفر در تیمهای امدادی فعالیت دارند.
انتهای پیام/