امامجمعه اهلسنت کرمانشاه: امام حسین(ع) علیه حاکم نالایق قیام کرد
ماموستا «مرادی» هدف قیام امام حسین را اصلاح امت اسلامی دانست و گفت: امام حسین (ع) آگاه بودند که یزید صلاحیت خلافت امت پیامبر (ص) را ندارد. قیام ایشان، نه تنها نقطه عطفی در تاریخ اسلام، بلکه الگویی جاودانه برای همه آزادیخواهان در طول تاریخ بوده و هست.
به گزارش دفاعپرس از کرمانشاه، ماموستا ملا «عبدالرحمن مرادی» امامجمعه اهلسنت شهرستان کرمانشاه امروز در نماز ظهر مسجد شافعی در جمع نمازگزاران در خصوص ماه محرم، اظهار داشت: در ماه محرم هستیم؛ ماهی که در طول ۱۴ قرن گذشته، شاهد حوادثی بزرگ و تأثیرگذار در تاریخ اسلام بوده، یکی از مهمترین این رخدادها، قیام تاریخی امام حسین (ع) است.
وی در ادامه با اشاره به منابع اهلسنت در خصوص قیام امام حسین (ع)، گفت: با روی کار آمدن یزید و درخواست او برای بیعت گرفتن از بزرگان صحابه در مدینه منوره، بسیاری از شخصیتهای برجسته از جمله حضرت امام حسین (ع)، عبدالله بن عباس، عبدالله بن عمر، عبدالله بن زبیر و دیگران، از بیعت با او سرباز زدند و مشروعیت خلافتش را نپذیرفتند.
امامجمعه اهلسنت شهرستان کرمانشاه تصریح کرد: پس از شنیدن خبر اجباری بودن بیعت، امام حسین (ع) تصمیم به هجرت از مدینه به مکه گرفتند و مدتی در آنجا اقامت گزیدند. در همین زمان، گروهی از مردم کوفه با ارسال نمایندگانی به حضور امام، با ایشان بیعت کرده و وعده حمایت دادند. آنان پس از بازگشت به کوفه، اعلام کردند که آمادهاند تا حضرت حسین بن علی (ع) را بهعنوان خلیفه خود برگزینند.
وی در توضیح اهداف قیام امام حسین (ع)، افزود: امام حسین (ع) فرمودند: هدف من از این قیام، احیای سنت جدم، پیامبر اسلام (ص) و انجام امر به معروف و نهی از منکر است. چرا که خداوند متعال در قرآن کریم امر فرموده که در میان امت باید کسانی باشند که مردم را به نیکی فرا خوانده و از بدیها بازدارند.
ماموستا مرادی تصریح کرد: بزرگترین منکری که جامعه اسلامی را تهدید میکرد، واگذاری امور مسلمانان به افراد نالایق و بیصلاحیت بود. امام حسین (ع) با درک این خطر بزرگ، حاضر نشد با یزید بیعت کند؛ چرا که باور داشت ادامه حکومت یزید، امت اسلامی را به سوی تفرقه، انحراف و انحطاط خواهد برد.
وی ادامه داد: از همینرو، ایشان ابتدا به مکه و سپس به سوی کوفه حرکت کردند تا در برابر جبهه باطل ایستادگی کنند و پرچم حق، عدالت، امر به معروف و نهی از منکر را برافراشته نگه دارند.
ماموستا مرادی با اشاره به وقایع پس از حادثه کربلا، گفت: پس از شهادت امام حسین (ع)، یزید و پیروانش نه تنها از جنایات خود دست نکشیدند، بلکه حتی به بیتالله الحرام نیز بیاحترامی کردند و آن را با منجنیق هدف قرار دادند. آنان با هدف قدرتطلبی، حرمت مقدسات اسلامی را شکستند.
امامجمعه اهلسنت شهرستان کرمانشاه کرد:بیان همچنین در سال ۶۳ هجری، مردم مدینه پس از آگاهی از حادثه کربلا، از بیعت با یزید خارج شدند. این امر باعث شد که یزید جنایتهای فجیعی در آن شهر مرتکب شود.
وی تأکید کرد: امام حسین (ع) از همان ابتدا آگاه بودند که یزید صلاحیت خلافت امت پیامبر (ص) را ندارد. قیام ایشان، نه تنها نقطه عطفی در تاریخ اسلام، بلکه الگویی جاودانه برای همه آزادیخواهان در طول تاریخ بوده و هست.