به گزارش
دفاعپرس از کردستان، حسین رسولی صبح امروز در جلسه شورای ساماندهی سالمندان استان که در سالن شهدای گمنام استانداری کردستان برگزار شد، از اجرای طرح ملی توانمندسازی زنان سالمندان، اظهار کرد: این طرح با هدف ایجاد روحیه شاداب و پرنشاط در سالمندان، ارائه خدمات تخصصی و پرکردن اوقات فراغات و ارتقای سلامت اجتماعی برای دو هزار نفر زن سالمند در استان اجرا شد.
وی خواستار توسعه آموزش و آگاهی به سالمندان شد و افزود: کارگاههای آموزشی برای آمادگی در مواقع بحران در بین جامعه هدف پیشنهاد میشود.
مدیرکل بهزیستی استان کردستان خواستار توجه بیشتر به قشر سالمندان شد و تصریح کرد: سالمندان یکی از آسیبپذیرترین گروهها در شرایط بحران هستند و به دلیل کهولت سن، مشکلات جسمی و تنهایی، بیش از دیگران در معرض خطر قرار دارند.
وی از نگهداری ۲۰۰ سالمند در چهار مرکز شبانهروزی استان خبر داد و گفت: در مجموع ۱۱.۷ درصد جمعیت استان حدود ۲۰۰ هزار نفر سالمند در کردستان وجود دارد.
رسولی با بیان اینکه اکثر سالمندان فاقد حمایت خانوادگی هستند، بیان کرد: متأسفانه در بحران اخیر علیرغم تماس با خانوادهها جهت انتقال موقت سالمندان به خانههای خود، حتی یک نفر از بستگان حاضر به همکاری نشد.
وی افزود: واقعا باعث تاسف است که برخی از خانوادهها برای انتقال به خانههایشان میگفتند ما منتظریم که فوت کنند و از خدمات آنان بهرهمند شویم.
مدیرکل بهزیستی استان کردستان با بیان اینکه توجه به سالمندان و رسیدگی به نیازهای آنها از اهمیت بالایی برخوردار است، خاطرنشان کرد: این امر شامل نیازهای جسمی، روانی و اجتماعی سالمندان میشود. توجه به این نیازها میتواند به ارتقای کیفیت زندگی سالمندان و جلوگیری از بروز مشکلات مختلف کمک کند.
وی خواستار همکاری همه دستگاهها برای ارائه خدمات بهتر به سالمندان شد و عنوان کرد: این روزها هم برای تک تک ما پیش میآید، بنابراین هر آنچه که میتوانیم در جهت خدمترسانی شایسته انجام دهیم.
مدیرکل بهزیستی استان کردستان یادآور شد: تکریم و احترام گذاشتن به سالمندان از اهمیت زیادی برخوردار است. زمانی که به سالمندان احترام گذاشته میشود، آنها به اهمیت نقش خود پی میبرند.
همچنین، فرزام بیدارپور در این جلسه با اشاره به تشکیل کمیته تخصصی بحران و سالمندی با مسئولیت دبیرخانه شورای سالمندان و مشارک دانشگاه علومپزشکی، بهزیستی، هلالاحمر، اورژانس و فرمانداریها، اظهار کرد: ۱۵۰۴ کردستانی افسرده هستند.
وی با اشاره به اینکه ۱۳۲۲ سالمند استان بسیار پرخطر هستند، افزود: ۱۵ هزار و ۴۸۹ سالمند پرخطر و ۱۵ هزار و ۶۶۶ دارای فشار خون هستند.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان با بیان اینکه عموم سالمندان بالای ۶۰ سال سن دارند، تصریح کرد: ۲۰۴ هزار و ۹۵۳ سالمند در استان شناسایی و در سامانه این دانشگاه ثبت شده است.
وی با تاکید بر اینکه غربالگری و نوع خدمات سالمندان باید مشخص شود، گفت: تعاریف سالمندی باید مشخص و بر اساس آنها، خدمات در نظر گرفته شود.
بیدارپور بیان کرد: ظرف یک ماه جمعآوری مشخصات و اطلاعات سالمندان به صورت دقیق امکانپذیر نیست، اما به تفکیک شهرستان، میتوان بانک اطلاعاتی و شاخصههای در معرض خطر را احصا کرد.
معاون دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: غربالگری سرطان برای ۸ هزار و ۴۰۵ نفر در استان انجام شده است.
افشین خوشگوار، معاون تربیت بدنی آموزش و پرورش استان کردستان نیز با اشاره به وجود ۴ پناهگاه، از آمادگی ارائه خدمات به سالمندان خبر داد.
معاون کمیتهامداد استان کردستان عنوان کرد: از ۲۵۰ هزار نفر سالمندان استان، بیش از ۵۵ هزار نفر تحت پوشش کمیته امداد هستند. از این تعداد افراد تحتپوشش ۳۰ هزار نفر خانوار یک نفره بوده و بر اساس اولویتبندی، خدمات به آنان ارائه میشود.
وی افزود: در خردادماه سال جاری بیش از ۷۶ میلیارد تومان مستمری سالمندان استان پرداخت شده است.
معاون کمیتهامداد استان کردستان با اشاره به اینکه ۵۲۰۴ نفر از سالمندان کردستان دارای بیناری صعبالعلاج هستند، احداث مسکن مددجویی، پرداخت کمک هزینه اجاره مسکن، پرداخت هزینههای درمانی و تجهیزات پزشکی از دیگر خدمات کمیتهامداد به سالمندان استان است.
انتهای پیام/