وجود شهر بدون کتابخانه شایسته استان فارس نیست

استاندار فارس با بیان اینکه اگر ملتی، دانش و بینش داشته باشد، کمتر اسیر استعمار می‌شود، گفت: وجود شهر بدون کتابخانه، شایسته نام استان فارس نیست و باید توسعه کتابخانه‌ها در اولویت باشد.
کد خبر: ۷۶۰۰۵۰
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۶ - 04July 2025

به گزارش دفاع‌پرس از فارس، حسینعلی امیری استاندار فارس در نشست انجمن کتابخانه‌های عمومی فارس، نقش کتابخانه‌ها را در حفظ سرمایه‌های اجتماعی و آینده‌سازی فرهنگی، حائز اهمیت دانست و اظهار داشت: پیوند مردم با نظام و کشور، پشتوانه مصون‌سازی ایران است و این پشتوانه با دانش، بینش و کتابخوانی عمق می‌یابد.

وجود شهر بدون کتابخانه شایسته استان فارس نیست

 
وی با گرامیداشت ایام محرم و یاد فرماندهان، دانشمندان و مردم مظلومی که در تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی و ایالات متحده به شهادت رسیدند، اظهار کرد: نبود این سرمایه‌های انسانی خسرانی جبران‌ناپذیر است، اما آنچه باید حفظ شود، سرمایه اجتماعی عظیمی است که در جریان جنگ و پس از آن به‌دست آمد.
 
نماینده عالی دولت در استان فارس با تأکید بر ضرورت ارتقای سرانه مطالعه و نهادینه‌سازی فرهنگ کتابخوانی در جامعه، خاطرنشان کرد: حفظ سرمایه اجتماعی حاصل از روز‌های دشوار اخیر، در گروی تقویت زیربنا‌های دانایی‌محور مانند کتابخانه‌هاست.
 
وی کتابخانه‌ها را فضا‌های فیزیکی در حکم پناهگاه دانایی توصیف کرد و گفت: شهر بدون کتابخانه، در شأن استان فرهنگی فارس نیست و باید در تمام شهر‌های استان کتابخانه‌های فعال و کارآمد ایجاد شود.
 
امیری با بیان اینکه دانشی ارزشمند است که منجر به دانایی شود، اضافه کرد: اگر کتابخانه‌های شکیل داشته باشیم، اما کتاب‌خوان نداشته باشیم، یا کتاب‌هایی که خوانده می‌شوند منجر به فهم و بصیرت نشوند، ارزشی نخواهند داشت.
 
استاندار فارس در ادامه با اشاره به واقعه عاشورا، شهادت امام حسین (ع) و یاران ایشان را نتیجه «جهل مقدس» دانست و تصریح کرد: کسانی که در برابر امام حسین (ع) ایستادند، اهل نماز شب بودند، اما فاقد درک و بینش لازم بودند.
 
رئیس انجمن کتابخانه‌های عمومی فارس با تأکید بر اینکه دانایی سلاح امت‌هاست، گفت: در طول تاریخ، فقر فرهنگی و فقدان بینش، به فجایع بسیاری منجر شده و ملتی که با تاریخ، فرهنگ و تحلیل آشنا باشد، کمتر دستخوش استعمار نوین خواهد شد.
 
امیری در ادامه بر لزوم اجرای پروژه کتابخانه مرکزی شیراز با معماری فاخر و نگاه نو تأکید کرد و گفت: شیراز به‌عنوان مرکز فرهنگی‌ترین استان کشور باید از کتابخانه‌ای فاخر و در شأن برخوردار باشد.
 
وی از مسئولان دستگاه‌های اجرایی خواست جدول زمان‌بندی مشخصی برای پیشبرد این پروژه تهیه و ارائه کنند تا فرآیند ساخت این بنا در سریع‌ترین زمان ممکن آغاز شود.
 
در بخش دیگر این جلسه، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان فارس گزارشی از اجرای ۳۶ پروژه کتابخانه‌ای در سال جاری ارائه کرد و از ثبت ۱۱ درصد از پروژه‌های کتابخانه‌ای کشور در فارس و همچنین افتتاح کتابخانه سیار شیراز خبر داد.
 
محمدحسین فیروزی همچنین به برخی مصوبات پیشین این انجمن از جمله نظم‌بخشی به سالن‌های مطالعه و بهره‌برداری از ساختمان‌های بلااستفاده دولتی برای توسعه کتابخانه‌ها اشاره کرد.
 
انتهای پیام /
نظر شما
پربیننده ها