اولین درس عاشورا فدا شدن در راه خداست

اولین درس بزرگ عاشورا درس فدا شدن در راه دین و خداست و این درسی است که حسین‌بن‌على علیه‌السلام به همه مسلمانان بلکه به همه آزادگان عالم حتی غیرمسلمانان آموخت.
کد خبر: ۷۶۰۲۶۷
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۴۰۴ - ۰۵:۱۸ - 06July 2025

گروه سیاسی دفاع‌پرس‌ـ رحیم محمدی؛ دهم محرم هر سال برای مسلمانان به‌ویژه شیعیان یادآور روزی است که در آن حسین بن علی (ع) توسط عده‌ای که نام خود را هم مسلمان گذاشته بودند و حتی برخی از آنان در رکاب پدرش علی بن ابیطالب (ع) شمشیر زده بودند در صحرای نینوا و در نزدیکی شهر کوفه در جنگی نابرابر به شهادت رسید و از آن تاریخ به بعد مسلمانان در سوگ اباعبدالله الحسین (ع) به سوگواری می‌پردازند. 

اولین درس عاشورا؛ فدا شدن در راه خداست

اما این حرکت امام حسین (ع) یعنی ایستادن در برابر سپاه کفر و به شهادت رسیدن توسط سپاه یزید درس‌هایی به دنبال داشت که رهبر معظم انقلاب اسلامی در این رابطه عنوان کردند: «اولین درس بزرگ عاشورا؛ درس فدا شدن در راه دین و در راه خداست. حسین‌بن‌على علیه‌السلام به همه مسلمانان بلکه به همه آزادگان عالم ولو غیر مسلمان، این درس را داد که اگر شرف انسان، آزادگى انسان و آرمان هاى انسان و براى مسلمانان دین آنان در معرض خطر قرار گرفت، دفاع از دین در سخت‌ترین شرایط و با سخت‌ترین مقدمات یک فریضه اسلامى و یک فریضه انسانى است.»

یعنی امام حسین (ع) به ما آموخت که باید نه تنها تن را در راه دین فداکاری کرد بلکه می‌بایست از همه چیز حتی از زن، بچه و ناموس خود هم گذشت و همه را فدای دین کرد لذا اینکه امروز خانواده شهدا بیان می‌کنند از راهی که رفتن و شهیدی که دادن پشیمان نیستند، درس گرفته از همین درس عاشورا یعنی فدا کردن است.

البته ممکن است برخی‌ها بگویند که چون امام حسین (ع) در واقعه کربلا به شهادت رسید پس در این جنگ شکت خورده است؛ در پاسخ به چنین تفکری امام خامنه‌ای تاکید کردند: «خطاست اگر کسی خیال کند که امام حسین (علیه‌السلام) شکست خورد. کشته شدن، شکست خوردن نیست. در جبهه جنگ، آن کس که کشته می‌شود شکست نخورده است. آن کس که به هدف خود نمی‌رسد، شکست خورده است.»

مصادق این بیان معظم له جنگ تحمیلی ۱۲ روزه محور صهیونی ـ آمریکایی علیه ایران است؛ در این جنگ هر چند فرماندهان، دانشمندان و مردم عادی به شهادت رسیدند و بعد از ۱۲ روز جنگ تحمیلی، شرایط نه صلح و نه جنگ بین ایران و محور مورد اشاره برقرار شد، این شرایط بر خلاف ادعا‌های رژیم کودک کش صهیونیستی و آمریکای جنایتکار به معنای شکست ایران نیست چرا که بنا به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی «آن کس که به هدف خود نمی‌رسد، شکست خورده است».

محور صهیونی ـ آمریکایی با تحمیل جنگ مورد اشاره به دنبال ساقط کردن نظام جمهوری اسلامی ایران و رودررو قرار دادن مردم مقابل حاکمیت بودند که نتیجه غیر از آن چیزی شد که آنها دنبال آن بودند، زیرا مردم متحد‌تر از گذشته در برابر دشمن ایستادگی کردند.

اما در اینجا باید نکته دیگری را هم متذکر شد و آن اینکه «همین حرکت امام حسین (ع) اسلام را حفظ کرد»، چون به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی «اساس دین با عاشورا پیوند خورده و به برکت عاشورا هم باقی مانده است. اگر فداکارىِ بزرگِ حسین‌بن‌علی (علیه‌السلام) نمی‌بود -که این فداکاری، وجدان تاریخ را به کلی متوجه و بیدار کرد- در همان قرن اول یا نیمه قرن دوم هجری، بساط اسلام به کلی برچیده می‌شد».

امویان در سال ۶۱ هجری قمری به دنال آن بودند تا اسلام نبوی را از بین ببرند و تصور می‌کردند با شهادت امام حسین (ع)، خاندان اهل بیت و یاران آن حضرت می‌توانند اسلام محمدی (ص) را حداقل به انحراف بکشانند و حتی در این راه فرزند پیامبر اسلام (ص) را شورشی نامیدند و خاندان اهل بیت را هم به اسیری بردند، اما همین شهادت و اسیری خاندان عصمت و طهارت موجب شد مسلمانان بیدار شوند و علیه حکومت امویان دست به شمشیر ببرند و بعد از چندین نبرد امویان را با شکت مواجه سازند و در نهایت اسلام محمدی باقی بماند.

انتهای پیام/ 231

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار