به گزارش گروه استانهای دفاعپرس از البرز - رحمان اکبرآبادی، سرتیپ دوم بازنشسته - عاشورا را حماسهای بینظیر و نقطه عطفی در تاریخ بشریت دانست که پیام ایثار، صداقت و آزادگی را به جهان مخابره کرده است.
حافظ نیکوسخن در وصف حماسه عاشورا چنین سروده است:
«رندان تشنه لب را آبی نمیدهد کس
گویا ولیشناسان رفتند از این ولایت»
وی ضمن عرض تسلیت ایام سوگواری سالار و سرور آزادگان جهان و بزرگداشت حماسه عظیم عاشورا به دلدادگان و دلسوختگان کوی حسینی، به نقل از اندیشمند هندی تندون اشاره کرد که عاشورا سطح متوسط بشریت را ارتقا بخشید، زیرا گودال کربلا اوج صلابت، ایثار و دلدادگی جمعی از انسانهای پاکباخته در برابر ظلم و ستم بوده است.
اکبرآبادی افزود: همه بازیگران این واقعه تاریخی نقشهای بینظیری ایفا کردند؛ اگر حسین (ع) مولف این حماسه بزرگ است، حضرت زینب (س) ناشر صادق و پایدار آن است. وی تأکید کرد که بعثت، غدیر و عاشورا قلههای رفیع تشیع و سرچشمه خیزشهای حیاتبخش در طول تاریخاند و عاشورا نقطه اتصال مهدی (عج) به غدیر است.
وی اظهار تأسف کرد که بخشی از آنچه امروز درباره حسین (ع) گفته میشود، تنها صفحهای مکدر از آن حماسه است و گریههای محزون جایگزین گریههای تحولآفرین و افتخارآمیز شده است. وی خاطرنشان کرد که باید عمق و محتوی قیام عاشورا را تحلیل و در جامعه گسترش داد، نه فقط به ظواهر و پوسته آن پرداخت.
اکبرآبادی با اشاره به دیدگاه شهید مطهری درباره حقانیت قیام عاشورا و نقد تحریف آن، پرسید آیا تاریخ عاشورا فقط صفحات سیاه و مصیبت دارد یا جنبههای افتخارآمیز و نورانی آن نیز باید شناخته شود.
وی تأکید کرد که حماسه کربلا نباید تنها از زاویه خیانتها و جنبههای تاریک آن مطالعه شود، چرا که جنبه حماسی و نورانی این واقعه بسیار برجستهتر است. او افزود که باید از تحریفهای موجود پرهیز کرد و عاشورا را به عنوان حماسهای بزرگ و زیبا شناخت، نه صرفاً یک حادثه یا واقعه تاریخی.
رحمان اکبرآبادی در پایان بیان کرد: حسین (ع) زیباترین نامی است که در تاریخ بشر ثبت شده و میزان سنجش صداقت انسانها و کوتاهترین راه رسیدن به بهشت است.
۱۴ تیرماه ۱۴۰۴
انتهای پیام/