فعالیت آسانسور‌های بدون گواهی ایمنی در اماکن عمومی کردستان غیر قانونی است

در سال‌های اخیر، بار‌ها شاهد حوادث دلخراشی بوده‌ایم که در آنها سقوط یا نقص فنی آسانسور، به قیمت جان شهروندان تمام شده است. این اتفاقات تلخ در واقع هشداری جدی به شهروندان، مالکان ساختمان‌ها و مسئولان ناظر است که امنیت در برابر سرعت و بی‌توجهی فدای بی‌مبالاتی نشود.
کد خبر: ۷۶۰۳۶۷
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۴۰۴ - ۲۳:۲۴ - 05July 2025
به گزارش دفاع‌پرس از کردستان، مدیرکل استاندارد استان کردستان در گفت‌وگویی خبری، با اشاره به ضرورت انجام بازرسی‌های ادواری آسانسور‌ها گفت: صرف داشتن بیمه‌نامه به معنای ایمنی آسانسور نیست و در صورت نداشتن گواهینامه ایمنی معتبر، بیمه هیچ مسئولیتی در قبال حوادث احتمالی نخواهد داشت.
 
فعالیت آسانسور‌های بدون گواهی ایمنی در اماکن عمومی کردستان غیر قانونی است
 
مهدی سحری همچنین از پلمب چندین آسانسور در اماکن عمومی به‌دلیل نداشتن گواهینامه ایمنی خبر داد و اظهار کرد: در اماکن عمومی در صورت نداشتن گواهی ایمنی، آسانسور پلمب خواهد شد و تاکنون چند مورد پلمب انجام شده و پس از دریافت گواهی ایمنی مجدد، رفع پلمب صورت گرفته است.
 
وی به اهمیت رعایت الزامات قانونی نصب و بهره‌برداری از آسانسور‌ها اشاره کرد و افزود: اجرای آسانسور باید توسط شرکت‌های دارای پروانه طراحی و مونتاژ انجام شود که تاکنون ۵۷ شرکت در استان مجوز فعالیت دارند.
 
وی افزود: بعد از نصب، شرکت‌های نصاب باید در سامانه ملی آسانسور ثبت نام کرده و درخواست بازرسی بدهند، در حال حاضر پنج شرکت بازرسی مورد تأیید سازمان ملی استاندارد، فرآیند بررسی را طبق چک‌لیست‌های مشخص انجام می‌دهند و در صورت انطباق، گواهینامه ایمنی صادر می‌شود.
 
او تاکید کرد: گواهینامه ایمنی آسانسور تنها یک سال اعتبار دارد و پس از آن مالکان باید نسبت به بازرسی ادواری اقدام کنند، متأسفانه بسیاری از شهروندان تصور می‌کنند داشتن بیمه‌نامه کافی است، در حالی که در صورت نداشتن گواهینامه معتبر، بیمه‌نامه نیز از درجه اعتبار ساقط خواهد بود.
 
مدیرکل استاندارد کردستان درباره نظارت بر اماکن دولتی و خصوصی گفت: در سه‌ماهه نخست سال جاری، ۱۷۰ مورد درخواست بازرسی ثبت شد که ۱۲۰ مورد موفق به دریافت گواهینامه شدند و ۵۰ مورد در دست بررسی است. با این حال تنها ۵۰ درصد مراکز تجاری و دولتی دارای گواهینامه معتبر هستند.
 
سحری بیان کرد: در صورت مشاهده فعالیت آسانسور‌های بدون گواهی در اماکن عمومی، اقدام قانونی و پلمب صورت می‌گیرد؛ تاکنون چندین مورد پلمب شده‌اند که پس از آن مالکین مجبور به دریافت گواهی شدند، همچنین آسانسور بدون گواهینامه ایمنی از شمول بیمه خارج است، حتی اگر قرارداد بیمه‌ای منعقد شده باشد.
 
وی در پایان از مردم خواست سالانه بازرسی آسانسور را انجام دهند تا هم ایمنی تضمین شود و هم از بروز حوادث ناگوار جلوگیری گردد.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها