به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاعپرس، حاج «محمود کریمی» مداح مشهور کشورمان اولین روز محرم ۱۴۰۴ را در هیئت رایهالعباس امامزاده علیاکبر (ع) چیذر با نوحه «ای ایران» شروع کرد. این نوحه که اقتباسی از قطعه معروف «ای ایران» محمد نوری بود، در شرایط پیروزی کشورمان در جنگ ۱۲ روزه علیه رژیم صهیونی مورد استقبال گسترده مخاطبین قرار گرفت.
این مداح خوشذوق که با اقتباسی مناسب، حال هوای این قطعه موسیقی را به سمت محرم امسال کشانده بود مورد توجه و عنایت رهبر معظم انقلاب قرار گرفت و به درخواست معظمله این نوحه در مراسم شب تاسوعا در حسینیه امام خمینی (ره) خوانده شد.
ای میهن خدایی! صحن امام رضایی
ایران ذوالفقار و ایران عاشورایی
در روح و جان من!
میمانیای وطن!
تویی تویی تو هستی حرم
تویی تو خانه منای ایران ایران!
دور از دامان پاکت
دست دگران
بد گوهران!ای مهر رخشان!
زیر سایه حیدر باشی در امانای دل و جان!ای میهن خدایی!
صحن امام رضایی!
ایران ذوالفقار و
ایران عاشورایی!
خاکت آغشته شد
با بوی کربلا
تویی تویی که اسم تو شد
بیرق سرخ سقاای معراج ماای آسمانت خط سرخ شهدا
هستی ما
قدر تو بادا
دست مردان تو
در دست خدا
مهد وفا
تو سربلند و پیروز
در کل عالمینی
تا وقتی با تو باشد
این غیرت حسینی
آهنگ «ایران» با صدای محمد نوری، یکی از ماندگارترین و تأثیرگذارترین آثار موسیقی ایرانی است که با مضامین ملی و وطنپرستانه، حس غرور و عشق به ایران را در شنونده برمیانگیزد. این اثر، که به نامهای «ایران» و «ای وطن» شناخته میشود، از برجستهترین کارهای محمد نوری به شمار میرود.
شعر آهنگ «ایران» سرودهی تورج نگهبان و آهنگسازی آن توسط محمد سریر انجام شده است. این اثر برای اولینبار در آلبومی به نام «دلاویزترین» در سالهای ۱۳۶۰ منتشر شد. شعر این آهنگ با بیانی پراحساس و لحنی حماسی، به ستایش فرهنگ، تاریخ و هویت ایران میپردازد و حس وطندوستی را در شنونده تقویت میکند
تورج نگهبان با زبانی ساده و سرشار از عشق به ایران، این ترانه را سرود که یکی از زیباترین آثار او به شمار میرود. ملودی این اثر، ساختهی محمد سریر، فضایی حماسی و در عین حال احساسی خلق میکند و به محمد نوری امکان میدهد تا قدرت صدای بینظیر خود را به نمایش بگذارد.
آهنگ «ایران» یا «ای وطن»، یکی از شاهکارهای محمد نوری، از محبوبیت ویژهای برخوردار است. این اثر نخستینبار در دوران پس از انقلاب اسلامی و در حالی منتشر شد که ایران درگیر جنگ تحمیلی بود. به همین دلیل، این آهنگ با تقویت حس وطنپرستی و ایستادگی، تأثیر عمیقی بر مردم گذاشت.
آهنگ «ای ایران» از جمله آثار برجستهای است که بهسرعت مورد استقبال هواداران محمد نوری و موسیقی ایرانی قرار گرفت. بسیاری از مخاطبان، حتی امروز، در شبکههای اجتماعی اظهار میکنند که شنیدن این آهنگ مو بر تنشان سیخ میکند و شعر و موسیقی آن هرگز کهنه نمیشود.
در ادامه متن شعر این قطعه آماده است:
در روح و جان من میمانی؛ای وطن
به زیر پافتد آن دلی؛ که بهر تو نلرزد!
شرح این عاشقی…
ننشیند در سخن؛ که بهر عشق والای تو همه جهان نیارزد!
ای ایران ایران! دور از دامان پاکت
دستِ دگران، بد گهرانای عشق سوزان!
ای شیرینترین رویای من
تو بمان؛ در دل و جان…ای ایران ایران!
گلزارِ سبزت؛ دور از تو راج خزان جور زمانای
مهرِ رخشان…
ای روشنگر دنیای من به جهان؛ تو بمان
سبزی سر چمن سرخی خون من
سپیدی طلوع سحر؛ به پرچمت نشسته
شرح این عاشقی؛ ننشیند در سخن!
بمان که تا ابد هستیم، به هستی تو بستهای ایران ایران!
دور از دامان پاکت
دستِ دگران، بد گهرانای عشق سوزان!
ای شیرینترین رویای من
تو بمان؛ در دل و جان…ای ایران ایران!
گلزارِ سبزت؛ دور از تو راج خزان جور زمانای
مهرِ رخشان…
ای روشنگر دنیای من به جهان؛ تو بمان
محمد نوری (۱۳۰۸-۱۳۸۹) از خوانندگان برجسته موسیقی ایران بود. او به خاطر صدای گرم و تحریرهای خاص خود شناخته میشد. نوری جوایز و افتخارات متعددی از جمله جایزه خورشید طلایی (۵۰ سال صدای متفاوت و ماندگار) و مدرک درجه یک هنری دریافت کرده بود. او همچنین به عنوان چهره ماندگار در سال ۱۳۸۵ از سوی سازمان صدا و سیما برگزیده شد.
انتهای پیام/ 121