بهمن ابراهیمی در گفت‌وگو با دفاع مقدس:

پلیس انگلیس به ۱۲ تماس برادرم توجهی نکرد / بی‌توجهی رسانه‌های داخلی به قتل بی‍ژن

نقش پلیس انگلستان در قتل برادرم، بیشتر از جانیان بود به طوری که حتی آن دو قاتل در جریان یکی از کشمکش‌ها در مقابل پلیس، بیژن را تهدید به مرگ کردند اما پلیس اصلا به این موضوع توجهی نکرد.
کد خبر: ۷۶۰۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۳ - 28December 2013

پلیس انگلیس به ۱۲ تماس برادرم توجهی نکرد / بی‌توجهی رسانه‌های داخلی به قتل بی‍ژن

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، قتل "بیژن ابراهیمی" شهروند ایرانی شهر بریستول انگلستان و حکم ناعادلانه دادگاه برای قاتلین وی موضوعی است که هرچند مورد توجه رسانههای مخالف با گروههای نژادپرستی دنیا قرار گرفت اما متاسفانه رسانههای داخل کشور با وجود ملیت ایرانی ابراهیمی، کمتر به موضوع قتل وحشیانه وی و از همه مهمتر سهل انگاری پلیس انگلستان در ماجرای این جنایت پرداختند.

"بهمن ابراهیمی" برادر بیژن ابراهیمی در گفتوگو با خبرگزاری دفاع مقدس به شرح ماجرای مهاجرت بیژن به انگلستان پرداخت و اظهار کرد: بیژن متولد اراک و فرزند آخر خانواده بود، پدر ومادرم حساسیت ویژهای روی بیژن داشتند، او به پیشنهاد دو خواهرم که تبعه انگلستان بودند، با هدف ادامه تحصیل به این کشور مهاجرت کرد.

وی افزود: برادرم از سال ۲۰۰۰ میلادی در انگلستان زندگی میکرد. حدود سه سال از گرفتن مجوز اقامتش میگذشت و در این مدت در منطقه بریستول ساکن بود، یکی از خواهرانم در نزدیکی خانه بیژن سکونت داشت اما بیژن با هیچ یک از اهالی منطقه به جز دو خواهرم رفت و آمد نداشت.

برادر مقتول با اشاره به روحیات بیژن، گفت: برادرم علاقه زیادی به گل داشت. علاقه بیژن به گل به اندازهای بود که هر جا گل میدید پولش را برای خرید آن صرف میکرد.

بهمن ابراهیمی ادامه داد: بیژن خیلی احساساتی بود و نسبت به محیط پیرامون خود توجه داشت؛ خریدن گل، گل آرایی و هرچه رنگ و بوی طبیعت داشت، توجه او را جلب میکرد.

برادر مقتول به ویژگیهای اخلاقی بیژن که مظلومانه قربانی کینه توزی نژادپرستان انگلیسی شد اشاره کرد و گفت: بیژن روحیهای منزوی و عارفانه داشت و بیشتر در خلوت خودش سیر میکرد.

ابراهیمی ادامه داد: قرار بود زمستان امسال در ایران جشن نامزدی بیژن برپا شود. قتل او تمام رویاها و آرزوهایش در ارتباط با زندگی مشترک را بر هم زد و خانواده من هرگز قاتلان را نخواهند بخشید.

 تا قبل از دادگاه بخش زیادی از ماجرا مجهول بود و پلیس، اطلاعاتی به ما نمیداد

وی اذعان کرد: بیژن به دلیل مشکل ستون فقرات و کمر، قدرت تحرکش را از دست داد و کالج را نیمه کاره رها کرد. او به درس علاقه فراوانی داشت و با وجود مشکلات عدیده جسمی، تا آنجا که برایش مقدور بود، هنوز درس خواندن را تعقیب میکرد.

بهمن ابراهیمی به تشریح ماجرای قتل برادرش و اسناد و مدارکی که از طریق برگزاری دادگاه در بریستول انگلستان به دست آمده بود پرداخت و گفت: تا قبل از برگزاری جلسه دادگاه، چون پلیس اطلاعاتی به ما نمیداد بخش زیادی از ماجرا برای ما مجهول بود که با برگزاری دادگاه از جزئیات آن مطلع شدیم.

وی در ادامه گفت: در منطقهای از بریستول که او زندگی میکرد نظر خوبی نسبت به مهاجرین وجود نداشت. اغلبنژاد پرستان بارها به طعنه و کنایه به او میگفتند شما اینجا را غصب و حقوق ما را ضایع کردهاید.

ابراهیمی افزود: عدهای از این افراد برای اینکه خود را از معرض درگیری با پلیس دور نگه دارند، بچهها را جلوی در منزل برادرم میفرستادند، به شیشه میزدند و گلهای کنار خانه او را لگد مال کرده و به او ناسزا میگفتند.

بیژن روحیه درگیری با کسی را نداشت

او که از این جریان کاملا بهت زده شده بود با بیان اینکه بیژن اصلا اهل درگیری نبود، اذعان کرد: برادرم به خاطر آزار واذیتهای زیادف چندین بار از مزاحمان شکایت کرد اما در یکی از مراجعات، به خاطر آزارهایی که برای او قابل تحمل نبود از پلیس خواست مکان او تغییر دهند. پلیس هم در مقابل گفت چون ما باید با موافقت شهرداری این کار را انجام دهیم بنابراین باید مستندات و دلایلی وجود داشته باشد بنابراین به مرحوم بیژن، پیشنهاد داد دوربینی تهیه کرده و مخفیانه از آزار دهندگان فیلم بگیرد.

توصیه پلیس به برادرم او را به خطر نزدیکتر کرد

ابراهیمی در حالی که به عکس برادرش مینگریست، با تاسف افزود: با این راه حل، پلیس فرد را آشکارا درگیر این ماجرا کرد و همین توصیه آنها عامل اصلی این اتفاق بود. حتی به او تاکید کردند به گونهای فیلم بگیرد که آنها متوجه نشوند چون باعث دردسر خواهد شد.

بهمن ابراهیمی به بیتوجهی پلیس انگلیس اشاره کرد و گفت: برادر من با عمل به این توصیه، فیلمهایی را تهیه کرد که در دادگاه آن را نمایش دادند. یکی از این فیلمها از طریق دوربینی که روی میز کنار برادرم قرار داشت تهیه شده بود و متهمان متوجه آن نبودند.

او ادامه داد: آن روز قاتل در حالیکه مست بود به همراه دوست دخترش به زور وارد خانه برادرم شده و میگوید چرا از ما عکس میگیرید. بیژن هم برای اینکه با آنها درگیر نشود از آنها خواهش میکند بیرون بروند اما آنها با کلمات رکیکی که حتی پلیس آنها را سانسور کرده، او را تهدید میکنند.

برادر مقتول در ادامه به تهیه فیلمی که از بچههایی که در حال خرابکاری هستند، اشاره کرد و گفت: پس از چند روز در آن منطقه شایع شد که این خارجی از بچهها فیلم میگیرد و به او تهمت فساد اخلاقی و ارتباط با سایتهای متخلف زدند.

همسایهها فقط نظارهگر کشتن برادرم بودند

بهمن ابراهیمی گفت: در همین اوضاع و احوال دو متهم به همراه دو دختر، ساعت ۳ نیمه شب به این بهانه که چرا از بچههای محل فیلمبرداری میکنی به در منزل برادرم آمدند. بیژن کاملا غافلگیر شده بود، زیرا آنها شروع به فحاشی کرده و بعد هم او را کتک زدند. در این درگیری سر بیژن به نقطهای اصابت کرد و او بیجان روی زمین افتاد.

او بیان کرد: متاسفانه همسایهها که حدود ۲۰ خانوار بودند با دیدن این صحنه نه تنها دخالتی نکردند بلکه به پلیس هم تلفن نزدند.

وی ادامه داد: قاتلین در آن لحظه جسد را کشان کشان در علفزاری پشت منزل برادرم انتقال داده و با ریختن مواد آتش زا روی پیکر بیجان و یا بیهوش او، جسد را به آتش کشیدند.

 

سوزاندن جسد بیژن توسط این دو کینه توز به دور انسانیت بود

او با بیان اینکه از این صحنه آتش سوزی توسط دوربینهای راهنمایی و رانندگی و امنیتی در فاصله زیاد تصویر برداری شده بود، ادامه داد: وقتی من به محلی که برادرم را به آتش کشانده بودند رفتم سراسر وجودم به لرزه در آمد و رفتار این دو کینه توز را واقعا به دور از انسانیت دیدم.

ابراهیمی عنوان کرد: مجهولاتی که هنوز هم روشن نشده و از هر مسئله دیگری برای من و خانوادهام آزار دهندهتر است این است که قبل از سوزاندن بیژن توسط این دونژاد پرست، آیا او فوت شده بود یا هنوز جان در بدن داشت؟

وی افزود: ما درخواست کالبد شکافی دادیم اما ظاهرا آنها برای اینکه ما را تسلی بدهند، گفتند با توجه به بررسیهای پزشکی هیچ علائم حیاتی قبل از سوزاندن در وی پیدا نشده است.

پلیس به ۱۲ تماس برادرم که درخواست کمک کرده بود، پاسخ نداد

وی با اشاره به اینکه برخی از پلیسهای آنجا به خاطر کوتاهی در این قضیه بسیار ناراحت بودند، گفت: روز قبل از حادثه برادر من ۱۲ مرتبه با ایستگاه پلیسی که نزدیک محل سکونتش بود تماس گرفت و از مزاحمان شکایت کرد، اما پلیس در هیچ یک از تماسها نسبت به سخن برادرم که میگفت «من در این محل امنیت جانی ندارم» عکس العملی نشان نداد. بازرس مخصوص پلیس لندن نیز بعد از شکایت ما، بر اساس مکالماتی که در سایت داخلی پلیس انگلیس ثبت شده و قابل پاک کردن هم نیست، به این مدرک دست پیدا کرد.

وی در تشریح حادثه ادامه داد: شب حادثه و در منطقهای که پیکر برادرم به آتش کشیده شده بود عدهای با استشمام بوی غیر عادی گوشت سوخته بلافاصله با پلیس تماس گرفتند و افسران نیز خود را به محل جسد سوخته رساندند.

ابراهیمی گفت: با شهادت این عده مبنی بر مشاهده دو نفر از متهمان در مسیر، پلیس محدوده را محاصره کرده و حدود ۲ ساعت بعد آن دو جانی را دستگیر میکند.

جانیان در مقابل پلیس، بیژن را تهدید به مرگ کردند

او تاکید میکند: کوتاهی پلیس در این ماجرا برای ما خیلی آزار دهندهتر از کار افرادی بود که مرتکب این عمل شدند.

وی با اشاره به اینکه طبق شواهد به دست آمده، پلیس متهمان را به سمت بیژن کشانده و او را به سمت خطر هدایت کردهاند، گفت: نقش پلیس در قربانی کردن برادرم بیشتر از جانیان بود به طوری که حتی آن دو قاتل در جریان یکی از کشمکشها در مقابل پلیس بیژن را تهدید به مرگ کردند که پلیس اصلا به این موضوع توجهی نکرد.

ابراهیمی ادامه داد: با شکایت و بررسیهای انجام شده، طبق رای دادگاه سه نفر از پلیسهایی که مستقیما در این حادثه نقش داشتند از کارشان معلق شدند و سه نفر دیگر از افسران مربوط به پرونده، ضمن اخطار تحت بازجویی قرار گرفتند. همچنین قاتلان به نامهای «جیمز» به حبس ابد و «نورلی» به ۴ سال زندان محکوم شدند.

وی افزود: در این مدت چندین بار افسران عالی رتبه پلیس انگلیس و مقامات مختلف برای عذرخواهی به دیدار خانواده ما آمده و ابراز تاسف میکردند.

ابراهیمی اظهار کرد: کوتاهی پلیس انگلستان در این حادثه، موجب ناراحتی و تاسف افسران این کشور و در نتیجه پی گیریهای مستمر آنها شد. شاید هم نگرانی آنها به خاطر بازتاب بین المللی این قضیه بود.

وی ادامه داد: اکثر آژانسهای خبری آنها لحظه به لحظه با برقراری ارتباط با منزل خواهرم این موضوع را پیگیری میکردند و ما تا قبل از برگزاری جلسه دادگاه، به توصیه وکلا از مصاحبه خودداری کردیم. متاسفانه رسانههای داخلی نیز چندان به این موضوع نپرداختند.

رفتار خشونت آمیز نژادپرستان با تبعه ها در بریستول بیشتر از جاهای دیگرشایع است

ابراهیمی اضافه کرد: اما متاسفانه رسانه های داخلی بعد از یک ماه واندی به رغم اینکه به بعضی از آنها خبر دادم و خودم را معرفی کردم و درخواست پیگری ماجرا داشتم. انتظارم از آنها این بود که بیش از رسانه های خارجی به این موضوع بپردازند.

برادر مقتول افزود: رفتار خشونت آمیز نژادپرستان بیشتر از جاهای دیگر در بریستول انگلستان شایع است که حتی چند روز قبل از ماجرای برادرم در همان محل یک پاکستانی را با ضربات چاقو به قتل رسانده بودند.

وی ادامه داد: "شاید بتوان قتل را که روزانه در سراسر دنیا اتفاق می افتد عادی تلقی کرد، ولی چیزی که بیشتر از هر چیز دیگر ما را ناراحت کرد رفتار بعد از کشتن برادرم بود. که جسد او را سوزاندند ".

بهمن ابراهیمی خاطر نشان کرد: "خواهرم در یکی از مصاحبه ها گفته بود: این از خدا بی خبرها  بربریتی که واقعا به خرج دادند و یک نفر زنده و یا مرده را کشان کشان بردارند و بسوزانند قابل تحمل نبود از این جهت این فاجعه واقعا نمونه ای نداشت."

وی اذعان داشت: "روزی که قاتل را با دستانی بسته برای رای دادگاه آورده بودند دوست دخترش به انگلیسی فریاد می زد سرت را بالا بگیر و با افتخار بگو من یک خارجی را کشتم".

به خاطر جلوگیری این مزاحمت ها پلیس در صدد محافظت از خواهرانم برآمده است.

بهمن ابراهیمی خاطرنشان کرد: خواهران من به خاطر ترس از حمله همدستان این دو متهم تا روز قبل از دادگاه هویت خود را فاش نکردند ولی بعد از اعلام رای دادگاه چاره ای جزمصاحبه و حضور خود در دادگاه نداشتند ولی به خاطر جلوگیری این مزاحمت ها پلیس در صدد محافظت از خواهرانم برآمده است.

وی اعتقادش بر این است که مطلق گرایی به جز ذات خدا در هیچ موردی درست نیست همه چیز نسبی است. باید بین خوب و بد در هر ملتی تفکیک قائل شد به طوری که بین هر جمعیتی، نژادی، مذهبی و ... همه نوع آدم پیدا می شود مردم انگلستان به خاطر این حادثه حتی خیلی از کسانی که آنها را نمی شناختیم به ما تسلیت گفتند که رفتارشان از روی صداقت بود وظاهری نبود.

وی ایرانیان را افرادی اعتقادی و مذهبی دانست و گفت: داشتن روحیه سازش و مدارا در بین ایرانیان سبب شده تا کشورمان در این زمینه رتبه بالایی در بین کشورهای جهان داشته باشد.

۲۰ خانواده با بیتفاوتی نظاره گر کتک خوردن فرد معلولی زیر چنگال دو جانی بودند

وی به حوادث شب قتل برادرش اشاره کرد و گفت: در شب حادثه حدود ۲۰ خانواده نظاره گر کتک خوردن فرد معلولی زیر چنگال بیرحم دو جانی بودند اما حتی یک نفر از آنها هم واکنشی از خود نشان نداده و با پلیس هم تماس نگرفتند، در حالی که اگر ایرانیها بودند آنقدر بیتفاوت نبودند.

برادر مقتول افزود: آنها بر این اعتقاد هستند که وقتی برخوردی پیش میآید فقط پلیس باید مداخله کند ولی ما ایرانیها با تصور اینکه تا پلیس برسد فاجعهای ناگوار رقم میخورد حتی برخی به قیمت جان خود دخالت کرده و آنها را جدا میکنیم. به نظر من روحیه ما ایرانیها روحیه بسیار افتخار آمیزی است و باید به این روحیه در خود ببالیم.

وی بیان کرد: مردم ما از زمان قاجار و پهلوی در مقابل آمریکائیها و انگلیسیها مظلوم واقع شدهاند، اگر این حادثه برای یک انگلیسی در ایران به وجود میآمد، با آنچه که از آنها سراغ داریم و کم و بیش در تاریخ از این مسائل پیش آمده، آنها دست از ماجرا برنمیداشتند و با پیگیریهای بین المللی، پروپاگاندای تبلیغاتی و رسانهای و بزرگ کردن ماجرا به شدت در این مورد عکس العمل نشان میدادند.

طاهره صفری طاهر

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
nik
|
-
|
۱۴:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۵
0
1
خدا رحمتش کنه پینگ پنگ باز خوبی تو اراک بود.
نظر شما
پربیننده ها