پروژه تله‌کابین سنندج از رکود ۲۲ ساله خارج می‌شود

پس از بیش از دو دهه بلاتکلیفی، پروژه تله‌کابین سنندج با پیگیری‌های صورت‌گرفته در کمیسیون ماده ۳۸ تعیین تکلیف شده و مراحل حقوقی و سرمایه‌گذاری آن در حال انجام است.
کد خبر: ۷۶۰۷۷۶
تاریخ انتشار: ۱۶ تير ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۷ - 07July 2025
به گزارش دفاع‌پرس از کردستان، به نقل از فارس کردستان، شهر سنندج به عنوان یکی از مراکز مهم فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی غرب کشور، در سال‌های اخیر با چالش‌های متعددی در حوزه عمران شهری روبه‌رو بوده، اما در عین حال، فرصت‌های زیادی نیز برای تحول و پیشرفت در اختیار دارد. در این مسیر، نقش شهرداری بسیار حیاتی است. از بهسازی معابر و توسعه حمل‌ونقل عمومی گرفته تا ساماندهی بافت‌های فرسوده، توسعه فضا‌های سبز، و اجرای پروژه‌های زیربنایی، همه و همه گام‌هایی‌اند که در مسیر دستیابی به شهری پایدار، زیست‌پذیر و شایسته شهروندان سنندجی برداشته می‌شوند.
 
پروژه تله‌کابین سنندج از رکود ۲۲ ساله خارج می‌شود
 
در گفت‌وگوی پیش رو با شهردار سنندج، به بررسی اقدامات انجام‌شده، برنامه‌های در دست اجرا و چشم‌انداز شهرداری برای توسعه عمران شهری خواهیم پرداخت؛ تا مشخص شود که شهرداری سنندج چه مسیری را برای ساختن شهری بهتر و آینده‌ای روشن‌تر در پیش گرفته است.
 
پرسش: یکی از مطالبات جدی مردم سنندج، توسعه فضا‌های سبز و توجه به محیط زیست شهری است. شهرداری در این زمینه چه اقداماتی انجام داده؟
شهردار سنندج: مدیریت شهری در این دوره توجه ویژه‌ای به حوزه محیط زیست داشته است، با هدف افزایش سرانه فضای سبز شهری، مجموعه‌ای از اقدامات زیرساختی را آغاز شد. 
یکی از مهم‌ترین چالش‌ها، تأمین آب برای آبیاری این فضا‌ها بود که خوشبختانه با حفر چاه‌های مجاز در نقاط مختلف شهر از جمله بهاران و پارک‌های ضلع شمالی، منابع مناسبی برای تأمین آب فراهم کرده‌ایم.
همچنین پروژه لوله‌گذاری که در پل گریزه انجام شد و منبع آب در ضلع غربی دانشگاه کردستان ایجاد شده، صرفاً در بحث تأمین آب پایدار حدود ۱۲ میلیارد تومان هزینه دربر داشته است.
 
پرسش: آقای شهردار به طراحی گسترده فضای سبز اشاره کردید لطفاً در مورد پویش «سنندج سبز» بیشتر توضیح دهید؟
شهردار سنندج: شهرداری سنندج با هدف افزایش کیفیت زیست شهری و توزیع عادلانه خدمات، پروژه‌های متعددی را در حوزه فضای سبز اجرایی کرده است.
افزایش ۱۴۰ هکتار فضای سبز شهری از برنامه‌های مدیریت شهری در دوره ششم شورا و شهرداری سنندج بود این برنامه با تمرکز ویژه بر مناطق کمتر برخوردار کلید و با روند بسیار خوبی در حال انجام و تا کنون بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصد آن عملیاتی شده است. 
ضمن بهره‌برداری از پارک ۲۰ هکتاری روجیار و ۴ هکتاری لاوان، پروژه‌های دیگری مانند پارک‌های پیرچنار (۳۶ هکتار)، نیشتمان (۲۰ هکتار)، کژوان (۱۰ هکتار)، نایسر (۳ هکتار) و حداقل ۲۰ بوستان محله‌ای اجرا و یا با پیشرفت قابل توجه در حال اجرا هستند.
پارک معلم با ۷۵ درصد پیشرفت، پارک نیشتمان با ۸۵ درصد پیشرفت، پارک نایسر با ۷۰ درصد پیشرفت در حال اجرا و این پروژه‌ها در مسیر بهره‌برداری نهایی هستند و به زودی در اختیار شهروندان قرار خواهند گرفت.
 
پرسش: آقای شهردار بفرماید شهرداری در حوزه ورزش و سلامت شهروندان چه برنامه‌هایی داشته است؟
شهردار سنندج: یکی از رویکرد‌های مهم ما توجه به ورزش همگانی و سلامت شهروندان بوده است. طی این دوره، بیش از ۳۰ کیلومتر مسیر دوچرخه‌سواری و پیاده‌روی در سطح شهر احداث کرده‌ایم.
در آغاز دوره مدیریت ما تنها یک گذر ورزشی در شهر وجود داشت، اما امروز به ۲۱ گذر فعال و ۲۱ گروه ورزشی صبحگاهی و عصرگاهی رسیده‌ایم. زمین‌های ورزشی برای فوتبال، بسکتبال، والیبال و اسکیت نیز در نقاط مختلف شهر راه‌اندازی شده‌اند.
 
پرسش: توجه به تحولات اخیر، شهرداری چه آمادگی‌هایی در حوزه بحران و پدافند غیرعامل دارد؟
شهردار سنندج: ما در کنار پروژه‌های عمرانی، همواره نگاه پدافند غیرعامل را نیز مدنظر داشته‌ایم. پارک‌هایی که احداث شده‌اند، علاوه بر تفرجگاه، در زمان بحران نیز قابل استفاده خواهند بود. در جریان جنگ ۱۲ روزه اخیر، شهرداری به صورت کامل در کنار سایر نهاد‌ها فعال بود و خدمات‌رسانی به مردم بدون وقفه ادامه یافت.
 
پرسش: در حوزه عمرانی و ترافیکی، مردم شاهد چه پیشرفت‌هایی بوده‌اند؟
شهردار سنندج: پروژه‌های مختلفی در ورودی‌ها و معابر اصلی شهر فعال است؛ از تعریض پل قشلاق و تقاطع محمدی گرفته تا بلوار اسلام‌آباد و بلوار حسن‌آباد. 
پروژه اتصال بلوار گاز نایسر با هدف بهبود شبکه معابر نواحی منفصل در حال اجرا و هم‌اکنون ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد این پروژه در آینده نزدیک با حضور استاندار و دیگر مسئولان استان افتتاح خواهد شد.
 
پرسش: پروژه‌های سرمایه‌گذاری در سنندج در چه وضعیتی قرار دارند؟
شهردار سنندج: ما توانستیم بیش از ۶ هزار میلیارد تومان پروژه سرمایه‌گذاری طراحی کنیم که بخشی از آنها وارد فاز قرارداد و جذب سرمایه‌گذار شده‌اند. 
از جمله پروژه‌های مهم، می‌توان به تعیین تکلیف پروژه تله‌کابین بعد از ۲۲ اشاره کرد، پروژه «سنه سنتر» نیز با پیشرفت ۹۹ درصدی آماده بهره‌برداری است و در صورت تعیین تکلیف در کمیسیون ماده ۱۰۰، به زودی افتتاح خواهد شد.
 
پرسش: در مورد انتقال تاناکورا به سنه‌سنتر چه برنامه‌ای دارید و آیا ساماندهی شاغلین در آن مسیر ممکن است؟
شهردار سنندج: بله، ذات پروژه سنه سنتر انتقال تاناکورا از خیابان شهدا بوده، اما به دلیل گستردگی فعالیت‌ها در آن محدوده، باید با نگاه مدیریتی و نه قهری عمل کنیم. 
واقعیت این است که فضای سنه‌سنتر جوابگوی یک سوم از مجموعه‌ای که الان در خیابان شهدا به عنوان تاناکورا فعالیت می‌کنند نیست از همین رو با هدف ساماندهی این نقطه زمینی در نزدیکی سنه‌سنتر برای فاز دوم این پروژه در نظر گرفته شده که به زودی در شورای شهر بررسی می‌شود.
 
پرسش: در مورد پروژه تله‌کابین سنندج که حدود دو دهه رها شده و بلاتکلیف مانده چه صحبتی دارید؟
شهردار سنندج: پروژه تله‌کابین سنندج از حدود ۲۲ سال پیش رها شده و بلاتکلیف بود. این پروژه سال‌ها در پیچ‌وخم بروکراسی و مشکلات حقوقی متوقف مانده بود، اما اکنون با همت تیم مدیریت شهری، در کمیسیون ماده ۳۸ تعیین تکلیف شده و مراحل حقوقی و سرمایه‌گذاری آن در دست انجام است.
اقدامات لازم برای سرمایه‌گذاری آن انجام شده و این پروژه در مسیر اجرا قرار گرفته است. این اقدام، یکی از گام‌های جدی در حوزه گردشگری و تحول شهری خواهد بود.
اجرای پروژه تله‌کابین سنندج نه‌تنها به رونق گردشگری شهری کمک خواهد کرد، بلکه می‌تواند باعث افزایش درآمد‌های پایدار، ایجاد فرصت‌های شغلی و گسترش خدمات تفریحی و رفاهی برای شهروندان شود. 
این پروژه یکی از گام‌های راهبردی برای ارتقای جایگاه سنندج در حوزه گردشگری غرب کشور خواهد بود.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار