به گزارش دفاعپرس از زاهدان، «عبدالوحد صفرزایی» عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: هسته خرمای ربی با دارا بودن ترکیبات زیستفعال مانند فنولیکها، آنتیاکسیدانها و فیبرهای رژیمی، اثربخشی قابل توجهی در پیشگیری و درمان دیابت، سرطان و بیماریهای قلبی-عروقی دارد.
این محقق با اشاره به تحقیقات انجامشده افزود: عصاره هسته ربی با کاهش استرس اکسیداتیو در مغز، از آسیبهای عصبی جلوگیری میکند و همچنین به بهبود شاخصهای متابولیک و کاهش چربی خون کمک میکند.
وی خرمای ربی را از ارقام نیمهخشک با رطوبت زیر ۱۴ درصد دانست که در شهرستانهای زابل، سراوان، ایرانشهر و چابهار کشت میشود و تأکید کرد: استفاده از ضایعات این خرما به ویژه هسته آن، به عنوان منبع غذایی ارزشمند، توجه محققان علوم غذایی و دارویی را جلب کرده است.
صفرزایی از ثبت نخستین نان لواش غنیشده با نانوذرات عصاره هسته خرمای ربی در جهان خبر داد و گفت: این نان سنتی که خاصیت آنتیدیابتیک دارد، میتواند گامی موثر در بهبود تغذیه بیماران دیابتی باشد.
یافتههای این پژوهش نشان میدهد که هسته خرمای ربی با دارا بودن ترکیبات مفید، میتواند به عنوان یک غذای درمانگر طبیعی در صنایع غذایی و دارویی مورد استفاده قرار گیرد.
انتهای پیام/