گروه سیاسی دفاعپرس ـ رحیم محمدی؛ زمانیکه انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (ره) به پیروزی رسید، یکی از شعارهای اصلی مردم در هر مراسم ملی و مذهبی شعار «مرگ بر آمریکا» بوده و هست؛ البته از همان زمان بعضیها این موضوع را مطرح میکردند که مخاطب این شعار، مردم یا دولتمردان آمریکا هستند به همین جهت در همان سال اول انقلاب، امام خمینی (ره) در جمع پاسداران مسجد حضرت ابوالفضل تهران اشارهای به این موضوع میکنند و میفرمایند: «این ملتی که الان دارند فریاد میزنند مرگ بر آمریکا، مقصودشان کارتر است. ملت آمریکا که به ما کاری نکرده»؛ یعنی از همان سال اول انقلاب امام خمینی (ره) به اصطلاح حساب مردم آمریکا را دولتمردان آن جدا کرد و تمام دشمنیها را متوجه رئیس جمهور و دولتمردان این کشور دانست.
لذا از همان دوران شعار «مرگ بر آمریکا» بهعنوان شعار راهبردی جمهوری اسلامی ایران و سایر ملتهای آزادیخواه جهان تبدیل شد؛ اگرچه این کلمات شعار هستند، ولی همین شعار موجب ناراحتی سیاستمداران آمریکایی شده بهنحوی که سعی کردند به انحای مختلف این را ابتدا از ادبیات سیاسی مردم کشورمان حذف کنند، ولی به دلیل عدم توفیق در آن تلاش خود را بر این موضوع معطوف کردند که شعار را به دشمنی با مردم آمریکا مرتبط سازند؛ درحالی که امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی در ایران تاکید کردند که مقصود مردم از طرح شعار یاد شده کارتر بهعنوان رئیس جمهور ایالات متحده است نه مردم این کشور.
البته همین موضوع را رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در دیدار با فرماندهان نیروی هوایی ارتش در ۱۹ بهمن ۱۳۹۷ بهصراحت بیان کردند: «مرگ بر آمریکا یعنی مرگ بر ترامپ، بولتون و پمپئو، یعنی مرگ بر سردمداران آمریکا؛ ما با ملت آمریکا کاری نداریم ... حالا در این دوره اینها هستند، در دوره دیگر هم دیگران؛ بحث ملت آمریکا نیست».
پس تا اینجا مشخص شد که مخاطب شعار یاد شده مردم آمریکا نیستند؛ لذا همانگونه که امام خامنهای فرمودند: «تا وقتی که دولت آمریکا و رژیم آمریکا همین شرارت، همین دخالت، همین خباثت، همین رذالت را در اعمال خودش دارد، این مرگ بر آمریکا از دهان ملت ایران نخواهد افتاد». اما این شعار از چه زمانی توسط مردم سر داده شد و علت آن چه بود؟
برای پاسخ به این سوال کافی است مروری به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار دانشآموزان با معظمله در سال ۱۴۰۱ داشته باشیم؛ در این دیدار امام خامنهای عنوان کردند: «بعضیها میگویند «مرگ بر آمریکا» میگویید، آمریکاییها با شما دشمنی میکنند؛ من میگویم نه، در آن روزی که آمریکاییها دشمنی را شروع کردند یعنی در بیستوهشتم مرداد، در ایران هیچکس مرگ بر آمریکا نمیگفت، اما آنها ضربه خودشان را زدند؛ ضربه آنها ناشی از «مرگ بر آمریکا» نیست. بعد که ضربه زدند در شانزدهم آذر همان سال دانشجوها در دانشگاه تهران گفتند مرگ بر آمریکا؛ مرگ بر آمریکا یادگار شانزدهم آذر است؛ از آن وقت گفته شد مرگ بر آمریکا؛ آمریکاییها قبل از آن، ضربه را زده بودند».
بیان این جملات نشان میدهد که حتی اگر مردم این شعار را هم سر ندهند، دشمنی آمریکا با ایران تمامی ندارد به دو دلیل؛ اول اینکه زمانی ایران مستعمره آمریکا بوده و آنها هر کاری که میخواستند در کشورمان آنهم بدون ترس و واهمه از توبیخ و محاکمه انجام میدانند، اما انقلاب که شد دست آنها از منافعی که داشتند، کوتاه شد؛ لذا بعد از انقلاب همواره تلاش کردند و میکنند، تا شاید بتوانند منافع از دست رفته خود را در کشورمان باز یابند و تا زمانی که این موضوع محقق نشود، آنها دست از تلاش برای دشمنی با مردم ایران بر نمیدارند.
دوم اینکه انقلاب اسلامی در ایران به نوعی موجب بیداری آزادی خواهان جهان هم شده، لذا میبینید که شعار مرگ بر آمریکا از ایران به شرق و غرب آسیا، اروپا و حتی آمریکای لاتین که گفته میشود حیاط خلوت ایلات متحده است هم کشیده شده و مردم در اعتراضات خود این شعار را سر میدهند؛ پس تا زمانی که نظام سیاسی ایران همسو با سیاستهای آمریکا نباشد، دشمنی دولتمردان این کشور با ایران هم تمامی نخواهد داشت.
بنابر این «مرگ بر آمریکا یعنی مرگ بر سلطهگری، مرگ بر تجاوزگری، مرگ بر دستدرازی به حقوق ملتها» که امام خامنهای در بیانیه گام دوم به آن اشاره کردند؛ لذا شعار مذکور، نه یک هیجان کور، بلکه واکنشی هدفمند به عملکرد سلطهجویانه آمریکا در طول دهههای اخیر است؛ از کودتای ۲۸ مرداد و ۱۶ آذر ۱۳۳۲ گرفته تا حمایت از صدام در جنگ تحمیلی، تحریمهای به اصطلاح فلجکننده، ترور سردار سلیمانی و حمایت از رژیم صهیونیستی در حمله به خاک کشورمان.
انتهای پیام/231