به گزارش دفاعپرس از کرمانشاه، «شهرام کرمی» رییس کل دادگستری استان کرمانشاه امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در سال ۱۴۰۳، ۴۲.۲ درصد از آرای صادره در دادگاههای استان کرمانشاه مشمول مجازاتهای جایگزین حبس بوده که این رقم بیش از ۱۵ درصد بالاتر از میانگین کشوری (۲۷ درصد) است.
کرمی افزود: این موفقیت نتیجه تلاش مستمر مجموعه قضایی استان در اجرای سیاستهای ابلاغی رییس قوه قضائیه در حوزه حبسزدایی و تقویت عدالت ترمیمی است.
رییس کل دادگستری استان کرمانشاه با بیان اینکه ۶ هزار و ۴۳۷ رأی جایگزین حبس در سال گذشته صادر شد، تصریح کرد: ما با استفاده از ظرفیتهای قانونی، آموزش مستمر قضات و هماهنگی درونسازمانی، تلاش کردهایم تا از صدور حبس برای جرایم خفیف پرهیز کنیم.
وی تأکید کرد: مجازاتهای جایگزین شامل مواردی همچون خدمات عمومی رایگان در نهادهای دولتی یا عمومی، دورههای آموزشی و بازپروری اجتماعی و فرهنگی، پابند الکترونیکی، جزای نقدی و تعهدات اخلاقی و مدنی است.
کرمی گفت: این رویکرد ضمن جلوگیری از ورود بیمورد مجرمان غیرخطرناک به زندان، باعث کاهش هزینههای نگهداری زندانیان و کاهش آسیبهای اجتماعی ناشی از حبس شده است.
رییس کل دادگستری استان با اشاره به ادامهدار بودن این مسیر گفت: کرمانشاه با جدیت اجرای سند تحول قضایی را دنبال میکند و اصلاح ساختارها، کاهش جمعیت کیفری و ارتقاء عدالت اجتماعی از اولویتهای دستگاه قضایی استان است.
وی در بخش دیگری از سخنانش از کسب رتبه اول کشوری در شاخص اتقان آرا با ۸۴.۳ درصد و همچنین برگزاری ۱۸۰ هزار ملاقات مردمی در سال گذشته خبر داد و این 2 دستاورد را نشانگر حرکت نظام قضایی استان در مسیر عدالت قضایی دانست.
کرمی با تشریح عملکرد این نهاد در سال ۱۴۰۳، اعلام کرد: دادگستری کرمانشاه موفق شده با کسب ۸۴.۳ درصد در شاخص اتقان آرا، رتبه نخست کشوری را به خود اختصاص دهد، در حالی که میانگین کشوری در این شاخص ۷۸.۹ درصد بوده است.
رییس کل دادگستری استان کرمانشاه با اشاره به اینکه «اتقان آرا» حاصل رویکرد علمی، متعهدانه و منسجم در فرآیند رسیدگی قضایی است، گفت: دقت، استدلال حقوقی و نگاه انسانی قضات استان، عامل اصلی صدور آرای مستدل و ماندگار بوده که در مراحل تجدیدنظر نیز از استواری برخوردارند.
کرمی همچنین ارتباط مستقیم با مردم را رکن دوم تحقق عدالت دانست و افزود: در سال گذشته، بیش از ۱۸۰ هزار ملاقات مردمی با اینجانب و دیگر مسوولان قضایی استان انجام شده که کرمانشاه را به یکی از استانهای برتر در این زمینه تبدیل کرده است.
وی تصریح کرد: در این دیدارها تلاش شده است با تبیین فرآیندهای قضایی و پاسخگویی شفاف، افکار عمومی اقناع شود؛ چراکه اقناع مردم، زمینهساز افزایش سرمایه اجتماعی قوه قضائیه و تضمینکننده سلامت نظام عدالت است.
رییسکل دادگستری استان کرمانشاه با تأکید بر پیگیری مستمر مطالبات مردمی و تلاش برای احقاق حق، خاطرنشان کرد: از اقناع در دیدارهای مردمی تا اتقان در صدور آرا، مسیر عدالت را در استان کرمانشاه با قدرت، مردمیسازی و انسجام دنبال کردهایم.
انتهای پیام/