به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاعپرس، مجموعه حاضر رهنمودهای رهبر معظم انقلاب درباره درسهای عاشورا است که به صورت موضوعی تدوین و بعد از نمایهزنی و تیتربندی مطالب در اختیار علاقهمندان قرار گرفته است. این کتاب یکی از آثار موضوعی استخراج شده از کتاب مرجع «آفتاب در مصاف» ـ مشتمل بر تمامی بیانات رهبری از سال ۵۷ تا ۹۰ در مورد سرور و سالار شهیدان امام حسین (علیه السلام)ـ است.
«درسهای عاشورا» بیش از ۵۰ درس از مکتب حسینی از جمله: تنوع و جاودانگی درسهای عاشورا، وجوب قیام برای اصلاح جامعه اسلامی، لزوم شناخت وظیفه اصلی، انجام به موقع تکلیف، مقابله با جدایی دین از سیاست و سه ویژگی برجسته و تعیینکننده ابی عبدالله (علیه السلام) را شامل میشود.
بخشی از متن کتاب:
درس اصلی انگیزه هدف و چرایی قیام عاشورا
اگر این حادثه عاشورا را دقیق در نظر بگیرید شاید بشود گفت انسان میتواند در حرکت چند ماهه ی حضرت ابی عبدالله از آن روزی که از مدینه خارج شد و به طرف مکه آمد، تا آن روزی که در کربلا شربت گوارای شهادت نوشید بیش از صد درس مهم بشمارد. نخواستم بگویم هزارها درس میشود گفت هزارها درس هست. ممکن است هر اشاره ی آن بزرگوار، یک درس باشد؛ اما اینکه میگویم بیش از صد درس یعنی اگر ما بخواهیم این کارها را مورد مداقه قرار دهیم از آن میشود صد عنوان و سرفصل به دست آورد که هر کدام برای یک امت برای یک تاریخ و یک کشور برای تربیت خود و اداره ی جامعه و قرب به خدا درس است.
به خاطر این است که حسین بن علی اروحنا فداه و فدا اسمه و ذکره در دنیا مثل خورشیدی در میان مقدسین عالم، این گونه میدرخشد. انبیا و اولیا و ائمه و شهدا و صالحین را در نظر بگیرید! اگر آنها مثل ماه و ستارگان باشند این بزرگوار مثل خورشید میدرخشد.
و اما آن صد درس مورد اشاره به کنار؛ یک درس اصلی در حرکت و قیام امام حسین وجود دارد که من امروز سعی خواهم کرد آن را به شما عرض کنم همه ی آنها حاشیه است و این متن است. چرا قیام کرد؟ این درس است.
انتهای پیام/ 161