توسعه شهری در کردستان نیازمند حمایت از سرمایه‌گذاران بومی است

فرماندار سقز با اشاره به نقش کلیدی سرمایه‌گذاران بومی در توسعه شهری، خواستار تسهیل فرآیند‌های اداری و هماهنگی بیشتر دستگاه‌های اجرایی برای جذب سرمایه‌گذاری پایدار شد.
کد خبر: ۷۶۱۲۹۴
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۹:۴۰ - 09July 2025
به گزارش دفاع‌پرس از کردستان، ضیاالدین نعمانی عصر چهارشنبه در سمینار اصول و فنون جذب سرمایه‌گذار که با حضور شهرداران و مدیران شهری کردستان و به منظور فرصتی برای بازخوانی چالش‌ها و فرصت‌های حوزه سرمایه‌گذاری شهری در استان برگزار شد، با تأکید بر اهمیت نقش شهرداری‌ها در توسعه شهری، اولویت‌بخشی به سرمایه‌گذاران بومی را یک ضرورت دانست.
 
توسعه شهری در کردستان نیازمند حمایت از سرمایه‌گذاران بومی است
 
وی با اشاره به تجربیات موفق در سطح استان، سرمایه‌گذاران بومی را آشناتر با ظرفیت‌های محلی و در نتیجه موفق‌تر در اجرای پروژه‌های عمرانی و خدماتی دانست و تصریح کرد: شهرداری‌ها باید در مسیر تدوین طرح‌های جامع و تفصیلی شهرها، با رعایت دقیق قوانین و ضوابط شهرسازی، زمینه جذب سرمایه‌های بخش خصوصی را فراهم کنند.
 
یکی از حوزه‌هایی که فرماندار سقز بر آن تأکید ویژه داشت، رونق ساخت‌وساز‌های مجاز و ساماندهی فرآیند سرمایه‌گذاری در حوزه‌های زیرساختی همچون بازیافت زباله و بهبود خدمات شهری بود.
 
نعمانی شهرداری‌ها را نهاد‌هایی خدمات‌رسان و پویا معرفی کرد که بدون فعالیت مستمر حوزه سرمایه‌گذاری و تعامل سازنده با شورا‌های اسلامی شهر، در مسیر توسعه دچار رکود خواهند شد.
 
وی در ادامه، یکی از چالش‌های اصلی توسعه شهری را کمبود اعتبارات عمرانی دانست و جذب سرمایه‌گذار را تنها راهکار مؤثر برای ایجاد درآمد‌های پایدار و کاهش وابستگی شهرداری‌ها به بودجه‌های دولتی عنوان کرد.
 
وی با بیان اینکه در برخی حوزه‌ها از جمله انرژی‌های تجدیدپذیر، روند جذب سرمایه‌گذار در شهرستان سقز به نتیجه مطلوب نرسیده است، به نمونه‌هایی از درخواست‌های سرمایه‌گذاران انرژی خورشیدی اشاره کرد و از طولانی شدن روند صدور مجوز‌ها توسط شرکت برق منطقه‌ای انتقاد کرد.
 
سرپرست فرمانداری سقز همچنین عدم هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی و کاهش اختیارات ادارات شهرستان‌ها را از جمله موانع جدی در مسیر سرمایه‌گذاری در مناطق شهری و روستایی برشمرد و خواستار رفع این موانع و تسهیل در فرآیند صدور مجوز‌های قانونی شد.
 
این سمینار، به‌عنوان بستری برای تبادل تجربه و طرح مسائل اجرایی، گامی در راستای افزایش هم‌افزایی مدیران شهری کردستان برای توسعه پایدار شهری ارزیابی شد، رویکردی که می‌تواند مسیر تازه‌ای برای رونق اقتصادی و بهبود کیفیت زندگی شهری در استان ترسیم کند.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار