به گزارش دفاعپرس بوشهر، «سعید قربانی» کارشناس مسائل اقتصادی در گفت وگو با رسانه ها با بیان اینکه توان بومی ایران در غنیسازی اورانیوم بهعنوان یکی از ارکان اساسی تأمین پایدار سوخت برای راکتورهای تحقیقاتی از اهمیت راهبردی بالایی برخوردار است اظهار داشت: راکتورها نقش حیاتی در تولید رادیوداروهای ضروری ایفا میکنند که سالانه بیش از یک میلیون بیمار ایرانی به آنها وابسته هستند. این رادیوداروها در درمان بیماریهایی نظیر سرطان، بیماریهای قلبی و اختلالات عصبی کاربردهای کلیدی دارند.
وی افزود: علاوه بر ظرفیتهای صنعتی برای طراحی و تولید سوخت راکتورهای قدرت ایجاد توانمندیهای لازم برای طراحی و ساخت نیروگاههای اتمی و پروژههای ۲۰ هزار مگاواتی تحولی راهبردی به شمار میآید.
قربانی مطرح کرد: این پیشرفتها نهتنها موجب شگفتی قدرتهای استکباری شده بلکه آنها را وادار کرده است تا به هر طریق ممکن از تحقق و ظهور توانمندیهای ایران در این حوزه جلوگیری کنند.
کارشناس مسائل اقتصادی توان فنی و عملی بیان کرد: ایران در غنیسازی اورانیوم، بهویژه قابلیت کنترل در کاهش یا افزایش سطح غنیسازی بهعنوان یک ابزار دیپلماتیک مؤثر جایگاه ایران را در مذاکرات بینالمللی تقویت کرده است. این موضوع بهویژه در مذاکرات برجام گذشته و مذاکرات جاری و آینده تأثیرگذار بوده است.
وی ادامه داد: غنیسازی مستقل و توانایی بومی در طراحی و تولید سانتریفیوژهای، نشاندهنده درک عمیق ایران از چرخه سوخت هستهای است.
قربانی افزود: واقعیت پیامی روشن به قدرتهای منطقهای و فرامنطقهای ارسال میکند که ایران از دانش و زیرساختهای لازم برای حفظ امنیت و ثبات راهبردی برخوردار است.
کارشناس مسائل اقتصادی بیان کرد: در نهایت توانمندیهای اقتصادی و علمی ایران در زمینه غنیسازی اورانیوم نه تنها به تقویت موقعیت دیپلماتیک کشور کمک میکند، بلکه میتواند به توسعه پایدار و تأمین نیازهای ضروری جامعه نیز منجر شود.
انتهای پیام/