به گزارش
دفاعپرس از کردستان، "آمنه غلام ویسی" مدیرکل ورزش و جوانان استان کردستان، در گفتوگویی خبری موارد متعددی را در حوزه ورزش و جوانان استان کردستان تشریح و با تأکید بر ضرورت توسعه ورزش همگانی در سراسر استان اظهار داشت: با الهام از منویات رهبر معظم انقلاب در خصوص عدالتمحوری، تلاش ما بر این است که بیشترین برنامههای ورزشی همگانی در مناطق محروم، حاشیه شهرها و روستاهای دورافتاده برگزار شود.
وی افزود: در قالب جشنوارههای فرهنگی ورزشی، توانستیم برنامههایی متنوع و مورد استقبال عمومی برگزار کنیم؛ برای نخستین بار در سطح کشور، پیادهروی همگانی را در یکی از روستاهای شهرستان سنندج برگزار کردیم که بعدها این مدل در سایر نقاط کشور نیز تکرار شد.
مدیرکل ورزش کردستان ادامه داد: برگزاری مستمر این برنامهها در مناطق روستایی نشان داد که این مناطق، ظرفیت بالایی برای مشارکت اجتماعی در حوزه ورزش دارند و یکی از موثرترین بسترها برای ترویج سبک زندگی سالم هستند؛ استان کردستان استعدادهای بزرگی در ورزش قهرمانی دارد؛ برای حمایت هدفمند از قهرمانان، بهویژه آنهایی که شانس حضور در رقابتهای آسیایی و المپیک را دارند، جلسات تخصصی متعددی با هیأتهای ورزشی برنامهریزی شده است.
غلامویسی افزود: در روزهای آینده نشستهای تصمیمساز با هیأتهای تخصصی ورزشی برگزار میشود تا نحوه حمایت مالی، تجهیزاتی و روحی از قهرمانان تعیین شود. امیدواریم نمایندگان شایستهای از کردستان در رویدادهای بینالمللی پیشرو داشته باشیم.
وی یکی از چالشهای اصلی حوزه ورزش استان را کمبود برخی از زیرساختهای استاندارد ورزشی دانست و گفت: «برای رسیدن به استانداردهای جهانی، زیرساختهای ما باید تقویت شود. خوشبختانه طی سالهای اخیر، در زمینه احداث زمینهای چمن مصنوعی روستایی پیشرفت خوبی داشتهایم؛ بهطوری که بهطور متوسط، سالانه پنج زمین چمن مصنوعی در سطح استان راهاندازی شده استاگر میخواهیم ورزشکاران ما در مسابقات بینالمللی بدرخشند، زیرساختهای ما نیز باید استاندارد، ایمن و در دسترس باشد. این موضوع، از اولویتهای اصلی ما در برنامههای توسعهای است.»
مدیرکل ورزش و جوانان کردستان همچنین به آخرین وضعیت سالن ۶ هزار نفری سنندج اشاره کرد و گفت: این سالن از مطالبات مهم جامعه ورزش استان است. با پیگیریهای صورتگرفته و بازدید مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور در اسفند گذشته، قولهایی برای تخصیص اعتبارات داده شد.
غلامویسی ادامه داد: برای تکمیل این پروژه، حدود ۱۵ میلیارد تومان اعتبار از سوی شرکت توسعه باید تأمین شود. پس از تکمیل و تحویل پروژه به استان، ۲۵ میلیارد تومان اعتبار استانی که از سوی استاندار محترم تأمین شده، صرف تجهیز سالن خواهد شد. در حال حاضر، این مبلغ در حساب ادارهکل موجود است، اما تا زمان تحویل رسمی پروژه، قابل هزینهکرد نیست؛ در آخرین پیگیریها، شرکت توسعه قول داده است که در نخستین تخصیص اعتبارات سال ۱۴۰۴، بودجه موردنیاز این پروژه را تأمین و روند تکمیل را تسریع کند. با بهرهبرداری از این سالن، تحولی جدی در برگزاری مسابقات ملی و میزبانی رخ خواهد داد.
وی با اشاره به اینکه چند پروژه مهم ورزشی در سال ۱۴۰۴ به بهرهبرداری خواهد رسید، بیان کرد: از این پروژهها میتوان به «مجموعه ورزشی حسنآباد سنندج»، «مجموعه تختی بانه» و «هتل ورزش شهرستان سقز» اشاره کرد؛ امیدواریم که با همراهی مسئولان استانی و جذب اعتبارات ملی، روند تکمیل این پروژهها سرعت بیشتری بگیرد و در اختیار ورزشکاران و مردم قرار گیرد.
مدیرکل ورزش و جوانان کردستان در پایان با اشاره به ضرورت هماهنگی قبل از اجرای پروژههای محلی گفت: دهیاریها و بخشداریها قبل از آغاز هر پروژه ورزشی، باید با ادارهکل هماهنگ باشند. اولویتبندی احداث زمینهای چمن بر اساس شاخصهایی همچون تراکم جمعیت و نزدیکی به دیگر امکانات ورزشی انجام میشود؛ این امر برای جلوگیری از اتلاف منابع و رعایت عدالت در توزیع امکانات ورزشی الزامی است.
غلامویسی تاکید کرد: در برخی موارد، ساخت زمینهای چمن بدون رعایت استانداردها ممکن است به ورزشکاران آسیب برساند؛ بنابراین انتظار داریم که تمام نهادها و دستگاههای محلی، در مسیر توسعه ورزش با هماهنگی کامل با ادارهکل گام بردارند.
انتهای پیام/