به گزارش
دفاعپرس از کردستان، روز ملی ادبیات کودک و نوجوان در مرکز شماره یک کانون پرورش فکری سنندج، امسال رنگ و بویی متفاوت داشت.
در این روز، قصهها نه فقط از میان برگهای کتاب، بلکه از پردههای سینما به دل نوجوانان راه یافت. بزرگداشت مهدی آذر یزدی، نویسندهای که سالهاست قصههایش همدم تنهاییهای کودکان ایرانی بوده، در این مرکز بهانهای شد برای تماشای روایتهایی از زندگی واقعی کودکان این سرزمین.
در این برنامه، فیلمی اجتماعی به کارگردانی جلال نصیری برای نوجوانان مناطق کمبرخوردار ننله و پیرمحمد به نمایش درآمد؛ فیلمی که با زبانی ساده، اما عمیق، دنیای کودکان حاشیهنشین را روایت میکرد.
داستان کودکانی که آرزویشان چیزی جز داشتن یک زمین فوتبال امن نیست و در دل این آرزو، دغدغههای بزرگی، چون فقر، تبعیض و عدالت اجتماعی نهفته است.
تماشای این فیلم فرصتی شد برای نوجوانان تا نه تنها به تماشای یک اثر هنری بنشینند، بلکه درباره زندگی خود و دیگران بیندیشند و حرف بزنند.
محمد فتحیزاده، معاون فرهنگی و اجرایی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کردستان، طی سخنانی ضمن تکریم جایگاه کودکان، به اهمیت داستاننویسی، مطالعه و روایتگری در شکلگیری تمدن انسانی اشاره کرد و تأکید کرد: داستان، ابزاری برای فهم زندگی و تاریخ است و مطالعه، راهی برای خوب زیستن.
وی بیان کرد:برنامههایی، چون اثرخوانی، سعدیخوانی، داستانگویی و تحلیل فیلم، به کودکان فرصتی داد تا خود نیز در مقام راوی و تحلیلگر ظاهر شوند و قصههای خود را بازگو کنند.
در کنار نمایش فیلم، مربیان فرهنگی مرکز تلاش کردند بار دیگر کودکان را با دنیای ادبیات پیوند دهند. قصههایی از امید و تلاش، که کودکان را به باور تواناییهای خود و جستجوی راههای بهتر برای زندگی دعوت میکرد.
این روز، فرصتی برای همنشینی چهرههای فرهنگی و هنری استان کردستان نیز بود. هنرمندان و کارشناسانی که در کنار کودکان و نوجوانان نشستند و درباره اهمیت داستان و هنر گفتوگو کردند.
از نقش قصه در تربیت انسان تا اهمیت مطالعه و روایتگری در شناخت بهتر دنیای پیرامون، محور سخنان و گفتوگوهای این رویداد بود.
جلال نصیری کارگردان کردستانی نیز پس از نمایش فیلم، روایتی از مسیر خلق این اثر را با نوجوانان در میان گذاشت و گفت: گاهی یک نگاه ساده، یک لبخند یا صدای پرنده، میتواند جرقهای برای خلق یک داستان یا فیلم باشد.
نصیری نوجوانان را به دقت در محیط پیرامون و بازنویسی مستمر آثار خود فراخواند تا به تولید اثری عمیق و ماندگار دست یابند.
وی از لحظههای الهامبخش زندگی روزمره گفت، از نگاه به سادهترین اتفاقات اطراف که میتواند آغازگر داستانی تازه باشد و از لزوم بازنویسی مداوم برای رسیدن به اثری ماندگار.
در حاشیه این مراسم، کارشناسان فرهنگی هدف از دعوت فیلمسازان در چنین روزی را ایجاد انگیزه و جسارت در دل نوجوانان دانستند؛ جسارت برای نوشتن، خلق کردن و بازتاب دادن دنیای درونی و بیرونی خود.
برگزاری این مراسم در سنندج، نشان از تلاشی آگاهانه برای پیوند ادبیات و سینما در فرآیند تربیت فرهنگی کودکان و نوجوانان دارد. تلاشی که با بهرهگیری از ظرفیتهای هنری و ادبی استان، کودکان را به درک عمیقتری از زندگی و اجتماع دعوت میکند.
این رویداد نه تنها بزرگداشتی برای آذر یزدی، بلکه پلی میان گذشته و آینده بود؛ میان قصههای دیروز و فیلمهای امروز، و میان آرزوهای کودکانه و مسئولیتهای اجتماعی.
در پایان این روز، کودکان نایسر و پیرمحمد با ذهنی پر از قصه و نگاهی تازه به دنیای اطراف خود، مرکز فرهنگی را ترک کردند؛ شاید هر یک از آنها راوی داستانی تازه برای فردای این سرزمین باشد.
انتهای پیام/