گزارش‌ها از میانجیگری نماینده نچیروان بارزانی و پایان تنش در اقلیم کردستان خبر می‌دهند

در پی دو روز تنش مسلحانه میان نیرو‌های حزب دمکرات کردستان و طرفداران عشیره هرکی در شهرستان خبات اربیل، نماینده‌ای از سوی نچیروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان، به منظور توافق و پایان دادن به تنش با خورشید هرکی دیدار و گفت‌و‌گو کرد. این دیدار به توقف درگیری‌ها و عقب‌نشینی نیرو‌های امنیتی از روستای گردەڕەش انجامید.
کد خبر: ۷۶۱۳۴۳
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۴۰۴ - ۲۲:۵۷ - 09July 2025
به گزارش دفاع‌پرس از کردستان، روز چهارشنبه شریف بیدودی، مسئول محافظان نچیروان بارزانی و نماینده ویژه رئیس اقلیم، وارد خانه خورشید هرکی شد و با او گفت‌و‌گو کرد. این تلاش پس از شکست اولیه برای دستگیری خورشید صورت گرفت. در این دیدار، خورشید هرکی که طی دو روز گذشته از تسلیم به نیرو‌های امنیتی امتناع کرده بود، اعلام کرد: «فقط حاضر هستم خود را به شخص رئیس اقلیم، نچیروان بارزانی، تسلیم کنم و حزب دمکرات باید نیروهایش را از منطقه خارج کند».
 
گزارش‌ها از میانجیگری نماینده نچیروان بارزانی و پایان تنش در اقلیم کردستان خبر می‌دهند
 
خورشید هرکی در سخنانی خطاب به نماینده نچیروان بارزانی گفته است: «این وضعیت باید از سوی حزب دمکرات کردستان خاتمه داده شود و نیرو‌های اعزام‌شده به دروازه خبات سریعاً عقب‌نشینی کنند.»
 
رسانه تحلیلی استاندارد نوشت: «نماینده رئیس اقلیم کردستان از خورشید هرکی خواست تا به‌طور داوطلبانه روستای گردەڕەش را ترک کند، اما خورشید هرکی این درخواست را رد کرد و در پاسخ به نماینده رئیس اقلیم گفت که خواسته‌هایش را به خود رئیس اقلیم منتقل کند.»
 
این در حالی است که برخی رسانه‌ها نوشته‌اند: تلاش‌های رئیس اقلیم کردستان به شکست انجامید. هرکی‌ها بر خواسته‌های خود پافشاری می‌کنند.
 
این رسانه‌ها با استناد به منابع خود نوشته است: پس از آنکه هیئت نمایندگی نچیروان بارزانی روستا را ترک کرد، حزب دمکرات با نیرویی گسترده‌تر و همراه با تجهیزات سنگین به سمت خبات حرکت کرد، به‌گونه‌ای که علاوه بر سلاح‌های سنگین، حتی بالگرد نیز به همراه آنان بود.
 
با این حال ویدیو‌های منتشرشده توسط ساکنان محلی نشان می‌دهد به دنبال این دیدار، نیرو‌های امنیتی اقلیم منطقه گردەڕەش را ترک کرده و درگیری‌ها متوقف شد. 
 
گفته می‌شود خورشید هرکی از همه افراد مسلح خواسته است به خانه‌های خود بازگردند و سلاح‌های خود را تحویل دهند و اعلام کرد که مسئله از این پس باید از مسیر قانون و دادگاه پیگیری شود.
 
در پیش‌زمینه این بحران، اختلافات ملکی میان عشیره هرکی و عشیره گوران بر سر زمینی در منطقه خبات وجود دارد. تا عصر دیروز، درگیری میان این دو عشیره بود، اما پس از ورود نیرو‌های حزب دموکرات برای بازداشت خورشید هرکی، تنش به مقابله مستقیم با حاکمیت حزب کشیده شد.
 
از نکات قابل‌توجه، این است که خورشید هرکی پیش‌تر از عضویت خود در حزب دمکرات اعلام انصراف کرده بود. وی گفته بود که علی‌رغم درخواست‌های مکررش برای دیدار با مسعود بارزانی، اجازه‌ای به او داده نشده است.
 
دیدار نماینده نچیروان بارزانی با خورشید هرکی و متوقف‌شدن درگیری‌ها، بحران را تا حد زیادی کنترل کرده است، اما هنوز هیچ بیانیه رسمی از سوی ریاست اقلیم یا حزب دمکرات کردستان منتشر نشده است.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها