به گزارش دفاعپرس از فارس، مهدی رنجبر، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با بیان اینکه در اداره کل تلاش ما این بود که شکل برگزاری برنامههای دهه اول محرم را به گونهای تغییر دهیم که به تعبیر وزیر فرهنگ و ارشاد، هیچگونه دوگانگی یا دوقطبی در نسبت ایرانیت و اسلامیت ایجاد نشود اظهار داشت: در حوزه محتوایی نوحهخوانیها و روضهخوانیها تغییری نداشتیم، اما در فضای شکلی برنامهها، آنها را از مکانهای سنتی مانند حسینیهها، مساجد و تکایا به خیابانها و محلات بردیم تا ضمن ایجاد تازگی، مخاطبان عمومیتری جذب شوند.
رنجبر با بیان اینکه ۱۰ شب برنامه در فضای باز مقابل تالار حافظ، آموزشگاهها، خیابانها و گذرهای شهر برگزار شد، گفت: این برنامهها ترکیبی از تعزیه و نوحهخوانی بود و بهویژه اجرای ارکستر فیلارمونیک با قطعاتی، چون نوای عاشورا وای ایران در چند نقطه شهر، مورد استقبال مردم قرار گرفت. هدف ما از این اقدامات، جذب و جلب سرمایههای اجتماعی نظام و ایران اسلامی بود.
وی با اشاره به ضرورت عبور از شیوههای سنتی برگزاری مراسم عزاداری، تصریح کرد: شاید زمان آن فرا رسیده که برای سوگواری در شأن سرور و سالار شهیدان، برنامههایی با رویکردی نو و البته با حفظ غنای تراژیک و غمانگیز تعریف شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس گفت: نزدیک به ۳۰ شهرستان استان برای همکاری در برگزاری تعزیه و مداحی اعلام آمادگی کردند و در قالب شورای فرهنگ عمومی و شورای اداری شهرهای خود مشارکت داشتند.
رنجبر با اشاره به تنوع برنامهها در سطح استان افزود: در برخی شهرستانها، ویژهبرنامههایی نیز اجرا شد؛ از جمله جشنوارههای عکس تعزیه و عکاسی محرم، همچنین مراسم سنتی چکچکو در شهرستان استهبان و برنامههای متنوع دیگر در مناطق جنوبی استان به طور کلی، محور اصلی مشارکت در اجرای برنامهها با شهرستانها بود.
انتهای پیام/