مجمع نمایندگان استان همدان آماده پیگیری ارتقای بودجه موزه دفاع مقدس است

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی، گفت: ما در مجمع نمایندگان استان همدان آمادگی داریم تا بتوانیم در بودجه‌ریزی‌های سالانه جایگاه شهدا و موزه دفاع مقدس را ارتقا دهیم‌.
کد خبر: ۷۶۱۴۹۴
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۳ - 10July 2025

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از همدان، «عباس صوفی» نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی، در دیدار با سردار سرتیپ دوم پاسدار  «مهدی ظفری» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان همدان، با اشاره به اهمیت زنده نگه داشتن یاد و راه شهدا، اظهار داشت: فعالیت در حوزه نشر ارزش‌های دفاع مقدس یک کار ارزشمند و مقدس است و ما باید در این مسیر همراه و پشتیبان مجموعه‌های فرهنگی باشیم. زنده نگه‌داشتن یاد شهدا وظیفه ماست و نباید صرفاً مسئولیت آن را به بنیاد شهید بسپاریم.

صوفی

وی افزود: نباید در بزرگداشت شهدا دچار سطح‌بندی شویم؛ هر شهید در جایگاه خود دارای ارزش و احترام ویژه است. در دوران مسئولیتم در شهرداری همدان، تلاش کردم تا این موضوع در اقدامات فرهنگی نمود داشته باشد. طرح‌هایی مانند دیوارنگاره‌های شهدا، پروژه "آبروی محله" و کاشی‌کاری‌های مزین به تصاویر شهدا از جمله این اقدامات بود، هرچند متأسفانه استمرار نیافت.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر لزوم بیرونی شدن تأثیرات مرکز فرهنگی و ‌موزه دفاع مقدس خاطرنشان کرد: باید اثرات موزه دفاع مقدس به بیرون از مجموعه گسترش یابد. زمانی که روزانه تا هزاران نفر از آن بازدید می‌کنند، ضروری است برای این بازدیدکنندگان بسته‌های فرهنگی طراحی و ارائه شود تا اثرگذاری ماندگارتری داشته باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به تلاش‌های شهید حسن صوفی در طراحی ساختار پنج لشکر اشاره کرد و گفت: او بر اساس فرمایش امام (ره) مبنی بر تشکیل ارتش ۲۰ میلیونی، طرحی بزرگ را آغاز کرد. این تفکر است که باید امروز منتقل شود، نه صرفاً تصاویر یا وسایل شهدا.

صوفی خاطرنشان کرد: شهرداری باید در ساختار بودجه‌ریزی خود، بودجه‌ای مشخص برای نگهداری و توسعه ‌موزه دفاع مقدس در نظر بگیرد. شهرداری‌ها طبق قانون باید پنج درصد از بودجه خود را صرف امور فرهنگی کنند. این منابع باید در جهت تولید محتوای فرهنگی، چاپ کتاب و محصولات چندرسانه‌ای درباره شهدا اختصاص یابد.

وی با اشاره به عدم حضور فعال برخی نهادهای فرهنگی در فرآیندهای بودجه‌ریزی کشور گفت: بسیاری از بودجه‌ها در تهران تقسیم می‌شود و نهادهایی که حضور پررنگ‌تر و چانه‌زنی قوی‌تری دارند، سهم بیشتری دریافت می‌کنند. لذا ضروری است که مجموعه‌های متولی دفاع مقدس نیز ارتباط سازمان‌یافته‌ای با مجلس، به‌ویژه کمیسیون‌های برنامه‌وبودجه، فرهنگی و عمران داشته باشند.

صوفی با اشاره به استقبال دانشجویان و جوانان از فعالیت‌های پژوهشی در حوزه ایثار و شهادت گفت: دانشگاه‌ها ظرفیت بزرگی برای مطالعات علمی و فرهنگی در حوزه شهدا دارند. باید این فضاها باز و هدایت شوند.

وی از آمادگی مجمع نمایندگان استان برای برگزاری جلسه با مجموعه مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس همدان خبر داد و افزود: همه مسئولان به موضوع شهدا احترام می‌گذارند و اگر پیگیری وجود داشته باشد، قطعاً نتایج مثبتی به همراه خواهد داشت؛ ما نیز آمادگی داریم جلسه‌ای مشترک برگزار کنیم تا بتوانیم در بودجه‌ریزی‌های سالانه جایگاه شهدا و موزه دفاع مقدس را ارتقا دهیم.

نماینده مردم همدان در مجلس خاطرنشان کرد: هیچ‌کس در کشور ما نسبت به شهدا بی‌تفاوت نیست. فقط باید ساختار و زبان مطالبه‌گری درست باشد. مردم با فرهنگ ایثار و شهادت زندگی کرده‌اند و همواره برای حمایت از آن آماده‌اند.

صوفی در پایان ضمن تقدیر از زحمات مجموعه اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان همدان، متذکر شد: ارادت ما به شهدا و خانواده‌های آنان، همیشگی است و امیدوارم با هم‌افزایی نهادها، بتوانیم راه شهیدان را پررنگ‌تر از گذشته زنده نگه داریم.

مجمع نمایندگان استان همدان آماده پیگیری ارتقای بودجه موزه دفاع مقدس است

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار