ادبیات جنگ بخش مهمی از ثروت ملی‌ است

مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت گفت: ادبیات جنگ بخش مهمی از ثروت ملی ماست که یک‌جایی مصرف می‌شود و ایران را مقاوم می‌کند. این ادبیات و کتاب‌ها قیمت تمام شده جنگ را برای ما مشخص می‌کنند تا قدردان مملکت و کشورمان باشیم.  
کد خبر: ۷۶۱۴۹۵
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۴۰۴ - ۰۷:۱۷ - 12July 2025

«مرتضی سرهنگی» مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت و مرکز مطالعات و تحقیقات فرهنگ و ادب پایداری در گفت‌و‌گو با خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، درباره واکنش سریع هنرمندان کاریکاتوریست در نمایشگاه پوزه‌بند اظهار داشت: دیکتاتور را باید با طنز تحقیر کرد؛ دیکتاتور را با مسائل جدی نمی‌توان تحقیر کرد؛ لذا در واکنش به این اتفاقات اگر هنرمند بخواهد فرصت بدهد و در فرصت مناسب خلق اثر کند، در واقع فرصت به دشمن داده شده است، بنابراین واکنش سریع هنری به جنایت جنایت‌کاران لازم است.  

ادبیات جنگ بخش مهمی از ثروت ملی‌ است که ایران را مقاوم می‌کند

مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری نمایشگاه «پوزه‌بند» را یک نوع کوچک شماری و تحقیر دشمن دانست و ادامه داد: ما وقتی جنگ و دیکتاتور را تحقیر می‌کنیم، می‌توانیم بر او غلبه کنیم لذا برگزاری نمایشگاه‌های هنری به‌ویژه پس از فجایع انسانی اخیر در ایران و غزه، اقدامی به‌جا و ضروری است، اما فقط نمایش آثار کافی نیست؛ آنچه اهمیت دارد، واکنش سریع و مؤثر فرهنگی است. هنرمند و نویسنده باید در لحظه سخن بگویند، قبل از آن‌که دشمن روایت خود را غالب کند.  

وی با بیان اینکه کشوری که بتواند ادبیات و هنر جنگ خود را حفظ کند، مرز‌های فکری و هویتی‌اش را هم حفظ کرده است، تصریح کرد: ثمره این اتفاقی که در ادبیات دفاع مقدس و مقاومت ما طی سال‌ها رقم خورد، همین مقاومتی بود که در سوریه، لبنان، فلسطین و این روز‌ها در ایران شاهد آن بودیم. این روایت سالم و صحیحی از جنگ است که یک دارایی ملی است که هر شخصی وظیفه دارد به آن اضافه کند چراکه تمام ثروت‌های یک ملت زیر زمین و منابع نیست بلکه خیلی از ثروت‌های ما روی زمین و فرهنگ و هنرمندان است.  

سرهنگی کارتون و کاریکاتور را یک زبان بین‌المللی برای ارتباط با جهان دانست و ادامه داد: نمایشگاه کارتون و کاریکاتور پوزه بند که این روز‌ها در حوزه هنری برقرار است، صرفاً یک واکنش احساسی نیست. پیام دارد، هدف‌گذاری دارد. اگر بتوانیم این آثار را به‌درستی به مخاطب داخلی و حتی بین‌المللی معرفی کنیم، نقش ادبیات و هنر در شکل‌دهی به افکار عمومی جهان دوچندان می‌شود.

مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری درباره تفاوت جنگ کنونی با دوران دفاع مقدس گفت: شرایط کنونی با دوران دفاع مقدس قابل مقایسه نیست، اما باطن هردو مقاومت و پیروزی است؛ ما این مقاومت را از دوران دفاع مقدس یادگرفته‌ایم که با حداقل‌ها بیشترین دست‌آورد‌ها را داشته باشیم. ما در شرایطی که رژیم صدام روزانه صد‌ها شلیک به ما داشت ما تنها دو توپ پاسخ می‌دادیم چراکه در محدودیت بودیم، اما امروز شرایط تفاوت پیدا کرده است.  

وی تقویت بخش مقاومت فرهنگ و هنر را یک امر ضروری دانست و ادامه داد: هرچند هنرمندان ایرانی در عرصه و موضوع مقاومت طی سال‌های متمادی فعالیت داشته‌اند، اما باید همچنان در این مسیر کار کنیم و برای مخاطب جهانی به زبان جهانی کار کنیم که کارتون و کاریکاتور در همین راستا و همراه با یک زبان جهانی است. امروز از دل یک تهدید برکاتی برای مردم ایران ایجاد شده است که باید قدردان آن باشیم؛ هرچند ما در این جنگ صدمه و لطمه دیده‌ایم، اما سرپا خواهیم ایستاد و یکپارچکی مردم همان جواهراتی است که خداوند به ملت ایران هدیه داد که بی‌نظیر است و باید قدردان آن باشیم.  

سرهنگی ترویج ادبیات دفاع مقدس را یک امر ضروری برای ادامه مسیر صیانت از کشورمان دانست و تاکید کرد: امروز ما به عنوان یک کشور غنی علاوه بر ثروت‌های مادی، با ثروت‌های معنوی و ادبی بسیاری همراه هستیم که بخشی از آن ادبیات جنگ و دفاع مقدس است؛ مردم ما باید این داشته‌های فرهنگی را با مطالعه پاس بدارند. بسیاری از مدافعان حرم از بچه‌های دهه ۷۰ و ۸۰ بودند که اینها همگی کتاب‌های جنگ را خوانده بودند لذا اینها همان دارایی‌هاست که یک‌جایی مصرف می‌شوند و ما را مقاوم می‌کنند. این ادبیات و کتاب‌ها قیمت تمام شده جنگ را برای ما مشخص می‌کنند تا قدردان مملکت و کشورمان باشیم.  

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار