جزئیات برگزاری سیزدهمین سوگواره شبیه‌خوانی استان بوشهراعلام شد

«زندویان»گفت: این برنامه نمایشی در شهرستان دشتی با مشارکت گروه‌‌های راه یافته به سوگواره برگزار خواهد شد.
کد خبر: ۷۶۱۷۰۴
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۴۰۴ - ۲۰:۰۸ - 11July 2025

«محمدحسین زندویان» سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر ظهر امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار دفاع‌پرس بوشهر، با اشاره به طراحی سیزدهمین سوگواره شبیه‌خوانی استان بوشهر اظهار داشت: با هدف احیای هنر آئینی شبیه‌خوانی و پاسداشت فرهنگ عاشورایی؛ سیزدهمین سوگواره شبیه‌خوانی تعزیه استانی برگزار می‌شود.

جزئیات برگزاری سیزدهمین سوگواره شبیه‌خوانی استان بوشهراعلام شد

سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر ارتقا سطح کیفی هنری شبیه‌خوانی، آموزش نسل جوان و نوجوان، احیا شیوه‌ها و نسخ نمایشی اصیل، و معرفی چهره‌های توانمند در اجرای این هنر آئینی را از مهمترین اهداف این دوره از سوگواره اعلام کرد.
 
زندویان موضوعات و محور‌های فراخوان سیزدهمین سوگواره شبیه‌خوانی استان بوشهر را اجرای مجالس واقع کربلا و وقایع عاشورایی شامل «شهادت حر»، «حضرت علی‌اکبر (ع)»، «قاسم بن‌الحسن (ع)»، «حضرت ابوالفضل العباس (ع)» و «شهادت امام حسین (ع)» اعلام کرد و با بیان اینکه تعزیه تنها یک قالب هنری نیست، بلکه زبان فرهنگی مردم در بیان حق‌طلبی و مفاهیم عاشورایی است گفت: ضروری است با هم‌افزایی و نگاهی نو، زمینه‌ساز ارتقای جایگاه این هنر فاخر در سطح استان و کشور باشیم. تعزیه باید در هم‌جواری اصالت و خلاقیت، زنده و مؤثر باقی بماند.
 
سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تأکید بر بررسی دقیق و کیفی تمامی آثار بدون در نظر گرفتن سقف تعداد اجرا‌ها افزود: هر اثر که دارای کیفیت باشد، شایسته حضور در صحنه است؛ تعزیه‌خوانی باید بستری برای بروز استعداد‌های تازه باشد.
 
محمدحسین زندویان در ادامه یکی از رویکرد‌های مهم این دوره از سوگواره را تمرکز بر آموزش و تربیت نسل جوان دانست و خاطرنشان کرد: لزوم برگزاری کارگاه‌های آموزشی تخصصی به عنوان برنامه جنبی سوگواره، فرصتی طلایی برای آشنایی جوانان با اصول اجرایی، نمایشی و مفهومی تعزیه خواهد بود و جامعه نیازمند پرورش تعزیه‌خوانانی است که هم با ریشه‌های سنتی این هنر آشنا باشند و هم توان بهره‌گیری از ابزار‌های نوین نمایشی را داشته باشند.
 
وی با اشاره به ظرفیت بی‌نظیر تعزیه در ترویج فرهنگ عاشورایی تصریح کرد: در دنیایی که نماد‌ها و روایت‌های عاشورا نیاز به باز تولید دارند، تعزیه همچنان یکی از تأثیرگذارترین ابزار‌های فرهنگی برای انتقال این پیام است و نباید این میراث را تنها حفظ کرد، بلکه باید آن را پرورش و گسترش داد و به نسل‌های بعد سپرد.
 
گفتنی است که در سیزدهمین سوگواره شبیه‌خوانی تعزیه استانی، احمد مظفری به عنوان دبیر سوگواره و مرتضی فیروزی، فرید میرشکار و علیرضا میرشکاری به عنوان اعضای هیئت بازبینی معرفی شدند.
 
مراسم سیزدهمین سوگواره شبیه‌خوانی تعزیه استانی از ۲۹ تیر تا اول مرداد ماه امسال به مدت ۴ روز در دشتی برگزار می‌شود و مراسم اختتامیه دوم مرداد تعیین شده است.
 
انتهای پیام/

 

نظر شما
پربیننده ها